«Αν υπάρχει κρούσμα, θα μπει σε καραντίνα όλη η ομάδα»

17:00 | 03/05/2020

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Αθλητισμού της Γερμανίας, Χορστ Σέφερ, ανάβει το «πράσινο φως» για επανέναρξη της Bundesliga, αλλά ζητάει καραντίνα όλης της ομάδας, εφόσον βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού.

«Βρίσκω λογικό το πλάνο που προτείνει η γερμανική Λίγκα και στηρίζω την επανέναρξη του πρωταθλήματος μέσα στον Μάιο» εξήγησε στην εφημερίδα «Bild» ο Σέφερ, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος – κλειδί στην κυβέρνηση της Άνγελα Μέρκελ.

Παρά την θετική προδιάθεσή του, όμως, ο Σέφερ περιμένει δραστικά μέτρα σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού, όπως τα τρία της Κολωνίας, όπου πάντως οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά από αύριο Δευτέρα (4/5).

«Αν υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε μια ομάδα ή στους υπόλοιπους εργαζόμενους της, όλη η ομάδα, πιθανόν και αυτή που αντιμετώπισε τελευταία, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες» υποστήριξε ο Υπουργός Εσωτερικών και Αθλητισμού της Γερμανίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, βεβαίως, αρκεί ένα ή το πολύ δύο κρούσματα κορονοϊού σε διαφορετικές ομάδες, ώστε το πρόγραμμα ολοκλήρωσης της Bundesliga, στην σκιά της πανδημίας του ιού Covid-19, να πάει περίπατο.

πηγή: gazzetta.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.