Αμερικά(νικη) υπόθεση

18:04 | 14/02/2020

Με τέρμα του Έφορντ ο Εργοτέλης επιβλήθηκε 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας.

Οι «κιτρινόμαυροι», στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Super League 2, επικράτησαν των Θεσσαλών στο Παγκρήτιο Στάδιο και επέστρεψαν στις επιτυχίες.

Το α’ ημίχρονο ανήκε ολκοκληρωτικά στους νικητές, ενώ στο δεύτερο μέρος οι ηττημένοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη επέβαλλε το ρυθμό της και ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο.

Στο 12’, μάλιστα, ο Ατέφ έχασε γκολ απ’ αυτά που δεν χάνονται, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους παίκτες του Εργοτέλη, που απείλησαν και πάλι στο 21’ με τον Ροβίθη και στο 30’ με τον Τσέλιο.

Στο 36’, ωστόσο, ο Έφορντ με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Στο 39’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» και ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Γκέκας αντέδρασε εξαιρετικά στην κοντινή κεφαλιά του Ροβίθη.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μπελά είχε την κατοχή, θέλησε να γίνει πιο επιθετική και αρχικά είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Γκουστάβο στο 48’.

Ο Εργοτέλης, πάντως, κρατούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το προβάδισμα, αλλά δεν πετύχαινε και ένα ακόμη τέρμα, με το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη, αν και απείλησε στο 55’ με τον Ατέφ.

Ο Απόλλων είχε την μπάλα, διέθετε μια «άκαρπη» υπεροχή, όμως τα λεπτά κυλούσαν υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Ο σύλλογος της Λάρισας απείλησε για τελευταία φορά στο 92’ με τον Σιφναίο, αλλά τις μεγαλύτερες στιγμές τις είχε ο Εργοτέλης για να βάλει κι άλλο γκολ.

Στο 93’ ο Μπαράτα αστόχησε μόνος του, ενώ στο επόμενο λεπτό, πλάσαρε, έπειτα από σέντρα του Έφορντ, ο Γκέκας απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Εργοτέλης: Καλογεράκης, Προβυδάκης, Μαζουλούξης, Μπάτζιος, Πέϊος, Τσέλιος, Μπουτσάκης (62’ λ.τρ. Μπαράτα), Κοιλιάρας (81’ Μποτέ), Ατέφ, Ροβίθης (85’ Κατσούρι), Έφορντ.

Απόλλων Λάρισας: Γκέκας, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Σιφναίος, Τασιούλης (65’ Μπαστακός), Μπρέμπος (46’ Γκουστάβο), Καρρίκι, Καρατάσιος, Λίταινας (80’ Νύκταρης), Νούσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.