Από το «μήνα του μέλιτος» στο «πρέπει» και την πίεση

Απόψεις

Ο ΟΦΗ βρίσκεται για πρώτη φορά υπό συνθήκες πίεσης απέναντι σε μερίδα φιλάθλων που φτάνει στα όριά της

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν βάλσαμο για τον ΟΦΗ. Για το αγωνιστικό κομμάτι, εν αναμονή των επιστροφών, αλλά και το ψυχολογικό. Να πέσουν λίγο οι τόνοι, να ηρεμήσει γενικότερα η κατάσταση, να... κατέβουν από τα κάγκελα εκείνοι που ζητούν επιτακτικά αποτελέσματα.

Είναι ίσως κουραστικό να λέμε το κλισέ «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Το πρόγραμμα που έρχεται φαντάζει στα μέτρα του ΟΦΗ και αυτό είναι που το κάνει δύσκολο, γιατί δημιουργεί συνθήκες πίεσης. Και ο Όμιλος καλείται για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν να παίξει υπό αυτό το καθεστώς. Σαν να έχει ένα πιστόλι στο κρόταφο.

Ευθύνη έχει ο ίδιος ο ΟΦΗ αυτή την κατάσταση. Πάντα με τον αστερίσκο των ελαφρυντικών που προέκυψαν από τους συνεχόμενους τραυματισμούς και τις συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Σίμος. Ο ΟΦΗ της νέας σεζόν δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο χορτάρι. Αυτό θα γίνει με τη νέα χρονιά όταν επιστρέψουν κι άλλοι τραυματίες και γεμίσει το «οπλοστάσιο». Προς το παρόν βλέπουμε έναν ΟΦΗ ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν μέσα από τις ανάγκες που προέκυψαν λόγω των απουσιών.

Αυτά ως προς τα ελαφρυντικά. Για όλα, όμως, δεν υπάρχει πάντα ένα ελαφρυντικό. Ο ΟΦΗ λάθεψε σε πολλά ματς των 8 αγωνιστικών. Έπαιξε μπάλα, αδίκησε τον εαυτό του, έφερε την αντίδραση των φιλάθλων και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο. Βάσει εικόνας, αποτελεσμάτων και βαθμολογικής θέσης ο ΟΦΗ έβαλε περισσότερη πίεση από αυτή που μπορούσε να αντέξει. Κι όμως, το αναφέραμε και πιο πάνω, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα έρχεται η πραγματική πίεση.

Η σειρά των αγώνων που ακολουθεί, με την αρχή να γίνεται στον Βόλο, γεννά την επιτακτική ανάγκη για βαθμούς. Τα δύσκολα παιχνίδια έφυγαν, ο ΟΦΗ είναι από τις ομάδες που έπαιξε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, τώρα παίζει με ομάδες που πρέπει να κερδίσει αν θέλουμε να μιλάμε για ταβάνια, παραπάνω βήματα κι ένα γενικότερο μεγάλωμα της ομάδας.

Μέχρι τώρα ο ΟΦΗ βρισκόταν σε ένα «μήνα του μέλιτος». Η κριτική μπορεί να ήταν σε κάποιες περιπτώσεις σκληρή, αλλά πάντα έμπαινε ένα «αλλά». Τα δεδομένα, όμως, διαφοροποιούνται. Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του την πρόκληση των αποτελεσμάτων και πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που δημιουργεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η κριτική θα γίνει πιο σκληρή, οι αντιδράσεις του κόσμου θα κάνουν περισσότερο θόρυβο, πιο πολύ ίσως και από ένα γεμάτο «Γεντί Κουλέ». Ο Γιώργος Σίμος και οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν σε ένα «μίνι μαραθώνιο» που στο τέλος του πρέπει πρωτίστως να κερδίσουν την εμπιστοσύνη όσων έχουν απογοητευτεί, όσων είναι στα κάγκελα. Κι αυτό φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο στοίχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάλυση: Ποτέ με την ίδια ενδεκάδα ο ΟΦΗ!

Σχόλιο Μανόλη Γρηγοράκη: Έρχονται λύσεις, φεύγουν ελαφρυντικά


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.