Ανώμαλη προσγείωση!

19:17 | 30/10/2019

Ο ΟΦΗ την «πάτησε» στην Καβάλα και ηττήθηκε 2-0 χωρίς να πιάσει τα γνωστά στάνταρ απόδοσής του.

Ένας κακός ΟΦΗ, ειδικά σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει, έχασε από την αξιόμαχη Καβάλα με 2-0 και χρειάζεται μία μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς του Γεντί Κουλέ για να πάρει αυτός την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Σίμος, όπως ήταν αναμενόμενο, προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τους Γουάλι, Σακόρ, Στάικο, Βαζ και Μάνο να είναι βασικοί. Κάτι οι αλλαγές, κάτι το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων διαφοροποίησαν την εικόνα του αγώνα εξ αρχής, με τον ΟΦΗ να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό, παρουσιάζοντας προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στην άμυνα.

Χαρακτηριστικό είναι το γκολ της Καβάλας στο 6ο λεπτό όταν οι παίκτες του Δερμιτζάκη «έπαιζαν βόλεϊ» με κεφαλιές, ουδείς από την άμυνα του ΟΦΗ δεν έδιωξε και ο Κατσούμπας σκόραρε από κοντά.

Ο Όμιλος πήρε την κατοχή, ήταν σχεδόν συντριπτική, είχε μία καλή φάση με προσωπική ενέργεια του Τσιλιανίδη, αλλά κατά τα λοιπά δεν μπορούσε να απειλήσει, όντας «φλύαρος».

Από την άλλη, η Καβάλα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά και το έκανε σκοράροντας δεύτερο γκολ με πανομοιότυπο τρόπο, στο 38ο λεπτό.

Στο β' ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά, έγινε πιο ορθολογικός και με την είσοδο του Φιγκεϊρέντο (στη θέση του Στάικου), έγινε πιο επιθετικός. Μάλιστα, με τον Βραζιλιάνο ο Όμιλος απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος.

Το ματς είχε γίνει «μονόλογος» του ΟΦΗ, ο οποίος είχε την υπεροχή, έπαιζε την Καβάλα στο μισό γήπεδο και αναζητούσε εναγωνίως το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Η σωστή κυκλοφορία της μπάλας, εξάλλου, ήταν το σημαντικότερο θέμα για την κρητική ομάδα ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Αυτή την είχε, αλλά δεν είχε τις φάσεις. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 92' στο αδύναμο, σχεδόν εξ επαφής, πλασέ του Νέιρα, το οποίο μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι με διπλή ευκαιρία (στη μία εξ αυτών αντέδρασε ενστικτωδώς ο Γουάλι), η Καβάλα λίγο έλειψε να φτάσει στο 3-0!

Αυτός ήταν ο επίλογος της αναμέτρησης, με τον ΟΦΗ να παίρνει ένα «σκληρό μάθημα» από την αξιόμαχη Καβάλα, έχοντας πλέον το δύσκολο στόχο να ανατρέψει στη ρεβάνς του Γεντί Κουλέ το 0-2 για να πάρει αυτός την πρόκριση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιάννης Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Κουτσούμπας, Θωμαΐδης, Γαβριηλίδης (55' Κέρθι), Χαντί, Βόσαλικ, Λ. Ορφανίδης (73' Μελισσόπουλος), Βασίλης Παπαδόπουλος (80' Μαρκόπουλος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος (64' Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Κοροβέσης, Στάικος (59' Φιγκεϊρέδο), Σακόρ, Βαζ (71' Γιαννούλης), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Μάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το live του αγώνα

Δείτε τα γκολ που έκριναν τον αγώνα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.