2019: Η χρονιά του Μπούση

Απόψεις

Τα καλύτερα έρχονται για τον ΟΦΗ το 2019 με τον Μιχάλη Μπούση να τον κάνει ξανά μεγάλο.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το 2018 ήταν χρονιά του Μπούση. Το ενδιαφέρον, τα πρώτα ρεπορτάζ, η έλευση, τα νέα δεδομένα, ο νέος ΟΦΗ, όλα αυτά που συνέθεσαν τον ερχομό του στο Ηράκλειο. 

Τα καλύτερα, όμως, είναι μπροστά. Ο ΟΦΗ αλλάζει σε όλα τα επίπεδα, μεγαλώνει ξανά, γίνεται ο σύλλογος που θα τον σέβονται οι αντίπαλοι. Για τη δυναμική, την ιστορία, το μέλλον.

Είναι σπάνιο πράγμα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκονται επενδυτές που να έχουν όρεξη να ρίξουν χρήμα. Είναι σπάνιο να βρίσκονται άνθρωποι με ρομαντισμό και μεράκι, μα πάνω απ' όλα πλάνο, που έρχονται να βοηθήσουν. Δείτε δεξιά κι αριστερά τι γίνεται, ιστορικές ομάδες ταλαιπωρούνται, επενδυτές-φαντάσματα, χρέη, το οικοδόμημα κατεδαφίζεται μπροστά στα μάτια μας.

Δεν ήρθε για τις εφήμερες χαρές

Ο ΟΦΗ, όμως, βρήκε τον άνθρωπο που θα τον πάει μπροστά. Ο Μιχάλης Μπούσης δεν είναι ο μάγος με το μαγικό ραβδί, είναι ένας ορθολογιστής επιχειρηματίας που ανέλαβε την κρητική ομάδα για να κάνει κάποια αυτονόητα. Νέο γήπεδο, νέες εγκαταστάσεις, διαφορετική νοοτροπία, καινούργιες ιδέες, άφθαρτοι άνθρωποι. Ολα αυτά μαζί συνθέτουν το αύριο του συλλόγου που ταλαιπωρήθηκε, όσο κανείς, τα τελευταία χρόνια.

Στο ποδόσφαιρο δεν μετρούν πάντα οι βαθμοί, οι νίκες, οι επιτυχίες, οι τίτλοι. Κάποια ψυχή κάποτε είχε πει ότι τα πρωταθλήματα είναι «εφήμερες χαρές». Το νόημα ουδείς το αντιλήφθηκε. Για να έρθουν οι επιτυχίες, για να μεγαλώσει μία ομάδα χρειάζεται πρώτα η σιγουριά, να εξασφαλιστεί το παρόν και να βρεθεί ο άνθρωπος που θα μπει εγγυητής για το μέλλον.

Ο Μιχάλης Μπούσης είναι ένα νέο πρόσωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο της μεμψιμοιρίας και της καχυποψίας. Δεν θα τον χαλάσουν οι καταστάσεις γιατί λειτουργεί αυτόνομα με μοναδικό μέλημα το καλό του ΟΦΗ. Δεν κοιτάζει τον περίγυρο παρά μόνο την ομάδα του.

Δεν είναι μόνο ο ΟΦΗ που είχε ανάγκη τον ομογενή επιχειρηματία, αλλά το ίδιο το προϊόν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τα διαφορετικά μυαλά, τις καινούργιες νοοτροπίες, μακριά από στερεότυπα και ό,τι «μαύρο» έχει καταστρέψει τις Κυριακές μας.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Μπούση

Είναι ακόμα νωρίς να αντιληφθεί ο κόσμος του ΟΦΗ το μέγεθος της αλλαγής. Ο,τι νέο κι αν δει, όσες μακέτες κι αν βρεθούν μπροστά του, μόνο σε βάθος χρόνου θα καταλάβει τη σημασία των νέων δεδομένων. Το 2019 είναι η αρχή, είναι η νέα, λευκή, σελίδα που θα γράψει την ιστορία της κρητικής ομάδας.

Για κάθε αρρωστημένο μυαλό, για κάθε κάφρο, για κάθε «βιαστή» των ποδοσφαιρικών ονείρων, υπάρχει ένας Μιχάλης Μπούσης. Με την ευχή να έρθουν κι άλλοι. Για ένα καλύτερο, υγιές, αύριο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.