Ανασκουμπωθείτε κι αφήστε τα κύπελλα!

08:20 | 19/01/2024

Συζητήσεις για κύπελλο και τελικούς κάνει ζημιά στον ΟΦΗ που έχει μπροστά του μόνο έναν τελικό - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία δεν μπορεί κάποιος θα την έχει ακούσει στα γραφεία του ΟΦΗ, πιθανολογώ πως θα τη λένε και στην Κύπρο, εξάλλου ίδιος λαός είμαστε πάνω κάτω τα ίδια γνωμικά ανασύρουμε όταν θέλουμε να απαντήσουμε εμφαντικά στα διλήμματα της ζωής: τι του λείπει του ψωριάρη… σκούφια με μαργαριτάρι.

Όλα τα 'χαμε στο φετινό κατάντημα του ΟΦΗ, μετά την αναθεματισμένη νίκη επί της ΑΕΚ, που κάλλιο ήταν να μην ερχότανε με τα όσα επακολούθησαν, που μια κουβέντα για την πορεία μας στο κύπελλο και την πιθανότητα να φτάσουμε ως τον τελικό είναι εκείνη που μας έλειπε!

Ο ΟΦΗ αντί να βελτιώνεται ρίχνει κι άλλο την απόδοση του, δείγμα πως δεν έχει φτάσει ακόμα στον πάτο. Έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη και παίζει το Σάββατο ένα κρίσιμο παιγνίδι με τον Παναιτωλικό στο Γεντί Κουλέ που αν δεν το πάρει (και πως να το πάρει όταν έχει ξεχάσει πως παίρνεται ένα ματς) θα είναι φάτσα - κάρτα με τα χειρότερα σενάρια.

Έχει ένα προπονητή που δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στην αγωνιστική ανάταξη της ομάδας (πέντε παιγνίδια χωρίς νίκη) και δείχνει με τις δηλώσεις του εκτός τόπου και χρόνου. Ο κόσμος λείπει από το γήπεδο και δεν υπάρχει καμία στήριξη από πουθενά σε ένα ερημικό, σκοτεινό και αναπάντεχο τούνελ που με δική της ευθύνη βρέθηκε.

Είναι αφελείς όσοι καλλιεργούν σενάρια τελικού. Για να τροφοδοτήσουν τι άραγε με τη μεταφορά σε ένα πεδίο μιας κουβέντας που τίποτε δεν προσφέρει στην ομάδα; Μ’ αρέσει συχνά να μιλώ με παραβολές: ο ΟΦΗ θυμίζει ασθενή που έχει διαγνωσθεί με κακοήθη όγκο, θέλει χημειοθεραπείες και κάποιοι του υπόσχονται ρακές και αντικριστά!

Οποιαδήποτε συζήτηση για κύπελλο και τελικούς κάνει ζημιά αυτή την ώρα στην ομάδα που έχει μπροστά της έναν μόνο τελικό κι αυτός είναι το Σάββατο με τον Παναιτωλικό. Αν μου έλεγαν να διαλέξω πιο από τα δυο παιγνίδια θα ήθελα να κερδίσει ο ΟΦΗ αναφανδόν θα διάλεγα το σαββατιάτικο, εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν πως μ’ ένα μαγικό κουμπάκι μια ομάδα που έχει να κερδίσει 3,5 μήνες θα κάνει δυο σερί νικηφόρα αποτελέσματα μέσα σε τέσσερις μέρες.

Σοβαρευτείτε για να καθαρίσουμε τη χρονιά κι αφήστε τα παροράματα για έναν ΟΦΗ που ούτε μπορεί σαν Λάζαρος να αναστηθεί, μα ούτε και διάθεση υπάρχει από παίκτες να το κάνουν. Εδώ δεν μπορεί να κρατήσει ένα μήλο στα χέρια του ο ΟΦΗ θα μπορέσει να χωρέσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.