Το απόλυτο που σώζει τον ΟΦΗ

SMS
10:20 | 13/02/2019

Απλά μαθηματικά: με 15 βαθμούς στην έδρα του ο ΟΦΗ «αγκαλιάζει» το στόχο της σωτηρίας.

Η παραμονή στη Super League περνάει από το «Γεντί Κουλέ». Το έργο του Ομίλου δεν είναι εύκολο, αφού έχει μείνει πίσω, αλλά τα «βήματα» που πρέπει ν’ ακολουθήσει είναι πλέον ξεκάθαρα. Αν, δηλαδή, καταφέρει και εκμεταλλευτεί το «σπίτι» του, που αποτελεί και ένα από τα μεγάλα «όπλα» του, τότε ελπίζει βάσιμα στην σωτηρία.

Μέχρι το φινάλε της σεζόν το συγκρότημα του Χάιμε Βέρα έχει πέντε αγώνες στο «Θ. Βαρδινογιάννης» με Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης. Με ομάδες, επομένως, που έχουν τους ίδιους στόχους. Ο ηρακλειώτικος σύλλογος, έτσι, σε περίπτωση που κάνει το 5Χ5 και συγκεντρώσει το… απόλυτο 15, θα φτάσει στους 32.

Μ’ αυτή τη συγκομιδή ίσως να μην είναι και σίγουρος για απευθείας παραμονή, αφού το όριο δείχνει να πηγαίνει ψηλά. Αφενός, όμως, είναι ένας ικανοποιητικό αριθμός και αφετέρου μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στις αναμετρήσεις  εκτός Κρήτης, παρόλο που υπάρχει μονάχα ένα βατό ματς, αυτό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Τα υπόλοιπα είναι κόντρα σε Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Οι «ασπρόμαυροι» αν δε χάσουν πόντο στο «Γεντί Κουλέ» είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρουν, καθώς μ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θ’ αποκτήσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το πλεονέκτημα στις ισοβαθμίες με τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Ο ΟΦΗ έχει ανέβει αισθητά το τελευταίο διάστημα, στοιχείο που βοηθάει στην πραγματοποίηση του μεγάλου στόχου. Μπορεί, όσο και αν δεν είναι απλό, να κερδίσει όλα τα παιχνίδια στο Ηράκλειο, ενώ εννοείται ότι έχει τις δυνατότητες να πάρει αποτελέσματα και μακριά από την έδρα του.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.