ΑΕΚ - ΟΦΗ: Σφαίρες πάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια!

Special

Η τελευταία συνάντηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέπεσε με την “τρελή” κι αλλόκοτη σεζόν 2002-2003.

Αρχές Μαρτίου του 2003, λίγες ημέρες μετά την άδοξη εντός έδρας ήττα (0-1) από την Μάλαγα, ο “δικέφαλος” υποδέχονταν στο “Νίκος Γκούμας” τον Όμιλο. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς αναζητούσε νίκη - αντίδραση για να “χρυσώσει” το (κιτρινό)μαυρο χάπι του αποκλεισμού από τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (νυν Europa League), αλλά και για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου, καταδιώκοντας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Αποστολή εξετελέσθη, τουλάχιστον μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου · γιατί εκτός γρασιδιού η μπάλα είχε χαθεί προ πολλού, κι οι πληγές αντί να επουλωθούν, βάθαιναν κι άλλο...

Η επικράτηση της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ, με σκορ 3-1, πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Στην ιστορία έμειναν οι δηλώσεις και τα (εξωαγωνιστικά) γεγονότα!

“Ξέρετε όλοι σας ότι έχω ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη”

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο σημερινός Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς. Ο Σέρβος πέτυχε δύο τέρματα (66’ και 94’), τα οποία – κατά την δική του δημόσια παραδοχή- θα τα αντάλλασσε με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ως Κρητικός... γαμπρός όμως, μια κι είναι παντρεμένος με την Λασιθιώτισσα γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη, έσπευσε να εξηγηθεί για να μην παρεξηγηθεί: “Κρίμα που δεν περάσαμε την Πέμπτη. Θα άλλαζα τα δύο γκολ που σημείωσα σήμερα με την πρόκριση. Δεν θέλω να υποτιμήσω την ομάδα της Κρήτης. Ξέρετε όλοι σας ότι έχω ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη. Απλά, ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι (σ.σ με την Μάλαγα) και είναι κρίμα που αποκλειστήκαμε”.

Πέναλτι και ακυρωθέν γκολ

Ο ΟΦΗ έπρεπε να δεχθεί δύο τέρματα (Λάκης 55’ και Ίβιτς 66’) για να γίνει απειλητικός. Στο 69ο λεπτό, ο Ντεγιάνοφ κέρδισε πέναλτι από τον Γεωργάτο, ο Σολίς ευστόχησε από την “άσπρη βούλα” και οι “ασπρόμαυροι” μείωσαν σε 2-1.

Στο 82’, ο Χρυσάφης σούταρε εκτός περιοχής, ο Χιώτης απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του, ο Μπόατενγκ την έστειλε στα δίχτυα, μολαταύτα ο διαιτητής Μπισογιάννης ακύρωσε το γκολ, υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ.

Για τη φάση ρωτήθηκε ο Ζντένεκ Σκάζνι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. “Δεν είναι σπουδαία η γνώμη μου. Σπουδαίο είναι αυτό που σφύριξε ο διαιτητής. Εσείς θα κρίνετε (σ.σ οι δημοσιογράφοι) εάν ήταν ή αν δεν ήταν γκολ, όχι εγώ. Δεν είδα καλά τη φάση από τον πάγκο" ήταν η απάντηση που έδωσε ο γενικώς ήπιων τόνων Τσέχος προπονητής του ΟΦΗ.

"Θα σκοτώσω τον αρχηγό τους!"

Ο... πόλεμος οργανωμένων και Μπάγεβιτς είχε περάσει σε άλλο επίπεδο: Η εμφάνιση ενός πανό στα κάγκελα της “σκεπαστής”, το οποίο ανέγραφε “ΑΕΚ σ’ αγαπώ, προδότη δεν ξεχνώ”, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... της υπομονής του Ντούσκο!

