Άξιζε τη νίκη

18:01 | 04/05/2018

Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Εργοτέλης, δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τη Σπάρτη, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την τοπική ομάδα, στην αναμέτρηση η οποία άνοιξε την 30η αγωνιστική.

Ο Εργοτέλης έδειξε πάθος και διάθεση, αλλά και πείσμα, κόντρα στις αρνητικές προς αυτόν ενδείξεις που είχε η αναμέτρηση, καθώς ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν έπειτα από λάθος της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Παναγιώτου, ο οποίος τροφοδότησε τον Φουρτάδο και αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κατσιμήτρου για να σημειώσει το 1-0.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 14’ όταν ο Κάιπερς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Μιχαηλίδη, καθώς ο Βοιωτός διαιτητής θεώρησε πως ο επιθετικός του Εργοτέλη κτύπησε εκτός φάσης τον Οικονομόπουλο. Παρόλα αυτά η κρητική ομάδα κατάφερε να αντιδράσει και να φέρει τον αγώνα στα ίσα.

Στο 18’ ο Τσέλιος με ωραία κίνηση πέρασε στην αντίπαλη περιοχή, εκεί όπου τον ανέτρεψε ο Βοσνακίδης, με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουρσέλης ένα λεπτό αργότερα ισοφαρίζοντας 1-1. Το γκολ αυτό έφερε και πάλι στον Εργοτέλη την καλή ψυχολογία, παίρνοντας παράλληλα και τον έλεγχο του αγώνα, παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα.

Ένα μειονέκτημα το οποίο έπαψε να υφίσταται για τους κιτρινόμαυρους στο 41’ όταν ο Τσιόφου αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Νωρίτερα στο 36’ ο Έφορντ είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή απέναντι στον Μακρυωνίτη, με τον τερματοφύλακα της Σπάρτης να επεμβαίνει θετικά και το ημίχρονο να λήγει 1-1, παρά την ανωτερότητα του Εργοτέλη.

Η υπεροχή της κρητικής ομάδας συνεχίσθηκε και στην επανάληψη και καρποφόρησε στο 61’ όταν ο Σταματάκος με ωραία κίνηση στην αντεπίθεση έδωσε στον Έφορντ και αυτός με σουτ πέτυχε το 1-2, βάζοντας τον Εργοτέλη μπροστά στο σκορ. Έκτοτε οι παίκτες του Γκώνια όντες και καλύτεροι, διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα, δημιουργώντας ευκαιρίες μέσα από τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν και κάτι καλύτερο.

Αντί όμως να έρθει και άλλο γκολ για αυτούς βάσει της εξέλιξης της αναμέτρησης, ήρθε το… αντίθετο. Κόντρα στην εικόνα και τη ροή του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι στο 81’ ισοφάρισαν με τον Γουόρντεν 2-2. Ο Εργοτέλης συνέχιζε να πιέζει δείχνοντας μεγαλύτερη διάθεση για τη νίκη από τους γηπεδούχους, όμως χωρίς να καταφέρει να βρει το γκολ που θα του έδινε τους βαθμούς της νίκης.

Στην εκπνοή του 90λεπτου μάλιστα είχε μια ακόμα καλή φάση στο ενεργητικό του, όμως το σουτ του Τσέλιου έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Σπάρτης. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται γκολ και βαθμούς, τον Εργοτέλη όμως να είναι αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτη (Μ. Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Βοσνακίδης (46’ Γραικός), Σάββα (66’ Μουζακίτης), Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Τσιόφου, Δεινόπαπας, Φουρτάδο (58’ Γουόρντεν).

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Τσέλιος, Νικολακάκης, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουτσάκης (75' Μπούζας), Σταμόπουλος, Μπουρσέλης (90' Αγγελόπουλος), Σταματάκος, Κάιπερς, Έφορντ,

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο  Μιχαηλίδης (Βοιωτίας), με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο (Κορινθίας) και Σοφό (Βοιωτίας). 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.