Scout Report: O Γιοχού «δείχνει» τρεις στόπερ!

ΟΦΗ

Ο Γιάννης Χαμαλάκης σκιαγραφεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ

Θέμα χρόνου είναι να ανακοινώσει και επίσημα τον Σάμουλ Γιοχού ο ΟΦΗ.Σε λίγες ημέρες (6 Αυγούστου) κλείνει τα 31 του χρόνια. Ο Σαμουέλ Γιοχού γεννήθηκε στο Βιλπέντ της Γαλλίας, βορειοανατολικά του Παρισιού, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Paris FC, στην ομάδα που άρχισε να παίζει μπάλα επαγγελματικά. Υψηλόσωμος (1.91) στόπερ, πρακτικά μέχρι το 2018 ήταν μέλος της Paris FC, με μια παρένθεση την σεζόν 2016-2017 όπου έπαιξε για τις Μπεζιέ και Επινάλ. Κατά κύριο λόγω στο πρωτάθλημα της Β' Γαλλίας, ο Γιοχού δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο top επίπεδο στη χώρα του, μόνο συμμετοχές στο Κύπελλο Γαλλίας.

Το 2020 αποφάσισε να αφήσει για πρώτη φορά την χώρα του για την Τουρκία και την Τούζλασπορ (Β' Τουρκίας), έμεινε μια χρονιά, τερμάτισε στην μέση της βαθμολογίας η ομάδα, ο ίδιος κατέγραψε 19 συμμετοχές ενώ πέρυσι υπέγραψε με την Δουνκέρκη συμβόλαιο 2 χρόνων, επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη. Καλές συστάσεις και για τον χαρακτήρα του (προαπαιτούμενο χαρακτηριστικό για την ΠΑΕ), τον Φεβρουάριο έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο εκτός έδρας ματς με την Νιμ, ο ίδιος δεν αντέδρασε, μιλώντας μετά το ματς γι' αυτό.

Δείτε επίσης >>> Η «καρτέλα» του Σάμιουελ Γιοχού: Το βιογραφικό, η αξία του και οι συμμετοχές του

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 21 ματς (1 Κύπελλο), κυρίως μετά τον Ιανουάριο ενώ το έγκυρο γαλλικό fotmob κατέγραψε με σχετικά καλή βαθμολογία τις εμφανίσεις του (παρακάτω φωτογραφία), όμως η ομάδα δεν ήταν καθόλου καλή, υποβιβάστηκε στη Νασιονάλ (Γ' κατηγορίας) και εκείνος έλυσε το συμβόλαιο του.


295393342_1156330191582840_468664535422329287_n.jpg#asset:398573


Η ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η Δουνκέρκη την σεζόν που πέρασε αγωνίστηκε με 3-5-2 και τρεις στόπερ, ένας από αυτούς ήταν ο Γιοχού. Συνήθως δεν ήταν ο παίκτης που έπαιζε ''βάθος'', αγωνίστηκε είτε αριστερά, είτε δεξιά στην τριάδα ενώ οι καλύτερες επιδόσεις του ήταν σε αυτές τις θέσεις και όχι σαν λίμπερο. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις σε τι είναι καλός. Δεξιοπόδαρος, χαρακτηριστικό του το καλό άλμα, δυνατός, μαχητής και αποφασιστικός, κακός με την μπάλα στα πόδια, ελάχιστη δημιουργικότητα. Δεν είχε τέτοιον παίκτη ο Νίκος Νιόπλιας.

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε ότι ο ΟΦΗ κινείται για την απόκτηση ενός στόπερ και ότι πιθανότατα αυτή θα είναι η επόμενη μεταγραφή του, παρά το γεγονός ότι μεσοεπιθετικά υπάρχουν μεγαλύτερα κενά. Μάλιστα, ο προσανατολισμός για αμυντικό ήταν ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Βούρου, έμπειρο με ηγετικές ικανότητες. Αυτό έψαχναν στον ΟΦΗ, θα φανεί αν το βρήκαν στο πρόσωπο του Γιοχού. Η αλήθεια είναι ότι το βιογραφικό και οι παραστάσεις του δεν δείχνουν κάτι τέτοιο, θα φανεί γρήγορα αν στον ΟΦΗ γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Ο ΟΦΗ μετράει πλέον 5 στόπερ στο ρόστερ (6 με Μαρινάκη), ίσως αυτό - σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Γιοχού παίζει σε τριάδες (όχι μόνο στην Δουνκέρκη) - δείχνει έναν προσανατολισμό για τρεις στόπερ ενόψει νέας σεζόν, σε περισσότερους αγώνες από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Περισσότερα θα γράψουμε, αφού τον δούμε στο χορτάρι...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.