«Αλλάξαμε το νόμο για ΠΑΟΚ-Ξάνθη για να μη χωριστεί η χώρα στα δύο»

09:32 | 10/03/2020

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στην «Δίκη στο OPEN» και μίλησε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο κ.Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ανοιχτά ότι η κυβέρνηση άλλαξε την τροπολογία αναφορικά με τον υποβιβασμό για να μην υπάρξει θέμα με την κοινωνική συνοχή: «Ήταν μία κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης, μπροστά στον κίνδυνο διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής. Είναι αδιανόητο να χωριστεί η χώρα στα δύο, όταν έχουμε τόσες προκλήσεις, σημαντικότερες. Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε αυτή την τροπολογία, για να μην χωριστεί η χώρα στα... δύο. Επιλέξαμε συνειδητά να κάνουμε αυτή την παραχώρηση, ώστε να έχουμε κοινωνική καταλλαγή. Το δίκαιο παραμένει δίκαιο, παραμένει αδίκημα η πολυιδιοκτησία, η παρέμβαση μας έχει να κάνει με το ύψος της ποινής, που ήταν υποβιβασμός και λειτουργούσε ανελαστικά».

Για το αν η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική ή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ο κ. Γεροπετρίτης είπε: «Είναι στην κρίση του δικαιοδοτικού οργάνου αν είναι δεσμευτική η όχι η απόφαση της ΕΕΑ. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Η ΕΕΑ καταγράφει τα πραγματικά περιστατικά, αυτό δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Η νομική υπαγωγή είναι αντικείμενο του δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο θα κάνει την απαραίτητη αξιολόγηση. Δεν υφίσταται η νομική υπαγωγή, είναι στην κρίση του δικαιοδοτικού οργάνου. Δεν είναι δεσμευτική η απόφαση της ΕΕΑ. ».

Για την πολυιδιοκτησία είπε: «Έρχεται και λέει ο νόμος ότι δεν αρκεί μόνο έναν ιδιοκτήτης να είναι το ίδιο πρόσωπο σε δύο ομάδες, αλλά απαγορεύεται και παρένθετο πρόσωπο. Κάποιος δεν θα πάει φυσικά ο ίδιος, θα βάλει άλλον. Όταν γνωρίζεις τους κανόνες και αποδειχθεί ότι χρησιμοποιείς κάποιον παρένθετο, είτε θα επιλέξεις να πουλήσεις είτε μία από τις δύο ομάδες θα υποστεί τις συνέπειες».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.