Αγγλία-Ελβετία 5-3 πεν.: Στα ημιτελικά με θρίλερ οι Άγγλοι!

21:50 | 06/07/2024

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και η Αγγλία πέταξε έξω τους Ελβετούς στη «ρώσικη ρουλέτα», παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2024 (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση).

Κακό πρώτο ημίχρονο, λίγες έως ελάχιστες καλές φάσεις παρά το γεγονός ότι το δυναμικό ξεκίνημα μας έδωσε την εντύπωση για το αντίθετο. Αγγλία και Ελβετία πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να γράφει την ιστορία των πρώτων 45 λεπτών με τους Ελβετούς με τον Μπουκάγιο Σάκα κορυφαίο του αγωνιστικού χώρου, όντας ο μόνος ποδοσφαιριστής που δημιουργούσε απειλές.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση και σε αυτό φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός πως σκόραραν και οι δύο ομάδες.

Στο 75' ο Εμπολό έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Άγγλων κι άνοιξε το σκορ σοκάροντας τα «λιοντάρια».

Πάνω που η Αγγλία έβλεπε μπροστά της τον... αποκλεισμό, ήρθε ο Μπουκαγιό Σακά, ο κορυφαίος που λέγαμε, πέντε λεπτά αργότερα, στο 80', με τρομερό σουτ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και να το στείλει στην παράταση.

Το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού το είδαμε στην παράταση, με τους Άγγλους να χάνουν ευκαιρίες και τον Σακίρι να έχει δοκάρι προσπαθώντας να βάλει το γκολ της διοργάνωσης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Το 1-1, όμως, δεν άλλαξε και η πρόκριση οδηγήθηκε και κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, οι Ελβετοί έχασαν ένα, οι Άγγλοι έβαλαν και τα 5, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να ευστοχεί στο τελευταίο και να διαμορφώνει το 5-3 που έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.