Η τέταρτη τριάρα και η θετική αντίδραση

19:58 | 01/02/2018

Η νέα «τριάρα» του ΟΦΗ σε τέταρτο στη σειρά εντός έδρας παιχνίδι, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Τέσσερα ματς, δώδεκα γκολ, τρία ανά αγώνα και μάλιστα το 3-0 απέναντι στην ΑΕ Καραϊσκάκης μετά την απρόσμενη ήττα στη Λάρισα από τον τοπικό Απόλλωνα.

Του Μάνου Σουργιά

Η αντίδραση που έβγαλε η κρητική ομάδα και πήρε τη νίκη με το «αγαπημένο» της ενεργητικό σκορ, σκόρπισε αισιοδοξία στις τάξεις της. Την αισιοδοξία αυτή ήρθε να συμπληρώσει η πρώτη παρουσία του Βουό στη νέα του καριέρα στον ΟΦΗ, όπου… εννέα λεπτά μετά την επίσημη επιστροφή του, βρήκε δίχτυα. 

Ο Ιβοριανός στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής, είχε άξιο συμπαραστάτη τον Κουτσιανικούλη. Δημιούργησε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μια μόνιμη πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους. 

Στον αγώνα με την ΑΕ Καραϊσκάκης αγωνίσθηκε ως βασικός ο Μανόλης Μονιάκης. Ο Ηρακλειώτης αριστερός οπισθοφύλακας, είχε δείξει από τα προηγούμενα παιχνίδια όπου επιστρατεύθηκε εξ’ ανάγκης (χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος), πως αποτελεί μια σημαντική μονάδα. Ο δυναμισμός και το πάθος του, είναι στοιχεία που θα βοηθήσουν στη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον ΟΦΗ. 

Μέσα σε όλα αυτά και η… συνέπεια του Δημήτρη Μάνου στο «ραντεβού» του με το γκολ. Πέτυχε το 3ο της ομάδας του στον αγώνα με τους Αρτινούς και έφτασε τα δέκα στο πρωτάθλημα, όπου φιγουράρει και πάλι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Και να σκεφτεί κανείς πως ο κορυφαίος επιθετικός έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη ακόμα και λίγα λεπτά πριν την έναρξη…

Η συνέχεια παραμένει δύσκολη, καθώς περιθώριο για απώλειες βαθμών δεν υπάρχει μετά την ήττα στη Λάρισα από τον Απόλλωνα. Μοιραία ο Όμιλος θα πρέπει να είναι «με το μαχαίρι στο στόμα» σε όλους τους αγώνες που ακολουθούν, ώστε με δικές του νίκες να εκμεταλλευτεί στραβοπατήματα των αντιπάλων του, προκειμένου να βρεθεί σε θέση ανόδου. Δύσκολο, αλλά όχι και απίθανο. 

Από όλα αυτά όμως, το πλέον θετικό ίσως να είναι η «θετική αύρα» την οποία επικαλέστηκαν στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα τόσο ο Παπαδόπουλος, όσο και ο Κουτσιανικούλης. Το ζητούμενο είναι βέβαια να παραμείνει. Ο ΟΦΗ πάει στη διακοπή των υποχρεώσεών του με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Θα δοθεί χρόνος σε τραυματίες και νέους να ετοιμαστούν, ώστε από τον επόμενο αγώνα με τη Βέροια να συνεχίσει στις επιτυχίες και να διατηρηθεί αυτό το θετικό κλίμα που υπάρχει πλέον. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.