Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός της ΕΠΟ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος - απών ο ΟΦΗ

Με το συντριπτικό αποτέλεσμα των 56 «ναι», μόλις 5 «όχι» και 1 «παρών», η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ υπερψήφισε τον διοικητικό απολογισμό της ομοσπονδίας για την χρονιά που πέρασε. 

Τα 5 «όχι» προέρχονταν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την ΠΑΕ ΑΕΛ και τις ΕΠΣ Ευβοίας, Κέρκυρας και Πειραιά. 

«Παρών» ψήφισε η ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος και οι ΕΠΣ Ηλείας και Θεσπρωτίας. 

Στον απολογισμό της διοίκησης της ΕΠΟ για την χρονιά που πέρασε, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε στον καταρτισμό του στρατηγικού πλάνου λειτουργίας της ΕΠΟ, στον εκσυγχρονισμό του κανονιστικού πλαισίου και στην ικανοποίηση των προαπαιτουμένων που έχουν θέσει FIFA/UEFA. 

Μίλησε επίσης για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, την αναδιαμόρφωση του Κυπέλλου Ελλάδος και την γενικότερη πρόκληση του να δυναμώσουν τα πρωταθλήματα. 

Αναφορικά με το θέμα της βίας, ο κ. Γραμμένος ανέφερε: «Η βία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού. Δεν στάθηκε δυνατό και φέτος να αποτρέψουμε κάποια φαινόμενα, αλλά έγινε κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι έχουν μειωθεί τα κρούσματα και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Την μάχη δεν την κερδίζεις μόνο με ποινές, αλλά χρειάζεσαι και την εγρήγορση και συμπαράστασης της πολιτείας». 

Σχετικά με το VAR, σημείωσε: «Έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας, έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, τα σεμινάρια επιμόρφωσης είναι συνεχή και απομένει η ψηφιακή ίνα στα γήπεδα, με τις εργασίες να έχουν ήδη προχωρήσει». 

Τέλος, για το φαινόμενο των στημένων αγώνων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε: «Η καταπολέμησή του δεν αφορά μόνο την γνωστοποίηση, αλλά προϋποθέτει παράλληλη δράση σε συνεργασία με την πολιτεία. Διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να το χτυπήσεις. Έχουμε το πλάνο μας και περιμένουμε και την πολιτεία». 

Τοποθετήθηκαν, εξάλλου, οι κ.κ. Καρράς (Λακωνία), Ποζίδης (Κέρκυρα), Μαλιούφας (Ζάκυνθος), Τρομπούκης (Άρτα), Δανιήλ (Αχαΐα), Λουτσέτης (Λασίθι), Γιαρένης (Ανατ. Αττική), Σακελλάρης (Φθιώτιδα) και Κουπτσίδης (Γρεβενών), οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο της διοίκησης, ενώ γενικά ασκήθηκε κριτική για την διαιτησία και την ΚΕΔ, για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου, για την έδρα της Εθνικής, για το κόστος του υπαλληλικού προσωπικού, για καθυστερήσεις στις αποφάσεις για χειραγωγημένα παιχνίδια, για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, τις επιχορηγήσεις στις ΕΠΣ και την κατάσταση στην Γ’ Εθνική. 

Απαντώντας στους προαναφερθέντες, ο Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε τα εξής:

-Για την παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης: «Προτείνω σε όσους κάνουν κριτική να αναζητήσουν στο πρόσφατο παρελθόν του λόγους για τους οποίους υπήρξε η ξένη παρέμβαση. Υπάρχει μια αλληλουχία. Πηγαίνετε λίγο πίσω, μην ξεχνάτε τι έγινε στο παρελθόν και θα καταλάβετε». 

-Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Η εικόνα ήταν άσχημη έως τραγική. Έχει ξανασυμβεί. Η ΕΠΟ με ξεκάθαρη θέση και βούληση ήθελε τελικό με κόσμο και επιμέναμε. Θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε την ευθύνη, όταν δεν μπορεί η πολιτεία και η αστυνομία να εγγυηθεί;». 

-Για την Εθνική ομάδα: «Έχει παίξει τέσσερις αγώνες, πήγε καλά στους δύο πρώτους και δεν πήγε καλά στους άλλους δύο. Γιατί δεν μπορεί η Εθνική ομάδα να κάνει κακά παιχνίδια; Για μια εβδομάδα υπήρξε κακή εμφάνιση και κακή επικοινωνία. Αλλά η Εθνική δεν χάνεται, θα γίνει αυτό που πρέπει». 

-Για την κριτική που δέχεται: «Υπάρχουν άναρθρες κραυγές για τις εντυπώσεις και δεν με αγγίζουν καθόλου. Εγώ όταν μιλάω, δεν υποκρίνομαι, έχω αυτό το κουσούρι. Είμαι αυτό που βλέπετε και σε όποιον αρέσει. Ποιος απεμπόλησε το αυτοδιοίκητο;».

πηγή: sport-fm

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.