Γιακουμάκης - ΟΦΗ: Η μεταγραφή που χάλασε στις... καθυστερήσεις

SMS
16:03 | 25/11/2019

Το 2014 ο Πέτρος Γιακουμάκης βρέθηκε μια ανάσα από τον ΟΦΗ και 5 χρόνια μετά τον «πλήγωσε» με τον ίδιο τρόπο που χάλασε η μεταγραφή στην κρητική ομάδα. Στο τελευταίο λεπτό.

Ο Ηρακλειώτης επιθετικός ήταν το πρόσωπο του αγώνα στο Περιστέρι, όχι μόνο λόγω της καταγωγής του, αλλά επειδή ήρθε από τον πάγκο και χάρισε στα… χασομέρια μια πολύτιμη νίκη στον Ατρόμητο. Η ιστορία φυσικά δε γράφεται με το «αν», ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν εντελώς διαφορετικά αν το καλοκαίρι του 2014 οι λεπτομέρειες δε χαλούσαν τη μεταγραφή του 27χρονου παίκτη από τον ΠΟΑ στον Όμιλο. Η εξαιρετική του χρονιά στην ομάδα του Ατσαλένιου, στην Γ' Εθνική, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο του ΟΦΗ όσο και ομάδων της Superleague.

Τότε, οι δύο ομάδες είχαν σχεδόν δύο μήνες διαπραγματεύσεων και ο «Γιακούμ» είχε συμμετάσχει σε μερικές προπονήσεις των «ασπρόμαυρων» στο ΒΑΚ.  Ο Τζενάρο Γκατούζο τότε είχε… ανάψει το πράσινο φως για ν’ ακολουθήσει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας στην Ολλανδία, όμως την τελευταία στιγμή, και ενώ στον ΟΦΗ περίμεναν τον Γιακουμάκη στο αεροδρόμιο, η μεταγραφή «ναυάγησε».

Οι ανταλλαγές ανακοινώσεων και το πρόωρο ''διαζύγιο''

Μάλιστα, εκείνο το καλοκαίρι του 2014, η ΠΑΕ ΟΦΗ είχε εκδώσει ανακοίνωση επί του θέματος και είχε ουσιαστικά επιρρίψει ευθύνες στους Ατσαλενιώτες, που δε ολοκληρώθηκε η συμφωνία.

Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά: ''Εδώ και δυο μήνες είμαστε σε επαφή με την διοίκηση του ΠΟΑ στην οποία πολλάκις έχουμε εκφράσει το ενδιαφέρον μας για τον παίκτη. Ο Γιακουμάκης προπονήθηκε για λίγες ημέρες στο ΒΑΚ και με απόφαση του Τζενάρο Γκατούζο θα πήγαινε και στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να αποτελούσε μέγιστη τιμή για το παιδί αλλά και τον ΠΟΑ. Αν αυτού όπως πληροφορήθηκαμε σήμερα το πρωί, οι άνθρωποι του ΠΟΑ δεν άφησαν τον παίκτη να έρθει στο αεροδρόμιο. Παρά το γεγονός ότι ακόμα και χθες το βράδυ σε τηλεφωνική επαφή των δύο προέδρων υπήρχε ταύτιση απόψεων και η κατηγορηματική δέσμευση από πλευράς ΟΦΗ ότι ο παίκτης θα υπέγραφε 1000% επαγγελματικό συμβόλαιο σε περίπτωση που θα τραυματίζονταν. Ταυτόχρονα υπήρχε η δέσμευση επίσης από πλευράς ΟΦΗ ότι εφόσον ήταν θετική η γνώμη του κ. Γκατούζο ο παίκτης θα γίνονταν επαγγελματίας και θα υπήρχε άμεσα η ενεργοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών. Συν το γεγονός ότι ο ΠΟΑ θα είχε και τον πρώτο λόγο και σε κάποιους παίκτες που ενδεχόμενα θα δίνονταν δανεικοί. Έπειτα όμως από την εξέλιξη αυτή η ΠΑΕ ΟΦΗ το μόνο που έχει να πει είναι καλή επιτυχία στον Πέτρο Γιακουμάκη στην συνέχιση της καριέρας του και στον ΠΟΑ γρήγορη επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.'' 

H τότε διοίκηση του ΠΟΑ, με πρόεδρο τον Γιάννη Καλέμπουμπα, δεν άφησε αναπάντητες τις.... αιχμές της ΠΑΕ ΟΦΗ και με ανακοίνωσή της, έδωσε τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν σε ναυάγιο τη μεταγραφή του Πέτρου Γιακουμάκη. Σε αυτήν γινόταν λόγος για ''παράλογες απαιτήσεις'' αλλά και συμφωνία με ''συγκεκριμένα ανταλλάγματα'' μεταξύ της πλευράς του ΠΟΑ (Καλέμπουμπας - Πατεμτζής) και αυτής του ΟΦΗ (αείμνηστος Γιώργος Βλαχάκης). 

Μάλιστα, η μακροσκελής, τότε, ανακοίνωση ανέφερε ότι ουδέποτε έγινε λόγος για δοκιμή του παίχτη όπως και ότι λόγω των άριστων σχέσεων ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ στην πορεία των χρόνων ''δεν μας επιτρέπει να δώσουμε συνέχεια σε μια υποτιθέμενη διαμάχη με την ΠΑΕ ΟΦΗ'' όπως παρουσιάστηκε. Καταλήγοντας, χαρακτηριστική ήταν η ατάκα στο τέλος της ανακοίνωσης της ομάδας του Ατσαλένιου η οποία ανέφερε: ''Αν η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει διαφορετική αντίληψη για το θέμα Γιακουμάκη είμαστε στην διάθεση της να έρθουμε σε αντιπαράθεση σε οποιονδήποτε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό για την απόδειξη της αληθείας προσδοκώντας ότι αυτό δεν θα χρειαστεί!''

Και η συνέχεια ήταν γνωστή, με τον Γιακουμάκη να πηγαίνει στον Λεβαδειακό, στον οποίο έμεινε για μια πενταετία, πριν το περασμένο καλοκαίρι… δώσει τα χέρια με τον Ατρόμητο και παραμείνει έτσι στην Superleague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χαμένη ευκαιρία του ΟΦΗ

Το δοκάρι του Σεμέντο

Το χέρι του Γούτα που δεν είδαν στο VAR

Δύο δοκάρια στην ίδια φάση για τον Ατρόμητο

Η γκολάρα του Ναμπί στο Περιστέρι

LIVE: Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-1 (Τελικό)

To ενωτικό μήνυμα του Μπούση μετά την ήττα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.