Άδικο έχει ο Νιόπλιας;

ΟΦΗ

Οι δηλώσεις του Νιόπλια και η αλήθεια πίσω από το παράπονό του.

Πέμπτη θέση, 15 βαθμοί, μέσα στο στόχο του, ωραίο ποδόσφαιρο, συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Ο ΟΦΗ του Νιόπλια την 21η Νοεμβρίου. Ο ΟΦΗ της επόμενης μέρας μετά την περσινή χρονιά. Και εδώ ακριβώς είναι το θέμα: αυτή η αναθεματισμένη, όπως είπε και ο κόουτς, περσινή χρονιά. Αυτή που έφερε τα πάνω-κάτω, έφερε την κριτική, την ισοπέδωση, ακόμα και την αποδόμηση του σταφ του Ομίλου.

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι κοντά 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ηγετική φυσιογνωμία του συλλόγου, αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Τα είπε και ξέσπασε μετά το ματς του Βόλου. Τον ΟΦΗ δεν τον πίστευαν οι ίδιοι οι φίλαθλοί του, άχρηστους τους έβγαζαν τους περισσότερους, παλτά τα μεταγραφικά αποκτήματα, σακάτη τον Τοράλ.

Άλλο η κριτική κι άλλο η ισοπέδωση. Άλλο η κριτική με επιχειρήματα κι άλλο η κριτική των social media. Και δεν βγάζω εμάς τους δημοσιογράφους απ' έξω. Στον ίδιο ντορβά είμαστε. Γράφουμε πριν δούμε ή βγάζουμε συμπεράσματα από ένα μικρό δείγμα.

Ο Νιόπλιας δεν είναι χθεσινός στο ποδόσφαιρο και σίγουρα είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για τον ΟΦΗ. Αν δεν ξέρει αυτός την ομάδα του τότε ποιος την ξέρει; Από το καλοκαίρι άρχισε το χτίσιμο, δούλεψε σκληρά για να φτιάξει τον ΟΦΗ της νέας χρονιάς και παρά τα κενά που έμειναν και δεν καλύφθηκαν, έψαξε, βρήκε τον τρόπο, το πάλεψε και φτάσαμε 10η αγωνιστική να λέμε "ναι, αυτός είναι ένας κανονικός ΟΦΗ".

Ούτε σε διαμάχη με τον κόσμο θέλει να μπει ούτε να ανοίξει μέτωπα. Παράπονο εξέφρασε και δεν είναι από εκείνους που θα το καταπιούν. Όταν θέλει να πει κάτι θα το πει, τον τρώει μέσα του, δεν θα σκεφτεί τις όποιες συνέπειες. Αυτό πίστευε, αυτό τον ενοχλούσε και αυτό είπε.

Πού έχει άδικο; Ναι στην κριτική, ναι στο "κράξιμο" αν ο ΟΦΗ δεν παίξει καλά, αλλά όλο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την ισοπεδωτική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Αυτό είναι που ενόχλησε τον 57χρονο προπονητή. Το να βγάζεις σχεδόν άχρηστο το ρόστερ, το να μην πιστεύεις στην ίδια σου την ομάδα, το να μην έχεις υπομονή για να δεις στο χορτάρι τα αποτελέσματα της χρονιάς.

Προφανώς θα έρθουν και οι κακές βραδιές, οι άσχημες εμφανίσεις. Προφανώς θα έρθουν και τα στραβά αποτελέσματα. Η διαφορά, όμως, είναι στη συνολική κριτική. Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, όλοι πως ο ΟΦΗ εφέτος είναι μία δυνατή και άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Μία ομάδα που συνάδει με τον στόχο που τέθηκε στην αρχή της σεζόν: πλέι οφ και όσο πιο μακριά στο κύπελλο. Ας συμφωνήσουμε, επίσης, ότι οι πραγματικές δυνατότητες του ΟΦΗ και η αφετηρία της όποιας κουβέντας είναι η εμφάνιση στο Πανθεσσαλικό. Και βάσει αυτού πλέον θα κρίνουμε. Ο πήχης ανέβηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος-ΟΦΗ 0-2: Ισοπεδωτικός ο ΟΦΗ, μαέστρος ο Τοράλ!

«Στην αρχή δεν απογοητευτήκαμε και τώρα δεν πετάμε στα σύννεφα»

Το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο του ΟΦΗ: Δείτε τα highlights του διπλού στον Βόλο

Υπερήφανος ο Μπούσης για το διπλό

Νιόπλιας: «Οι δικοί μας φίλαθλοι μας είχαν στη μίρλα, μας είχαν τελειωμένους»

Ένας χειμαρρώδης ΟΦΗ για σπουδαία πράγματα!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.