ντουσαν-πανο.jpg#asset:178274


Ο “πρίγκιπας” απασφάλισε... στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά το παιχνίδι: Μεταμορφώθηκε σε θεριό...ανήμερο (και όχι σε... βάτραχο, όπως τον χλεύαζαν οι διώκτες του!), προχωρώντας σε απίστευτες καταγγελίες, ενώ δεν δίστασε να πάρει και το (λεκτικό) όπλο του, περνώντας στην αντεπίθεση με ένα πρωτοφανές... ξέσπασμα:

“Με απειλούν τηλεφωνικά κάθε ημέρα. Μου στέλνουν σφαίρες. Αν πειράξουν την οικογένειά μου θα σκοτώσω τον αρχηγό τους! Θα φύγω μόνο όταν μου το ζητήσει η διοίκηση και ο υπόλοιπος κόσμος της ΑΕΚ. Αν θέλουν οι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες και η διοίκηση θα φύγω αμέσως. Αλλά για τον αρχηγό τους και γι' αυτούς δεν πρόκειται να φύγω. Θα δώσω και τη ζωή μου για την οικογένειά μου. Μόνο νεκρό θα με σταματήσουν! Δεν σκέφτομαι ούτε τη φυλακή ούτε τον εαυτό μου. Όμως να ξέρουν ότι αν πειράξουν την οικογένειά μου θα σκοτώσω τον αρχηγό τους. Από την ΑΕΚ αυτοί μόνο νεκρό θα με δουν να φεύγω”.


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 1:38:54 και μετά

Στάχτη και μπούρμπερη

Στην πραγματικότητα νεκρός (για την ακρίβεια ημιθανής) ήταν ο “οργανισμός” της ΑΕΚ: Διοίκηση δεν υπήρχε, ο Μάκης Ψωμιάδης είχε αποχωρήσει έπειτα από το “χοντρό” επεισόδιο με τον Ντέμη Νικολαΐδη, και στις κερκίδες μαινόταν ο εμφύλιος απ' το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο της (γενναίας) επιστροφής του Ντούσκο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ούτε η καταπληκτική (αήττητη) παρουσία της Ένωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις έξι (!) ισοπαλίες - δύο από αυτές απέναντι στην Ρεάλ του Ζιντάν και των υπόλοιπων "γκαλάκτικος"- ούτε το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που απέδιδε το σύνολο του Μπαγεβιτς, αψηφώντας τα διοικητικά - οικονομικά προβλήματα, μπόρεσαν να συγκινήσουν και να συσπειρώσουν τον κόσμο.

Η επιλογή του Σερβοβόσνιου να υπογράψει στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 1996, δεν συγχωρέθηκε ποτέ από μεγάλη μερίδα των οπαδών της Ένωσης.

Το περιβόητο πανό προσπάθησαν να κατεβάσουν, άμα τη εμφανίσει του, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μαζί με τους (κιτρινόμαυρων αισθημάτων) ηθοποιούς Πασχάλη Τσαρούχα και Γιάννη Βούρο.

Δεν τα κατάφεραν. Το “ΑΕΚ σ’ αγαπώ, προδότη δεν ξεχνώ” συνόδευε τους εντός έδρας αγώνες του “δικεφάλου” και μετά το γκρέμισμα του “Νίκος Γκούμας”.

Ώσπου το παγωμένο απόγευμα της 25ης Γενάρη του 2004, στα χιονισμένα Άνω Λιόσια, ο λαός... νίκησε: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέταξε τα γάντια του, αποχώρησε από το γήπεδο “Γιάννης Παθιακάκης” ... κι απ’ την ΑΕΚ, αφήνοντας την ομάδα του στον... αυτόματο πιλότο. Οι παίκτες του συνέτριψαν τον Ηρακλή με 4-0 και το λάβαρο της επανάστασης, που κανείς δεν είχε τολμήσει να υποστείλει, παραδόθηκε στις φλόγες...

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Γιάννης Βούρος, που άφησε το θεατρικό για το πολιτικό... σανίδι, θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που σε έναν χρόνο από τώρα θα κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων στην “Αγια – Σοφια”, ως δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξαφνικά... συνωστισμός στη μεσαία γραμμή!

Το Σάββατο κρίνεται για Νέιρα και Μαρινάκη

Παπαπαναγής: «Συγκεντρωμένοι στο στόχο μας»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.