Ζαραλίκος: Τα έξι άτομα, η Σάσα, το κοινό και οι... μεταλλικές σοκοφρέτες

20:59 | 03/12/2021

«Όπως καταλάβαμε στο τέλος, ήταν έξι άτομα. Ήταν η κυρία, τα δύο παιδιά τα ψωμωμένα ας πούμε, ένας κύριος πανέτοιμος να αρχίσει να γράφει με το κινητό, με το που η κυρία "αυθόρμητα" θα παρενέβαινε και δύο ακόμα άτομα που θα το παίζανε άσχετοι αγανακτισμένοι και φώναζαν "δίκιο έχει η κυρία". Τα παιδιά όμως του θεάτρου που τους είδαν απ'έξω είπαν ότι όλοι αυτοί ήταν μία παρέα».

Ο κωμικός, Χριστόφορος Ζαραλίκος, που είδε να εισβάλουν μπράβοι μαζί με μία παρουσιάστρια στη σκηνή της παράστασής του, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΤPP για τη στημένη επίθεση, το κοινό που τους πέταξε έξω από το θέατρο, κάτι «μεταλλικές σοκοφρέτες» που διέκρινε στις τσέπες των μπράβων, αλλά και τη σιωπή της Πολιτείας.

«Οι τσέπες των “παιδιών” ήταν φουσκωμένες, με σχήμα. Θέλω να πω ότι αν, ας πούμε, γεμίσεις τις τσέπες σου με σοκοφρέτες, θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα. Αν οι σοκοφρέτες είναι… μεταλλικές, έχουν άλλο σχήμα οι τσέπες τους. Αυτό που είδαμε ήταν πολύ κοντά στις μεταλλικές σοκοφρέτες. Και εκείνη την ώρα μου ψιθύρισε στο αυτί ο υπεύθυνος του θεάτρου και μου είπε “σε παρακαλώ πήγαινε πέντε μέτρα πίσω”. Προφανώς κάτι είδε. Μόλις πήγα πίσω, δεν υπήρχε κανείς να συγκρατήσει τον κόσμο. Εκεί λοιπόν ο κόσμος άρχισε να καταβαίνει από την πλατεία στη σκηνή και με χειρονομίες, γιούχες και τέτοια, τους πέταξε έξω».

Όσο για το τι ειπώθηκε και το εάν ο λόγος ήταν αναφορά στον Βαγέλλη Μαρινάκη, σχολίασε πως «αυτό φώναζε η κυρία εκείνη την ώρα. Όμως, εγώ όταν γράφω μία παράσταση, όπως η συγκεκριμένη που έγραψα με τον Πιτσιρίκο, δεν σκέφτομαι ποιο κομμάτι μπορεί να ερεθίσει κάποιον και να κάνει και να ράνει. Γιατί αλλιώς δεν θα έγραφα παράσταση, θα έγραφα το ψυχομπούκωμα του καθενός. Δεν πάει έτσι η δουλειά, η παράσταση έχει αρχή – μέση – τέλος. Ο λόγος στο θέατρο εκφέρεται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που είναι ο χώρος του θεάτρου, με ένα συγκεκριμένο ύφος που έχει ο ηθοποιός, για έναν συγκεκριμένο λόγο και στόχο. Το να απομονώσουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, δεν είναι κριτική, δεν παίζουμε έτσι, δεν είναι έτσι η δουλειά μας, δεν κάνουμε αυτό. Οπότε δεν θα κάτσω να εξηγήσω, τι ήταν αυτό, γιατί αυτό γιατί εκείνο. Δεν σ’αρέσει; Μπορείς να φύγεις. Δεν σ’άρεσε καθόλου; Μπορείς να φύγεις και να φωνάξεις “αίσχος”. Σε προσέβαλα; Μπορείς να μου κάνεις μήνυση»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάσα Σταμάτη εμφανίστηκε αμετανόητη για την πράξη της σε ανάρτησή της.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.