Έρχονται λύσεις, φεύγουν ελαφρυντικά

Απόψεις

Η επιστροφή βασικών παικτών αλλάζει τους συσχετισμούς στον ΟΦΗ. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο δύσκολο για τον ΟΦΗ, τώρα αρχίζουν τα δυσκολότερα. Τα ματς δηλαδή που πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε, όχι μόνο για να ρεφάρεις τις απώλειες, αλλά και για να ξανασυστηθείς στο απαιτητικό κοινό σου - αυτό κι αν είναι πρότζεκτ.

Ο Βόλος, το πρώτο στη σειρά των θεωρητικά χαμηλών εμποδίων, δεν είναι ομάδα που παραμερίζει για να περάσεις - ήδη πρόλαβε σε μια χρονιά να χτίσει μια μικρή παράδοση απέναντι στον ΟΦΗ και θα προσπαθήσει να τη συντηρήσει. Είναι ομάδα που τρέχει, όλες οι ομάδες του Μπέου τρέχουν - είναι κι αυτό μια παράδοση. Ο ΟΦΗ όμως δεν έχει περιθώρια σε αυτή την κούρσα να βγει δεύτερος, δηλαδή τελευταίος. Οι βαθμοί είναι σαν τις ελιές, πρέπει να τις μαζέψεις και πρέπει να τις μαζέψεις τώρα που ‘ναι η εποχή τους.

Ο ΟΦΗ δεν θα πάει στο Πανθεσσαλικό να παίξει σαν να μην υπάρχει αύριο, ούτε όμως και σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει και η πίεση για το αποτέλεσμα ίσως το κάνει μεγαλύτερο. Αν ισχύει αυτό που λέει ο Σίμος μετά από κάθε στραβό αποτέλεσμα, ότι η ομάδα μαθαίνει από τα λάθη της, ιδού η ευκαιρία να το αποδείξει. Να αποδείξει ας πούμε ότι όταν παίζει καλύτερα από τον αντίπαλο μπορεί όχι μόνο να νικήσει, αλλά και να μη χάσει. Ή όταν βάζει ένα γκολ και προηγείται μπορεί να βάλει και δεύτερο και όσα χρειαστούν τέλος πάντων για να κλειδώσει το τρίποντο. Ή όταν τέλος πάντων δεν μπορεί να κλειδώσει το τρίποντο και φτάνει το ματς στην τελευταία επίθεση δεν την κάνει δώρο στον αντίπαλο μαζί με την ισοφάριση. Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής οικονομίας.

Ο ΟΦΗ έχει μάθει από πέρσι να κάνει το δύσκολο, δηλαδή να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, όλα τα υπόλοιπα είναι πιο εύκολα. Ακόμα και το να κερδίζεις, πιο εύκολο είναι από το να παίξεις μπάλα - το έκαναν στον ΟΦΗ προπονητές τύπου Αναστόπουλου, τουτέστιν όχι ακριβώς προπονητές. Όλοι όμως οι προπονητές, από τον Σίμο μέχρι τον Αναστόπουλο και από τον Γκουαρδιόλα μέχρι τον Σόλσκιερ, τρέφονται από το ίδιο πράγμα: το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως με ποιο τρόπο το παίρνει κάθε φορά ο καθένας. Ο ΟΦΗ πέρσι στο Βόλο έπαιξε μπαλάρα, είχε του κόσμου τις τελικές και έχασε. Φέτος πρέπει να κερδίσει, είτε με τον τρόπο που του αρέσει είτε με τον τρόπο που αρέσει στον αντίπαλο.

Η επιστροφή βασικών παικτών αλλάζει τους συσχετισμούς όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στον πάγκο: οι λύσεις είναι περισσότερες από τα ελαφρυντικά. Επιτέλους, έχουμε πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάλυση: Ποτέ με την ίδια ενδεκάδα ο ΟΦΗ!

Γιάννου: Το γκολ που θα κάνει καλύτερη τη... ζωή του ΟΦΗ

Ανεβαίνει ο αρτίστας


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.