Scout Report: Τα πάντα για τον Αμπάντα

Απόψεις

Το βιογραφικό, η πορεία και γιατί αγόρασε τον 23χρονο Γάλλο αριστερό μπακ - χαφ ο ΟΦΗ - οι ακαδημίες της Μονακό, η Μίλαν και η... κάθοδος - αναλύει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Πριν από λίγο έγινε και επίσημα γνωστή η απόκτηση του Λερόι Αμπάντα. Ο 23χρονος Γάλλος βρίσκεται από την Δευτέρα στο Ηράκλειο και σήμερα υπέγραψε συμβόλαιο με τον Όμιλο. Κάπως έτσι, ο ΟΦΗ καλύπτει το κενό που άφησε ο Κώστας Μπαλογιάννης και μαζί τον Τοράρινσον, θα είναι οι δύο αριστεροί μπακ-χαφ της κρητικής ομάδας στο πρωτάθλημα.

Στα play out έκανε την διαφορά

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Ο Αμπάντα ήρθε τον Ιανουάριο στο Ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Λαμίας. Έπαιξε 15 ματς, ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στα Play out, δεν ήταν λίγες οι ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του.

Είχε ''γυαλίσει'' ιδιαίτερα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, όμως ο ΟΦΗ κινήθηκε γρήγορα, ένας παίκτης που συζητάει με την ομάδα του για αρκετό καιρό και τελικά κατάφερε να έρθει σε συμφωνία και με τις δύο πλευρές, ώστε να αποτελέσει την 4η του μεταγραφή.

Η ανακοίνωση της RFC Seraing

Τον αγόρασε ο ΟΦΗ

Ο Αμπάντα δεν αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Στη Λαμία ήρθε για έξι μήνες ως δανεικός από την Βέλγικη Σερέγκ. Το συμβόλαιο του ολοκήρώνονταν το καλοκαίρι του 2024, ο ΟΦΗ ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τους ''κόκκινους'' αλλά και με τον ποδοσφαιριστή και έτσι έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον 23χρονο αριστερό μπακ-χαφ. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ποσό της μεταγραφής.

313426959_497546455739362_6338822132890501648_n-1.jpg#asset:457020


Από το Μονακό και την Μίλαν, στην Ξαμάξ και τη Λαμία

Από τα ταλέντα που έβγαλε η ακαδημία της Μονακό. Γεννημένος στα προάστια του Παρισιού, Καμερουνέζος στην καταγωγή. Ο Λερουά πήγε στους Μονεγάσκους 15 ετών, αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές Εθνικές των Γάλλων, από εκεί τον ''τσίμπησε'' η Μίλαν στα 18,5 του χρόνια με στόχο ότι πέτυχε λαβράκι. Όμως, ο Αμπαντά έπαιξε μόνο στην Primavera της ομάδας, στη συνέχεια ήρθε ο.... κατήφορος στην καριέρα του. Ξαμάξ στην Ελβετία, Μπουλόν στην Γαλλία και Σερέγκ στο Βέλγιο, πριν καταλήξει στα 23 του στην Λαμία. Με γεμάτες σεζόν στις ομάδες που αγωνίστηκε.

Γι' αυτό τον απέκτησε

O OΦΗ απέκτησε έναν επιθετικογενή αριστερό μπακ-χαφ. Δεν μπορεί να υποστηρίξει άλλη θέση, κλασσικός Γάλλος μπακ χαφ με αρετές στο δεύτερο μισό. Ο Αμπάντα έχει σαν προσόν την έκρηξη και την ταχύτητα, προσόν το ''crossing'', παίκτης γραμμής, δουλεύει για καλύτερη σέντρα, χωρίς τρομερή αμυντική προσήλωση και τεχνική. Δεν είναι ιδιαίτερα σκληρός, ίσως μαλθακός αμυντικά με μειονέκτημα τις μεταβιβάσεις, όπως γράφουν οι Γάλλοι. Η φυσική του κατάσταση θα είναι κριτήριο και για την αγωνιστική του παρουσία.

Ο ΟΦΗ στηρίχθηκε στο βιογραφικό του, στις τελευταίες καλές εμφανίσεις αλλά και την ηλικία του. Κινήθηκε γρήγορα και πήρε το ελάχιστο ρίσκο με την περίπτωση του. Εκτιμώ ότι είναι μια μεταγραφή που θα του βγεί, με βάση όλα τα παραπάνω. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι και οι δύο του αριστεροί μπακ δίνουν έμφαση στην επίθεση, παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν το 3-5-2 του Νταμπράουσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ ο Αμπάντα

Επίσημο: Αμπάντα διετίας στον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.