«Ο σεισμός μας επηρέασε αλλά η Αναγέννηση είναι ο ορισμός της ομάδας»

Special

Η Αναγέννηση πέτυχε μια σπουδαία νίκη στο Ρέθυμνο στους τελικούς της ΕΚΑΣΚ, και ο Παναγιώτης Χαρωνίτης περιγράφει στο Capitano.gr όλα όσα όμορφα συμβαίνουν φέτος στην ομάδα του Αρκαλοχωρίου, μια περιοχή που δοκιμάστηκε από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

Με όπλο την άμυνα της, η ομάδα της Αναγέννησης κατάφερε και πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο ''Μελίνα Μερκούρη'' του Ρεθύμνου, έτσι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την Τετάρτη (15/06 - 19.30) στο 3ο και τελευταίο ματς στο κλειστό του Αρκαλοχωρίου, για να μάθουμε ποια θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κρήτης και συνάμα θα πάρει το εισιτήριο για την Γ' Εθνική.

Η Αναγέννηση είναι από τις όμορφες αθλητικές ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα στην διάρκεια μιας σεζόν. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε με όρεξη, οι επιλογές των παικτών έγιναν με βάση το κίνητρο και τον ενθουσιασμό, παιδιά που ''ξανασυστήθηκαν'' στο μπασκετικό κοινό της Κρήτης. Ένας οργανισμός που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή, όμως δεν το έβαλαν κάτω. Αναγέννηση, όνομα και πράγμα!

Ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας είναι και ο Παναγιώτης Χαρωνίτης. Ο 31χρονος γκάρντ, έχει αγωνιστεί σε ΟΦΗ, ''Ηράκλειο'', ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμούς και φέτος επέστρεψε στα παρκέ για να βοηθήσει κι αυτός με την σειρά του στη νέα προσπάθεια.

''Αναγεννηθήκαμε όλοι φέτος στην ομάδα και εγώ ειδικά. Βρήκα την όρεξη να τρέχω, να παίζω και για τους συμπαίκτες μου'', τόνισε στο Capitano.gr, ατάκα που αποτυπώνει όσα βιώνει φέτος στο Αρκαλοχώρι και μεταφράζονται στην ''τρελή'' πορεία της ομάδας.

Διαβάστε τι δήλωσε στο Capitano.gr:

Για την ομάδα και τον προπονητή: Η αναγέννηση είναι ο ορισμός της ομάδας .Έχουμε τρομερό κλίμα. O κόουτς (Παπαδάκης) έχει βελτιωθεί πάρα πολύ μέσα από την ομάδα. Έχει τρέξει για όλους παρα πολύ, έχει κάνει υπομονή. Τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Για τους τελικούς: Νομίζω έφτασαν τελικό δίκαια οι 2 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Με την περισσότερη εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ τους γιατί όπως φάνηκε το πρωτάθλημα ήταν/είναι μεγάλο και χρειάζεται διάρκεια. Νομίζω οι τελικοί είναι διαφήμιση για το άθλημα, τα γήπεδα γεμάτα , εντάσεις (σε αθλητικά πλαίσια) και πολύ πάθος . Μετά την ήττα ατο πρώτο ματς, μιλήσαμε , συγκεντρωθήκαμε σε 2-3 πράγματα και τα βγάλαμε στο γήπεδο και χαμογελάσαμε στο τέλος. Ήμασταν τρομερά συγκεντρωμένοι, ελέγχαμε το παιχνίδι.

Για την σεζόν: Ενώ γενικά δεν ξεκινήσαμε καλά νομίζω εκεί που έπρεπε ανταποκριθήκαμε. Τα πρωταθλήματα είναι μαραθώνιοι και όχι σπριντ και μετράει το finish . Κάνουμε όλοι παρέα , έχουμε τρομερό κλίμα είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε.

Για το πόσο επηρέασε ο σεισμός την ομάδα: Ο σεισμός όντως επηρέασε την ομάδα , τις προπονήσεις και περισσότερο την τοπική κοινωνία. Θέλαμε να δώσουμε μια χαρά στον κόσμο και νομίζω τα καταφέραμε. Διοίκηση και κόσμος μας έχεις στηρίξει πάρα πολύ, ποτέ δεν είχαμε πίεση. Την πίεση την βάζαμε μόνοι μας στους εαυτούς μας, λόγω του επιπέδου και της ποιότητας που έχουν τα παιδιά στην ομάδα .

Για το ματς της Τετάρτης: Την Τετάρτη τελικός των τελικών χωρίς κανένα άγχος. Εδώ που φτάσαμε είναι ήδη επιτυχία για εμάς και για το χωριό το οποίο πραγματικά στηρίζει την ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος και η ομάδα αντίστοιχα δίνει πολύ χαρά σε όλους. Το απολαμβάνουμε όλοι μας γενικά.

πηγή φωτογραφίας: Σταυρακάκης Γιάννης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.