Μηδέν από μηδέν…

19:14 | 27/01/2018

Στο στείρο 0-0 έμεινε ο Εργοτέλης με την Σπάρτη για την 13η αγωνιστική της Football League στο Παγκρήτιο, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει βαθμολογική ανάσα.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους Λάκωνες, οι οποίοι από την αρχή της αναμέτρησης έδειξαν πως πρωταρχικός τους στόχος ήταν πάρουν την ισοπαλία, κάτι που στο τέλος κατάφεραν. Αρκετές οι χαμένες ευκαιρίες του Εργοτέλη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη είχαν και σουτ στο δοκάρι με τον Μπουρσέλη. 

Η αμυντική λειτουργία της κρητικής ομάδας ήταν σαφώς καλύτερη από προηγούμενους αγώνες της και στα θετικά της προσμετρείται το ότι για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κράτησε ανέπαφη την εστία της. Στα αρνητικά η αναξιοποίητη υπεροχή και το γεγονός ότι υστέρησε στην τελική της προσπάθεια, απέναντι στη μαζικά αμυνόμενη ομάδα της Σπάρτης. 

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Εργοτέλης «άγγιξε» το σκορ, όμως του σουτ του Μπουρσέλη έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Γιακουμής με εντυπωσιακή επέμβαση εξουδετέρωσε την κεφαλιά «ψαράκι» του Κούιπερς, μετά τη σέντρα του Νικολακάκη. Νέα καλή προσπάθεια για τους κιτρινόμαυρους στο 32’ με το σουτ του Ενταγιέ να καταλήγει λίγο άουτ. 

Η μεγαλύτερη μέχρι τότε χαμένη ευκαιρία για τον Εργοτέλη χάθηκε στο 39’ όταν την τελευταία στιγμή ο Οικονομόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κούιπερς, ενώ δυο λεπτά πριν την ανάπαυλα και μετά από σουτ του Μπουρσέλη, η ασυνεννοησία μεταξύ Σταματάκου και Κούιπερς, στέρησε από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να σκοράρουν. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης συνέχιζε να πιέζει, απέναντι όμως σε διπλή ζώνη άμυνας από τη Σπάρτη, κάτι που του δημιούργησε μείζον πρόβλημα. Στο 59’ το σουτ του Σταμόπουλου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 67’ ο Γιακουμής μπλόκαρε το πλασέ του Σταματάκου. 

Η κορυφαία χαμένη ευκαιρία για την κρητική ομάδα ήταν στο 71’ με τον Μπουρσέλη να περνά με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επεχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ζαραβίνου, όμως οι προσπάθειες των Μπουρσέλη στο 86’, Ιατρούδη στο 88, Ροβίθη στο 90’ και Μπουρσέλη στις καθυστερήσεις, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Εργοτέλης: Λαδάς, Μπουρσέλης, Βογιατζής (72' Αγγελόπουλος), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Εντιαγέ (85' Ιατρούδης), Κάιπερς, Σταματάκος (75' Ροβίθης), Μπούζας

Σπάρτη: Γιακουμής, Γραικός, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τσιμόντζι, (55' Κατσίκης, 74' Γουόρντεν), Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Ράνος, Μπαρέττα, Ράντι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.