Ο Αμπάντα, ο Φελίπε και ο ΟΦΗ που «ακροβατεί»

Απόψεις

Το πρώτο δείγμα του ΟΦΗ μετά από 5 αγωνιστικές, ο MVP Αμπάντα, ο ποιοτικός Φελίπε και τα παιχνίδια στο όριο

Με 8 βαθμούς στις πρώτες 5 αγωνιστικές, ο ΟΦΗ φιγουράρει στην 4η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας ως highlights τις νίκες με Άρη και ΠΑΟΚ. Αυτός που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, θα πει ότι μπορούσε να έχει παραπάνω βαθμούς αν ήταν πιο προσεκτικός στα δύο τελευταία ματς, από την άλλη, οι δύο νίκες στο ''Γεντί Κουλέ'' ήρθαν στις καθυστερήσεις.


Ο ΟΦΗ μπορεί να χαρακτηριστεί άτυχος και... τυχερός. Αν αφήσουμε στην άκρη το άσχημο παιχνίδι στην Τρίπολη, στα παιχνίδια του ακροβατεί μεταξύ της νίκης και της ισοπαλίας, των πανηγυρισμών και του ενός βαθμού. Πλέον, έχει μπροστά του τον Παναιτωλικό (Τετάρτη) και την ποιοτική ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο ματς του Σαββάτου με τον Ατρόμητο ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος και δικαιούται να αισθάνεται ότι μπορούσε να προσθέσει +2 βαθμούς στο ενεργητικό του. Η ομάδα του Νταμπράουσκας σε ακόμα ένα ματς είδε στο χορτάρι του ''Γεντί Κουλέ'' τα πλεονεκτήματα της ομάδας του αλλά και τα μειονεκτήματα της. Μια ομάδα που έχει έφεση να δημιουργεί φάσεις εξαιατίας της ποιότητας των μεσοεπιθετικών της και των μπακ-χαφ, χωρίς να έχει ''όπλο'' την ταχύτητα κεντρικά. Ένας ΟΦΗ που δείχνει δουλεμένη ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να γίνει καλύτερη αν βρει λύσεις με τους τρεις στόπερ και την θέση ''9''.

Νομίζω ότι ο Λερόι Αμπάντα παίρνει τον τίτλο του MVP στα τρία εντός έδρας ματς του ΟΦΗ. Παίζει λιγότερο από 40' κατά Μ.Ο, έχει δώσει δύο ασίστ και ήταν εκείνος που με απίθανη εκτέλεση χάρισε στις καθυστερήσεις τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Με ενέργεια και καλές κινήσεις κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Για πρώτη φορά βασικός το Σάββατο, με σέντρα από τις εποχές... Σταυρακάκη - Δερμιτζάκη, σημάδεψε το κεφάλι του Φελίπε.

Πάμε στον Βραζιλιάνο. Η εκτέλεση του στο γκολ είναι elite. Ελάχιστοι σέντερ φορ στο πρωτάθλημα στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα μετά από τέτοια σέντρα. Ο Φελίπε έχει μπόλικη ποιότητα μέσα στο ''κουτί'', αναντικατάστατος στον ΟΦΗ, όμως πρέπει να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση για να γίνει ακόμα πιο επιδραστικός στα ματς. Με τον τρόπο που αγωνίζεται η κρητική ομάδα, το 9αρι χρειάζεται περισσότερη κίνηση και εκτός του βασικού πεδίου, ειδικά όταν λείπει ο ''σβούρας'' Ντίκο και ο Μοσκέρα από την 11αδα, ο Φελίπε δείχνει μόνος και ανήμπορος.

Ένας ΟΦΗ που έχει λύσεις, καλή αύρα και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ένα γκρουπ που στηρίζεται στη μεσαία γραμμή, αναδεικνύει πρωταγωνιστές όμως οφείλει να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό επιθετικά και συγκεντρωμένο στην άμυνα. Ένας προπονητής που ξέρει την ομάδα του και αυτό ίσως αποδειχθεί το μεγαλύτερο προσόν την φετινή σεζόν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.