Αντιδράσεις ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για Σιδηρόπουλο

13:59 | 08/09/2022

Την έντονη δυσαρέσκειά της στο θέμα του ορισμού του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με την ΑΕΚαλλά και την ικανοποίησή της για την αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την γνωστοποίηση της απόφαση του επικεφαλής της ΚΕΔ εκφράζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτή οι πράσινοι, αναφέρουν ότι οι επιλογές όπως αυτή του Σιδηρόπουλου και ορισμού Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι μόνο κακό κάνουν στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

«Επί της αρχής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιθυμεί να στηρίξει το θεσμό της ελληνικής διαιτησίας, εφόσον πρώτα μπουν γερά θεμέλια με τη συνδρομή της επιτροπείας των τελευταίων ετών από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Όμως, αιφνιδιαστικές αλλαγές και επιλογές, όπως αυτή του ορισμού Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, δίνουν τροφή στην καχυποψία και στην παθογένεια, είναι δε αδιανόητο να προκύπτουν δίχως προηγούμενη διαβούλευση όλων των θεσμικών φορέων.Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεώρησε από την πρώτη στιγμή δεδομένη και επιβεβλημένη την αλλαγή διαιτητή και τον ορισμό ξένου ρέφερι για το ντέρμπι της Κυριακής και εκφράζει την ικανοποίηση της, γιατί οι αντιδράσεις της -από το απόγευμα της Τετάρτης- προς όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Μπαλτάκου, έφεραν αποτέλεσμα και εν τέλει επικράτησε το αυτονόητο»

Αντέδρασε και η ΑΕΚ

Τη θέση της για τον χαμό που προκάλεσε ο ορισμός του Τάσου Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισε η ΑΕΚ. Στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ (όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης απείλησε με διακοπή του πρωταθλήματος και ο Μάκης Γκαγκάτσης δήλωσε επίσης αντίθετος με την απόφαση Μπένετ) η «Ένωση» συμφώνησε με την τοποθέτηση ξένου διαιτητή στο ντέρμπι.

Μάλιστα σημειώνεται από τις τάξεις της ότι «αν «αν υποτίθεται πως βράζουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ για το θέμα με τον διαιτητή του ντέρμπι, η ΑΕΚ βράζει περισσότερο απ' όλους» και τονίζεται ότι εξ αρχής περίμενε ορισμό ξένου στη Λεωφόρο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.