8,2 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

14:31 | 09/09/2020

Ρεκόρ τηλεθέασης «χτύπησε» ο τελικός Κυπέλλου Αγγλίας, φτάνοντας τα 8,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το ματς μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι προσέλκυσε το μεγαλύτερο κοινό για τη χρονιά 2019/20, ενώ το BBC 1 που μετέδωσε τον αγώνα κατέγραψε ποσοστό 46%. Αυτό σημαίνει ότι ο μισός πληθυσμός που έχει τηλεοπτικό δέκτη παρακολούθησε το παιχνίδι!

Στο λονδρέζικο ντέρμπι νικήτρια καιΚυπελλούχος Αγγλίας στέφθηκε η Άρσεναλ, κερδίζοντας την Τσέλσι με σκορ 2-1. Παρότι η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με γκολ του Πούλισικ στο 5 ο λεπτό, στη συνέχεια δεν κατάφερε να ελέγξει τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος έστειλε δύο φορές (στο 28’ και στο 67’) τη μπάλα στα δίχτυα της. Αυτός ήταν ο 14 ος τίτλος Κυπέλλου για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι έχουν τους περισσότερους από κάθε άλλη αγγλική ομάδα.

Η Άρσεναλ τερμάτισε 8 η την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν στην Premier League, ενώ η Τσέλσι ήρθε 4 η , έχοντας ίδιους βαθμούς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πρωτάθλημα Αγγλίας φέτος κέρδισε η Λίβερπουλ, η οποία σύμφωνα με το στοίχημα Premier League της bwin είναι το κορυφαίο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και στη σεζόν 2020/1. Οι αγώνες της Α’ κατηγορίας Αγγλίας ξεκινούν στις 12 Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα η πανδημία να υποχωρήσει.

Οι 4 αγγλικές ομάδες που προκρίθηκαν στους ομίλους για το επερχόμενο Champions League είναι η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι. Στην Ευρώπη βγαίνουν επίσης η Λέστερ που πηγαίνει στους ομίλους του Europa League και η Τότεναμ στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι εξαιρετικά σημαντικό, με απόδειξη ότι ελλείψει θεατών στα γήπεδα, η τηλεθέαση έπιασε τα ύψη. Μισοί από τους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας ήταν συντονισμένοι στον τελικό του Κυπέλλου την 1 η του Αυγούστου, ενώ οι φίλαθλοι περιμένουν ότι ίσως την επόμενη σεζόν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και πάλι τους αγώνες live.

Προς το παρόν η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ξεκίνημα της Premier League θα γίνει χωρίς θεατές, και δεν έδωσε πολλές ελπίδες για επιστροφή θεατών στα γήπεδα αυτή τη χρονιά. «Θα ήμουν πολύ έκπληκτος αν μπορούσαμε να έχουμε γεμάτα γήπεδα φέτος», δήλωσε στο BBC ο Τζέιμς Κάλντερ, ο οποίος υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας με κυβερνητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους. Ωστόσο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να επιτρέψει την παρουσία θεατών, σε επιλεγμένες δοκιμαστικές εκδηλώσεις, με πρώτο άθλημα να είναι το κρίκετ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.