Άλλο πουλάω κι άλλο ξεπουλάω

Απόψεις

Η στάση του ΟΦΗ στην περίπτωση του Γκαγέγος δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο σκέψης των επικεφαλής.

Η περίπτωση του Φελίπε Γκαγιέγος φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε σίριαλ στη Χιλή, όχι όμως στον ΟΦΗ. Εξ αρχής στην Κρητική ΠΑΕ έχουν τονίσει πως για να γίνει αποδεκτή μία πρόταση για τον ποδοσφαιριστή θα πρέπει αυτή να φτάνει την ρήτρα αποδέσμευσης. Νόμος της αγοράς λέγεται αυτό, τελεία και παύλα.

Ο ΟΦΗ δεν είπε ποτέ ότι δεν πουλάει. Κι αυτό είναι το σωστό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: πουλάς, αγοράζεις. Όλα έχουν την τιμή τους και το έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή που η Κρητική ομάδα μπήκε στη νέα εποχή με τη διοίκηση Μπούση. Πρέπει να γίνει selling club, το προτάσσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Άλλο όμως να πουλάς κι άλλο να ξεπουλάς και ο ΟΦΗ μέχρι στιγμής δείχνει πως βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Είναι ένας σύλλογος που δεν έχει οικονομικά προβλήματα όπερ σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη να πουλάει τα περιουσιακά του στοιχεία όσο-όσο. Πουλάει όταν καλύπτονται τα «θέλω» που έχουν οριστεί, τούτο είναι ξεκάθαρο.

Έτσι και στην περίπτωση του Φελίπε Γκαγιέγος. Το ότι ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην πατρίδα του δεν σημαίνει ότι ο ΟΦΗ θα γίνει... φιλανθρωπικό ίδρυμα και θα αφήσει έτσι εύκολα έναν τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή. Το «σημαντικός» δεν ορίζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο οικονομικό. Στον Όμιλο φρόντισαν να βάλουν ρήτρα αποδέσμευσης όταν συμφώνησαν στην απόκτησή του το καλοκαίρι και αυτή η ρήτρα είναι το σημείο κλειδί στο όλο θέμα. Θες να φύγεις; Φέρε πρόταση που να μας ικανοποιεί και η πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα, που λέει κι ο θυμόσοφος λαός.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο ΟΦΗ επέστρεψε στην κανονικότητα και ορίζει ο ίδιος τον νόμο της αγοράς. Όταν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος και ισχυρός τότε παίζεις με τους δικούς σου κανόνες και όχι με αυτές των Μέσων. Στη Χιλή έγραφαν για συμφωνία με την Ουνιβερσιτάδ Ντε Τσίλε, προφανώς γιατί είχαν τους δικούς τους λόγους. Είναι αυτό το «πόκερ» που παίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο ΟΦΗ, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε αυτό το παιχνίδι και να βάλει την περίπτωση του Γκαγιέγος πάνω από το αγωνιστικό κομμάτι ειδικά τώρα που η ομάδα παλεύει για να πετύχει το στόχο της εισόδου στα πλέι οφ. Δεν θέλει και πολύ να... χαλάσουν τα μυαλά και το κλίμα.

Ο Όμιλος κρατάει τα στεγανά, ορίζει τους όρους και αφήστε την κάθε... Ουνιβερσιτάδ Ντε Τσίλε να κάνει ό,τι θέλει. Το «τόσα δίνω, πόσα θες», κατά τον Μητροπάνο, έχει ξεκαθαριστεί, από πλευράς ΟΦΗ, από την πρώτη στιγμή. Άλλο να πουλάς κι άλλο να ξεπουλάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαψεύδει ο ΟΦΗ: «Δεν υπάρχει συμφωνία για Γκαγέγος»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.