Scout Report: Γι' αυτό απέκτησε τον Καρώ ο ΟΦΗ

Απόψεις

Τα χαρακτηριστικά του 26χρονου Ανδρέα Καρώ, ο οποίος αναμένεται να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ - ο Γιάννης Χαμαλάκης αναλύει τον Κύπριο αμυντικό και τον ρόλο του στην κρητική ομάδα

Και ξαφνικά, Ανδρέας Καρώ! Ο Κύπριος διεθνής στόπερ έπειτα από δύο ''γεμάτες'' χρονιές με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να αποτελέσει την 2η μεταγραφή του ΟΦΗ ενόψει της νέας σεζόν. Ο 26χρονος υψηλόσωμος αμυντικός θα υπογράψει τα επόμενα 24ωρα, με τις δύο ομάδες (ΟΦΗ - ΑΠΟΕΛ) να τα έχουν βρει σε όλα καθώς ο παίκτης δεσμευόταν με συμβόλαιο.

Κύπρος, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία

Γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου εκεί ξεκίνησε να παίζει μπάλα με τον ΑΠΟΕΛ. Η διαδρομή του μέχρι τα 26 που είναι σήμερα, μοιάζει ιδιαίτερη και κάπως περίεργη. Βρέθηκε ξαφνικά στη Νότιγχαμ μέσω της Εθνικής Παίδων της Κύπερου, για δοκιμή, στα 16 του, όπως συμβαίνει με αρκετά παιδιά σε αυτή την ηλικία με αγγλικούς συλλόγους. Πέρασε τέσσερα χρόνια στις μικρές ομάδες των κόκκινων, όταν ενηλικιώθηκε υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Γύρισε στο νησί της Κύπρου, έπαιξε σε Απόλλων Λεμεσού, Πάφο και Νέα Σαλαμίνα ενώ το 2019 τον αγόρασε η Λάτσιο στην οποία όμως δεν έπαιξε καθόλου, καθώς τον έδωσε δανεικό στην Σαλερνιτάνα. Μια γεμάτη σεζόν στην Serie B' και επόμενος προορισμός η... Πορτογαλία και η Μαρίτιμο οπού πρόλαβε να παίξει λίγο και κάπως ''αναγκαστικά'' επέστρεψε στην αγκαλιά του ΑΠΟΕΛ το 2020. Ακολούθησαν δύο γεμάτες χρονιές, βασικός και αναντικατάστατος στόπερ.

Από το 2019 στην Ανδρών, μετράει 14 συμμετοχές ενώ έχει αγωνιστεί απέναντι στην Εθνική Ελλάδας 2 φορές, ως αναπληρωματικός, τον περασμένο Σεπτέμβριο για το Nations League και το 2020 σε φιλικό παιχνίδι.

Τι παίκτης είναι

Στόπερ, μπορεί να υποστηρίξει την θέση του δεξιού μπακ όπως ο Βούρος. Δεν είναι όμως. Δεξιοπόδαρος, οι συστάσεις που τον συνοδεύουν κάνουν λόγο για έναν πολύ καλό αμυντικό στο ψηλό παιχνίδι, έχει ευχέρεια στο γκολ Ιδιαίτερα γυμνασμένος και αθλητικός, τον βοηθάνε τα physical χαρακτηριστικά του, όπως βλέπετε και παρακάτω στην καρτέλα του αξιόπιστου fm2022. Αδύναμος με το αριστερό, επιρρεπής στο λάθος με την μπάλα στα πόδια στην πίεση, χωρίς να είναι κακός για το ύψος και την θέση του, περισσότερο προσεκτικός τα τελευταία χρόνια με τις κάρτες.

Ένας σέντερ μπακ με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, παίζει με ενέργεια. Αυτό, σε μια πρόταση. Στα συν και οι καλές συστάσεις που τον ακολουθούν για τον χαρακτήρα του, στον οργανισμό ΟΦΗ μετράει αρκετά.


348907847_576556964549557_537469974138702035_n.png#asset:454512


Γι' αυτό αποκτήθηκε

Θα μπορούσα να δανειστώ τον τίτλο που είχα βάλει στο περσινό άρθρο για τον Γιοχού, όχι ότι τους θεωρώ παρόμοιους παίκτες αλλά γιατί έχω την αίσθηση ότι ο Καρώ αποκτήθηκε για να εξυπηρετεί και συστήματα με τρεις στόπερ (3-5-2), σαν δεξιός στόπερ, με Βούρο και έναν ακόμα που θα αποκτηθεί ή τον Πασαλίδη. Για να μην πω κυρίως τριάδα.

Ο ΟΦΗ με την απόκτηση του δίνει ύψος στην ομάδα και την άμυνα, κάτι που του λείπει τα τελευταία χρόνια και αυτό ήταν ένας από τους λόγους της επιλογής του. Πιστεύω ότι την περίπτωση του την έχει ψάξει αρκετά, η λογική λέει ότι πρόκειται για κίνηση αναβάθμισης του ρόστερ και όχι σαν η πρώτη λύση για τους δύο βασικούς στόπερο. Εκτιμώ, ότι ο ΟΦΗ θα κινηθεί για έναν ποιοτικό στόπερ, αυτό που λέμε '' βασικό''. Αίσθηση μου, θα φανεί!

Τον Γενάρη υπήρχαν δημοσιεύματα για ομάδες από την Σαουδική Αραβία, έχει φτιάξει καλό όνομα την τελευταία 2ετία, όμως μένει να δούμε πόσο ''ζυγίζει'' το πρωτάθλημα της Κύπρου. To γεγονός ότι είναι διεθνής καθώς και η ηλικία του, δίνουν προστιθέμενη αξία για την θέση του. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανδρέας Καρώ: Η Νότιγχαμ, η Λάτσιο και η «καρτέλα» του

Επίσημο: Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Καρώ στον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.