Αναδιάρθρωση: Τι σημαίνει η θέση του ΟΦΗ

SMS
17:01 | 26/02/2019

Ο ΟΦΗ σηκώνει τη σημαία της «επανάστασης» σχετικά με την αναδιάρθρωση. Θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες;

Το Capitano.gr παρουσίασε πρόσφατα όλες τις αλλαγές που αφορούν την περιβόητη αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία φέρνει νέα δεδομένα σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα και τον τρόπο διεξαγωγής του.

Μέχρι τώρα δεν ήταν επισήμως γνωστή η θέση του ΟΦΗ για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο πλέον η κρητική ομάδα μπαίνει στο... γκρουπ των ομάδων που είναι κατά της αναδιάρθρωσης και της παραμονής 16 ομάδων στη Super League. Θυμίζουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΛ, με τον Ιβάν Σαββίδη, στην πρώτη περίπτωση, να έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές ανοιχτά την αντίθεσή του με τις αλλαγές.

Η συνάντηση της Δευτέρας στην περιφέρεια Κρήτης που διοργάνωσε η ΕΠΣΗ και ο ΟΦΗ έδωσε το παρών (με τους Γιώργο Σαμαρά και Παπαβασιλάκη) είχε ανεπίσημο χαρακτήρα ωστόσο έδειξε πολλά σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η ΕΠΣΗ την αναδιάρθρωση. Και εδώ γεννάται το ερώτημα αν αυτή η αντίθεση θα μεγαλώσει και θα φέρει και άλλες αντιδράσεις.

Με τα τωρινά δεδομένα το σχέδιο της αναδιάρθρωσης προχωρά και θα γίνει. Πρωτάθλημ Super League 1 και πρωτάθλημα Super League 2, με καλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, με κεντρική διαχείριση και ένας εντελώς καινούργιος τρόπος διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων.

Ολα ωραία κι όλα καλά ως εδώ, αλλά ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα αλλάξει κάτι; Ποιος βάζει στοίχημα ότι η περίφημη αναδιάρθρωση θα τρέξει από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν;

Ο ΟΦΗ είναι κατά της αλλαγής όχι μόνο για τη δική του περίπτωση αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν τελικά την τρέχουσα σεζόν, αλλά κοίταξε παραπέρα. Το κρητικό ποδόσφαιρο γενικότερα, τις ερασιτεχνικές ομάδες, βλέποντας ένα ζοφερό μέλλον. Μπορεί η αναδιάρθρωση να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά με τους υπόλοιπους τι γίνεται;

Αυτό είναι το ένα μέρος. Υπάρχει και το πιο συγκεκριμένο, αυτό που αφορά τον ΟΦΗ. Η κρητική ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως δεν θα επηρεαστεί το δικό της πλάνο σε ενδεχόμενες αλλαγές. Δηλαδή, αν η αναδιάρθρωση προχωρήσει, για τον ΟΦΗ δεν αλλάζει κάτι. Και είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι επικεφαλής του κρητικού συλλόγου έχουν εξετάσει όλες τις περιπτώσεις και έχουν ετοιμάσει τα ανάλογα πλάνα. Είτε με αναδιάρθρωση είτε χωρίς. Είτε με παραμονή στη Super League είτε χωρίς.

Οπως λέει ο θυμόσοφος λαός, δεν πηγαίνουν ξυπόλητοι στα αγκάθια. Και έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φάκελος αναδιάρθρωση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η θέση της ΠΑΕ ΟΦΗ για την αναδιάρθρωση

Δεν προπονήθηκε ο Ναμπί, ανησυχία ενόψει ΑΕΛ

Σε ποια ματς θα απουσιάσουν Κοροβέσης και Νέιρα

Χαμός στην «ουρά»: Το πρόγραμμα του ΟΦΗ και των άλλων

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.