Ο Ολυμπιακός «καθορίζει» τον τελικό…

Απόψεις

Το Σάββατο πλησιάζει και στο Ηράκλειο κρίνεται ο πρώτος τίτλος της περιόδου…

Ολυμπιακός και ΑΕΚ διεκδικούν το Κύπελλο, στον 43ο τελικό, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στα «Δύο Αοράκια». «Ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» θέλουν το τρόπαιο, που δε θα κάνει μονάχα το παλμαρέ τους «πλουσιότερο», μα θα τους τονώσει και την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Οι Πειραιώτες θέλουν να σηκώσουν την κούπα μετά το 2011 και πάλι, κάτι που θα τους «ντοπάρει» ψυχολογικά για τις κρίσιμες «μάχες» που έρχονται σε Ευρωλίγκα και Α1. Από την άλλη πλευρά, η Ένωση φιλοδοξεί να κατακτήσει το Κύπελλο μετά το 2001 κι έχει τους λόγους της που θα τα δώσει όλα για να το πετύχει.

Εντάξει, μπορεί να μην παρουσιάζεται ως… wannabe κυρίαρχος στο ελληνικό μπασκετικό status quo, ωστόσο με προσεκτικά και σταθερά «βήματα» φιλοδοξεί να σπάσει το πανίσχυρο «αιώνιο» δίπολο, που έχει «σκεπάσει» τα πάντα… εντός των τειχών για σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα. Και είναι αλήθεια πως έχει κάνει πρόοδο.

Την τρέχουσα, σεζόν, εξάλλου, μετράει μια νίκη-αποκλεισμό ενάντια στον Παναθηναϊκό και μία επικράτηση στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού. Όπως και να’ χει, πάντως, το πράγμα, το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει τον πρώτο λόγο για να πανηγυρίσει στο φινάλε. Ο… άγραφος κανόνας «ένα παιχνίδι είναι κι όλα μπορούν να συμβούν», ισχύει όντως…

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, είναι πιο έμπειρος, πληρέστερος και ποιοτικότερος σε όλες τις γραμμές και ξεκάθαρα ο ίδιος θα καθορίσει σε σημαντικό ποσοστό την έκβαση του ματς. Οι αγωνιστικές του, βέβαια, «παλινωδίες» επιτρέπουν στην ΑΕΚ να αισιοδοξεί… Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να έχουν ένα… θεματάκι με την πνευματική τους ετοιμότητα, που τους έχει στοιχίσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τη «χημεία», τους ρόλους, τις προσωπικότητες… Ακόμη και για το αν πρέπει να παίζει ο Σπανούλης αρκετά (ήμαρτον…). Η ομάδα του Πειραιά, πάντως, υπερτερεί του «δικεφάλου» στο κομμάτι της διαχείρισης «ειδικών» καταστάσεων κι από τη στιγμή που «παίζεται» ένας τίτλος, ξεκινάει μ’ ένα ενδεχομένως και ψυχολογικό χάντικαπ. Λίγες ώρες έμειναν για να ξεκαθαρίσει αν επικρατήσει το φαβορί ή αν κάτι έχει αρχίσει ν’ αλλάζει στον μπασκετικό «χάρτη» της χώρας.

 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.