Όσο κρατά το μηδέν…

10:26 | 05/02/2018

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και έτσι στον Εργοτέλη μετά το «διπλό» στις Σέρρες, ήρθε και η νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, για να δώσει μεγάλη ανάσα και ώθηση στην κρητική ομάδα.

Του Μάνου Σουργιά

Μπορεί ο προπονητής της να απέδωσε στο… ζωδιακό κύκλο τους λόγους της αγωνιστικής ανάκαμψης, προκειμένου να μην παραδεχθεί το ότι αντιμετωπίζει πλέον διαφορετικά τους αγώνες, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όσο ο Εργοτέλης κοιτάζει και την αμυντική του λειτουργία και δεν παίζει «όλος μπροστά», τόσο οι ελπίδες για ανάλογα καλή συνέχεια θα αυξάνονται… Αρχής γενομένης από τη Βέροια, όπου οι κιτρινόμαυροι πήραν την πρώτη τους νίκη, το ποδόσφαιρο της κρητικής ομάδας έχει την απαιτούμενη ωριμότητα και τον ρεαλισμό που του έλλειπε.

Οι προσθήκες, μολονότι λίγες, δείχνουν πως μπορούν να δώσουν τις απαιτούμενες βοήθειες. Για τον Νικολακάκη τα έχουμε γράψει στο παρελθόν, αυτό που φάνηκε στον αγώνα με τους Θεσσαλούς είναι η μεστή εμφάνιση του Τσέλιου. Ψυχραιμία και ωριμότητα στο παιχνίδι του είναι τα στοιχεία που έδωσαν το «κάτι παραπάνω» στην αγωνιστική ταυτότητα του Εργοτέλη.

Και όλα αυτά τη στιγμή όπου αναμένονται οι τυπικές λεπτομέρειες προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα και ο Άλμπερτ Μπρους, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, ή το αργότερο την Τρίτη (6/2). Ο Γκώνιας, άγνωστο γιατί, δεν θέλει να παραδεχθεί πως πλέον το παιχνίδι της ομάδας του είναι περισσότερο ορθολογικό.

Στους αγώνες όπου ο Εργοτέλης δεχόταν, τρία, τέσσερα ή και πέντε γκολ, δεν γινόταν εξαιτίας του ότι ο… Τοξότης ήταν στον Ζυγό, αλλά λόγω του ότι το μόνο μέλημα της ομάδας ήταν το να πετύχει γκολ και όχι να διαφυλάξει το μηδέν. Από τη Βέροια και μετά όπου η ενδεκάδα είναι πιο μαζεμένη, τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Σημαντικό ρόλο στην αντεπίθεση που ξεκίνησε και θέλει να συνεχίσει ο Εργοτέλης, αναμένεται να παίξει και η φυσική παρουσία κοντά στην ομάδα του Μάγκετ Σάμι. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μπορεί να είναι συνεπής σε όλες του τις υποχρεώσεις ως τώρα, όμως χρειάζεται και η παρουσία του κοντά στην ομάδα κάτι που δείχνει πως θα δώσει επιπλέον «σιγουριά» σε παίκτες και φιλάθλους.

Πριν τον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας βρέθηκε στα αποδυτήρια δίνοντας τις ευχές του στους παίκτες, κάτι που σχολιάστηκε θετικά και εκτιμήθηκε δεόντως από όλους στην ομάδα. Η εικόνα που έδειχνε ο Εργοτέλης ως τώρα «πίσω από την κουρτίνα», ήταν μιας ομάδας… ορφανής. Κάτι που η φυσική παρουσία του Αιγύπτιου μπορεί να αλλάξει…  

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.