Αν δεν έμπαινε το γκολ του Ναμπί...

Απόψεις

Μία υπόθεση εργασίας για το ματς-θρίλερ με τον Πλατανιά, σαν σήμερα πριν από 1 χρόνο

Πριν φτάσει ο ΟΦΗ στο θρίλερ με τον Πλατανιά, σαν σήμερα 22 του περσινού Μαϊου, ένα ερώτημα στριφογύριζε στο μυαλό. Τι θα γίνει με το πλάνο της ομάδας αν τελικά δεν καταφέρει να σώσει την κατηγορία.

Κάθε φορά που έβλεπα κάποιον από τους επικεφαλής του Ομίλου και κάθε φορά που ερχόταν αυτή η ερώτηση στο νου, διέκρινα στα μάτια τους την απόλυτη ηρεμία. «Μην ανησυχείτε, έχουμε έτοιμο το plan B, όλα καλά θα πάνε», μου είχε πει κάποτε, λίγο καιρό πριν φτάσουμε στα μπαράζ, στέλεχος της κρητικής ΠΑΕ. Και δεν το έλεγε επειδή μπροστά του είχε έναν δημοσιογράφο και έπρεπε να «καθησυχάσει» την πένα του, αλλά το έλεγε γιατί έτσι ακριβώς ήταν. Το έβλεπες στα μάτια τους. Κανένα πλάνο δεν θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων αν υποβιβαστεί ο ΟΦΗ. Αν ήταν ταινία του Αλμοδόβαρ, θα λεγόταν «Η αλήθεια στα μάτια τους».

Προσωπικά, αν μου το έλεγε οποιοσδήποτε άλλος ίσως μέσα μου να χασκογελούσα. Επειδή, όμως, το συγκεκριμένο τιμ που έχει δημιουργηθεί από τον Οκτώβριο του '18 αποτελείται από ανθρώπους που ούτε καιροσκόποι είναι ούτε wannabe παράγοντες ούτε ανέλαβαν τον ΟΦΗ για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, το πίστεψα. Δεν μου επιτρεπόταν να αμφιβάλλω για αυτό που εκπροσωπούν και γι' αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

Μετά από καμιά 20αριά χρόνια στη δημοσιογραφία, μπορώ να διακρίνω ένα λαμόγιο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπόλικους από δαύτους. Στον ΟΦΗ έχουν καταφέρει να κρατήσουν τα στεγανά, όχι γιατί θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλειστό club, αλλά γιατί θέλουν να δημιουργήσουν ένα ποδοσφαιρικό club. Μακριά από κάθε τι θα αποτελέσει τροχοπέδη και θα γυρίσει την ομάδα στην εποχή των παγετώνων.

Εφέτος γράφουμε για τον ΟΦΗ των πλέι οφ, της Ευρώπης, την ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο για τον κόσμο και όχι για το αποτέλεσμα. Αν ο Ναμπί δεν έβαζε αυτό το γκολ, αν δεν επιχειρούσε εκείνο το σουτ, αν το περσινό θρίλερ είχε διαφορετικό φινάλε, δεν θα ερχόταν η καταστροφή. Τώρα θα γράφαμε για τον ΟΦΗ που έρχεται, που έκλεισε την κακή παρένθεση του υποβιβασμού και επιστρέφει. Ο ΟΦΗ θα έχανε ένα χρόνο, τίποτα παραπάνω. Πάλι, όμως, για τον ΟΦΗ θα γράφαμε.

Γι' αυτό το λόγο τούτη την ημερομηνία και το 3-2 επί του Πλατανιά οι φίλαθλοι οφείλουν να τη θυμούνται ως case study. Είναι το ματς που δεν όρισε κανένα μέλλον, δεν έκρινε τίποτα. Το πλάνο υπήρχε, ο Μπούσης το ίδιο, το τιμ επίσης. Ο ΟΦΗ είχε μπει στις ράγες για την επιστροφή, για να συστηθεί ξανά στο ελληνικό κοινό, για να κατακτήσει τη θέση που του αναλογεί εκτοπίζοντας τους δήθεν «big» που προσπαθούν να χωθούν φουσκώνοντας το «εγώ» τους. Ο ΟΦΗ ανεβαίνει και τίποτα δεν τον σταματά. Το γκολ του Ναμπί είναι ακόμη ένα highlight μίας σχεδόν διετίας που άρχισε η ποδοσφαιρική ανάσταση.

Να θυμάστε, λοιπόν, ότι η νίκη επί του Πλατανιά είναι η λιγότερο σημαντική από αυτές που θα έρθουν σύντομα. Πέρυσι τέτοια μέρα ο ΟΦΗ δεν κέρδισε τίποτα περισσότερο από χρόνο.

Για όλα τα υπόλοιπα και ειδικά για εκείνες τις στιγμές που, ελλείψει ίντριγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναζητείται εναγωνίως ένας ανεμιστήρας για να πεταχτεί λάσπη, οι απαντήσεις έρχονται στο γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέπτης κάθε ομάδας και τουλάχιστον στον ΟΦΗ δεν ντρέπονται να τον κοιτάξουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ θυμήθηκε το θρίλερ με Πλατανιά

Υποστηρικτής της πρότασης του ΟΦΗ ο Μαχλάς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.