Υπόθεση Λυμπεράκη: Πώς ο ΟΦΗ έπεισε τον νεαρό μπακ

ΟΦΗ

Το στόρι πίσω από τη μεταγραφή. Η Βίλεμ, το σκάουτινγκ του ΟΦΗ και ακόμα μία επένδυση στο αύριο του ΟΦΗ

Οδυσσέας Λυμπεράκης. Το όνομά του δεν κάνει γκελ στον πάντα ανυπόμονο για τις μεταγραφικές υπερβάσεις κόσμο. Πολλοί δεν τον γνώριζαν πριν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του ο ΟΦΗ. Αν, όμως, ανατρέξετε στους προηγούμενους μήνες θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο ο νεαρός μπακ ήταν στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα, αλλά μέχρι και η Βίλεμ ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του.

Και η Βίλεμ φημίζεται για την επιλογή της στην ελληνική αγορά, αλλά και για το σκάουτινγκ, όπως φυσικά όλες οι ολλανδικές ομάδες που «απλώνουν τα δίχτυα τους» για ξεχωριστές περιπτώσεις και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Αυτό ακριβώς «χτίζει» και ο Γιάννης Σαμαράς στον ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια θέλοντας ακριβώς αυτό: νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, όχι απλά να έρθουν και να μπουν στο ρόστερ, αλλά να παίξουν, να πάρουν εμπειρίες, να φέρουν μία ενδεχόμενη πώληση στον ΟΦΗ.

Η περίπτωση Γρίβα είναι τέτοια. Η περίπτωση Λυμπεράκη επίσης. Ο Πανιώνιος τον πήρε από την Καβάλα, αφού πρώτα «ψήθηκε» στα τοπικά. Γεμάτες χρονιές στη Γ' Εθνική με τους «Αργοναύτες», μία γεμάτη χρονιά, πέρυσι, με τον Πανιώνιο. Συνολικά 23 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

soccerbasekartela.jpg#asset:239489


Ο Πανιώνιος από ανάγκη οδηγήθηκε σε τέτοιες λύσεις, υπό άλλες συνθήκες το ταλέντο του Λυμπεράκη να είχε χαθεί. Οι «κυανέρυθροι» των οικονομικών προβλημάτων -και πλέον στον κατήφορο της Γ' Εθνικής- επένδυσαν σε νεαρούς παίκτες και δικαιώθηκαν. Ο αριστεροπόδαρος 22χρονος, 05/06/1998, αμυντικός, όπως και ο Γρίβας, ήταν παίκτες που πήραν παραστάσεις στη μεγάλη κατηγορία, έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Ο ΟΦΗ ήταν ακριβώς αυτό.

Ο Οδυσσέας Λυμπεράκης μπήκε στο «κάδρο» του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Αμφότερες οι ομάδες έψαξαν, ρώτησαν, έμαθαν. Πιο «ζεστά» είδε την περίπτωσή του ο Παναθηναϊκός, αλλά την εγκατέλειψε σύντομα. Ο ΟΦΗ δεν έμεινε αμέτοχος. Το τμήμα σκάουτινγκ φρόντισε να ενημερωθεί, τον παρακολουθούσαν ολόκληρη τη χρονιά και όταν έφτασε η κατάλληλη στιγμή η κρητική ομάδα έκανε την κίνησή της.

Ο ΟΦΗ παίρνει ταλέντο, δύναμη και όρεξη. Παίρνει έναν ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε στο περσινό πρωτάθλημα (ειδικά στα πλέι άουτ) και βάζει ακόμη έναν Έλληνα στη «μηχανή» του.

Όσον αφορά στον ίδιο δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια να πειστεί. Ξέρει ότι στον ΟΦΗ θα βρει τις ευκαιρίες του, θα αναπτυχθεί και μπορεί να παρουσιαστεί το σκαλοπάτι για ψηλότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την Τετάρτη στο Ηράκλειο ο Λυμπεράκης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.