Υπάρχει ζωή στον ΟΦΗ!

17:01 | 17/03/2019

Ο ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ καλός, νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και «ανέπνευσε».

Ο Όμιλος πήρε το κομβικό ματς κόντρα στους Βοιωτούς, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 8 αγωνιστικές και παρέμεινε ζωντανός στη «μάχη» της παραμονής στη Super League. Οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης και το αποτέλεσμα αυτό τους δίνει άλλη ψυχολογία για τη συνέχεια.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Οι Μεγιάδο και Σακόρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ρόλο οργανωτή ανέλαβε ο Νέιρα. Στις πλευρές της επίθεσης έπαιξαν οι Βαζ και Φερέρια και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Κυρίαρχος

Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή και οι παίκτες του Βέρα μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς. Με πάθος και ψυχή ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν πολύ γρήγορα σημαντικές φάσεις για να σκοράρουν. Στο 2’ με τον Φερέιρα και στο 3’ με τον Γιακουμάκη.

Ο 25χρονος επιθετικός τελικά τα κατάφερε στο 17’ με δυνατό σουτ, πετυχαίνοντας και το πρώτο τέρμα με τη φανέλα των «ασπρόμαυρων». Ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε την κατοχή, είχε την κυκλοφορία και έψαχνε το δεύτερο τέρμα, το οποίο πλησίασε με τον Φερέιρα στο 40’. Ο ΟΦΗ είχε αρκετά καλή παρουσία και ήταν φανερά ανώτερος.

Το ίδιο καλός

Και στην επανάληψη ο Όμιλος είχε τα «ηνία» της αναμέτρησης. Με τον Νέιρα να είναι παντού και τον Φερέιρα να «ζαλίζει» τους αμυντικούς έκανε πολλές φάσεις. Στο 52’ ο Φερέιρα και στο 56’ ο Βαζ πλησίασαν στο δεύτερο τέρμα.

Η κλασικότερη, πάντως, ευκαιρία ήταν του 63’, όταν ο Φερέιρα «χόρεψε» τους Βοιωτούς και κέρδισε πέναλτι από τον Άνγκουα. Ο Γιακουμάκης το εκτέλεσε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 71’, πάντως, ο Φερέιρα σημάδεψε σωστά και σημείωσε το 2-0.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει, αν και ο ΟΦΗ δεν έριξε ρυθμούς και συνέχισε να πιέζει. Ευκαιρίες δεν έκανε, αλλά δεν απειλήθηκε και καθόλου. Ολοκλήρωσε το ματς, βέβαια, με 10 παίκτες, αφού ο Σακόρ είδε τη δεύτερη κίτρινη στο 90’.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Σακόρ, Γ. Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς (λ.τρ. 62’ Παπάζογλου), Γιαννούλης, Βαζ (86’ Παπαστεριανος), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (76’ Ντίνας).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (45’ Σαβαντογκό), Ανγκουά, Ντιόγκο (75’ Λιάγκας), Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Μέλεγκ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (64’ Π. Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Νανγκίς

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.