Άξιος της μοίρας του!

18:17 | 31/03/2019

Ο ΟΦΗ αν και προηγήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είχε την Σωτηρίου σε εξαιρετική ημέρα, οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα αρκετά στην επανάληψη και ο Άρης τον φιλοδώρησε με τρία τέρματα (3-1).

Ο Όμιλος, έτσι, δεν πήρε ούτε ένα βαθμό, έχασε πολύτιμο έδαφος στη «μάχη» για τη σωτηρία και τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά για τον Όμιλο.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία του ηρακλειώτικου συλλόγου και στην άμυνα την τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά συνέθεσαν οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Γιαννούλης. Οι Νάστος και Κυριακίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Βαζ. Οι Φερέιρα και Κουτσιανικούλης έπαιξαν στις πλευρές της επίθεσης και στην κουφή ο Σασι.

«Διαβασμένος» και 0-1…

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και θέλησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Είχαν την κατοχή και μια καλή στιγμή με τον Φετφατζίδη στο 7’. Μετά το 10λεπτο, ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» ισορρόπησαν, καθώς κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί.

Ο ΟΦΗ ήταν σωστά τακτοποιημένος, πίεζε σωστά, αν και απειλήθηκε στο 23’ από τον Γιουνές, έπειτα από λάθος του Μιχόγεβιτς. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, σε υπέροχη συνδυασμένη ενέργεια, ο Κουτσιανικούλης «σέρβιρε» στον Βαζ, που με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 0-1.

Από το σημείο εκείνο και μετά, βέβαια, ο Σέζος άρχισε τα… δικά του. Στο 43’… ανακάλυψε φάουλ για χέρι του Μιχόγεβιτς κι ενώ η μπάλα τον ακούμπησε εξ’ επαφής από διώξιμο του Νάστου. Και αμέσως μετά είδε χέρι και πέναλτι για χέρι του Νάστου.

Ο Ματέο Γκαρσία το εκτέλεσε και ο Σωτηρίου στο απέκρουσε. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, μάλιστα, ο Φερέιρα έκανε ένα απίστευτο σπριντ, όμως το πλασέ του από πλάγια αριστερά πέρασε άουτ.

Οπισθοχώρηση…

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση. Το σύνολο του Παντελίδη έψαξε για την ισοφάριση, ωστόσο η ομάδα του Βέρα άντεχε και οι «κιτρινόμαυροι», δηλαδή, είχαν να επιδείξουν μονάχα μικροευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν ανεξήγητα, ενώ δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν, αν και είχαν κάποιες καλές προϋποθέσεις. Ωστόσο το τελευταίο τέταρτο συν τις καθυστερήσεις ήταν εφιαλτικό για τους ηττημένους.

Στο 75’ σε μια ολιγωρία έξω από την περιοχή, ο Ρόους ισοφάρισε. Ο ΟΦΗ, βέβαια, θα μπορούσε εκ νέου να προηγηθεί, αλλά στο 77’ ο Φερέιρα αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στη συνέχεια ο Άρης έφτανε εύκολα στην περιοχή του Ομίλου και απειλούσε συχνά-πυκνά, αφού η κούραση φάνηκε να «λυγίζει» τους «ασπρόμαυρους». Η υπεροχή του, έτσι, «καρποφόρησε» στο φινάλε με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ. Στο 89’ του Ματίγια και στο 94’ του Μαρτίνες.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Ματέο Γκαρσία, Γιουνές (75’ Μαρτίνες), Ματίγια, Τζανακάκης, Φετφατζίδης (61’ Λάρσον), Σιώπης, Κόρχουτ (81' Βαλεριάνος), Ρόουζ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου (58’ λ.τρ. Στρέζος), Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Κυριακίδης (68’ Παπάζογλου), Βαζ (81' Αργυρόπουλος), Φερέιρα, Κουτσιανικούλης, Σασί.

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.