Αγγλία - Δανία, για μια θέση στον τελικό

10:12 | 07/07/2021

Σήμερα στις 22.00 ο δεύτερος ημιτελικός του EURO ανάμεσα στην φιλόδοξη Αγγλία και την ποιοτική Δανία

H Ιταλία απέκλεισε χθες την Ισπανία και έκλεισε θέση για τον τελικό της Κυριακής. Το ίδιο θέλουν να κάνουν απόψε Άγγλοι και Δανοί, με τις Εθνικές ομάδες τους να βρίσκονται αντιμέτωπες (22.00 - ΑΝΤ1) στον δεύτερο ημιτελικό του Γουέμπλεϊ.

Η φιλόδοξη Αγγλία, μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Ουκρανίας κατάφερε να γίνει η πρώτη που κρατά ανέπαφη την εστία της στα πέντε πρώτα παιχνίδια ενός EURO, δείχνει στα καλύτερά της μπαίνοντας στον ημιτελικό απέναντι στη Δανία. Η συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους γηπεδούχους, σε μια «ιστορική στιγμή», όπως τη χαρακτήρισε ο κόουτς Σάουθγκεϊτ.

Από την άλλη, η Δανία έχουν σκοράρει 11 γκολ μέχρι στιγμής, τα δέκα εκ των οποίων στα τρία τελευταία παιχνίδια. Έχοντας αποκλείσει Ουαλία και Τσεχία στη νοκ άουτ φάση, οι Δανοί κάθε άλλο παρά ως αουτσάιντερ προβάλλουν κι όπως είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός τους Χιούλμαντ: «Θα είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας, επομένως στόχος μας είναι να κάνουμε το κοινό (σ.σ. του «Γουέμπλεϊ») να σωπάσει. Μάλιστα, ο Κάσπερ Σμάιχελ της Λέστερ ρωτήθηκε για το τι σημαίνει για εκείνον και τους συμπαίκτες του να σταματήσουν την... επιστροφή της κούπας στο σπίτι κι αμέσως απάντησε: «Έχει έρθει ποτέ σπίτι;», υπονοώντας ότι με μηδέν κατακτήσεις Euro το σλόγκαν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.