Αποκαλυπτικός Τουτζάρης: Το παρόν και το μέλλον του Εργοτέλη

Super League 2

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη έκανε απολογισμό, αποκαλύψεις και έδωσε το πλάνο τριετίας

Ενδιαφέρουσα, απολογιστική και με αρκετές ειδήσεις η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Τουτζάρης, μαζί με τον Γιάννη Ταουσιάνη. Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη έκανε απολογισμό τριετίας, αναφέρθηκε στην επόμενη σεζόν και στο πλάνο που υπάρχει, ενώ μίλησε και για τον Μάγκετ Σάμι και τα δικά του «θέλω».

Ο απολογισμός και τα ευχαριστώ

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω κάποια άτομα που είναι υπεύθυνα για να είμαστε εμείς εδώ να μιλάμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ. Βρέντζο που με την δική του προσπάθεια μας έδωσε το δικαίωμα να είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική ομάδα που την κρατήσαμε τρία χρόνια. Να ευχαριστήσω τον κ. Στειακάκη που έδωσε βάση στο τηλεφώνημα που του έκανα και με περίμενε από την Κύπρο μαζί με τον κ. Σάμι. Ήταν ένα ρίσκο αυτό που πήρε ο κ. Στειακάκης και αν δεν έλεγε ναι ο Εργοτέλης κινδύνευε να μην παίξει ούτε στη Γ' Εθνική!

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε να υπάρχει σαν ομάδα και σαν ΠΑΕ από τον Αύγουστο του 2017. Ξεκινήσαμε με δύο συμβόλαια και πέντε παιδιά που έγιναν επαγγελματίες από τις Ακαδημίες. Ξεκινήσαμε με τον Γκώνια που μας βοήθησε να αλλάξουμε την σκέψη μας για το ποδόσφαιρο. Παίξαμε ένα μοντέρνο ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο χωρίς να κοιτάμε μόνο το αποτέλεσμα. Αυτό συνεχίζουμε από τότε και είναι ένας όρος που είναι απαράβατος από τον κ. Σάμι και εμένα. Προσπαθούμε να παράγουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο και να κάνουμε γνωστά παιδιά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη τους πρώτους μήνες αλλά στο τέλος τα καταφέραμε αρκετά καλά. Ο Μπούζας που παίζει στη Γουάντι Ντέγκλα, όπως και ο Έφορντ που ήρθε σε ηλικία 20 ετών. Επίσης ήρθε και έπαιξε για 3 μήνες ο Εντιαγέ που αγωνίζεται στη Λουκέρνη και έκανε μεταγραφή 900.000 δολάρια.

Η πικρία για τον Παπαβασιλείου

Στη δεύτερη σεζόν ο Γκώνιας φεύγει στη Γουάντι Ντέγκλα. Ήρθε ο Νίκκι Παπαβασιλείου και βοήθησε και αυτός η ομάδα να αποκτήσει κάποια στοιχεία που έλειπαν από την πρώτη χρονιά. Τον Ιανουάριο χάσαμε δύο πολύ καλούς παίκτες που πήραν μεταγραφή. Παρόλα αυτά ήρθαν οι αντικαταστάτες τους και η ομάδα κυνήγησε μέχρι τέλους την πορεία της στα μπαράζ. Χάσαμε την άνοδο για τρεις βαθμούς και είχαμε και μείον τρεις βαθμούς από την αδειοδότηση που ήταν η πιο άσχημη στιγμή μου στον Εργοτελη.

τουτζα.jpg#asset:215628


Την τρίτη χρονιά ξεκινήσαμε την προετοιμασία με τον κ.Παπαβασιλείου και δεν ξέραμε αν θα μείνει η όχι. Όταν υπάρχουν συμβόλαια που δεν λύνονται αμοιβαία μεταξύ μας είναι δύσκολο να υπάρξει λύση. Τελικά το Σεπτέμβριο αποφάσισε να πάει στον Πανιώνιο και ήταν μια αναβάθμιση για αυτόν. Ο τρόπος που έγινε δεν μας αφήνει όμως χαρούμενους. Ο Νίκκι έχει προσφέρει όμως στην ομάδα και τον ευχαριστούμε για αυτό. Συνεχίσαμε με τον Γ. Ταουσιάνη που θα είναι μαζί μας και του χρόνου.

Ο Σάμι και το πλάνο της νέας χρονιάς

Το πρωί μίλησα με τον Μάγκετ Σάμι και τον ρώτησα το μήνυμα που θέλει να στείλει και μου είπε ότι μένουμε όλοι μαζί για να δείξουμε μια καλή εικόνα και ένα καθαρό ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ήθελε ποτέ να εμπλακεί και να μπει σε κάποιο άρμα για να ανέβει η ομάδα. Το όνειρο μου είναι να έχει ο Εργοτέλης εγκαταστάσεις και να βοηθηθεί η ομάδα για να έρχονται παιδιά από τις Ακαδημίες. Να είναι ο Εργοτέλης βιώσιμος χωρίς να έχει ανάγκη μόνο τα τηλεοπτικά.

Κάποιες λεπτομέρειες μας στέρησαν να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, και αυτό μας αφήνει ένα γιατί. Έχουμε δει και έχουμε προσπαθήσει να καταλάβουμε τα λάθη μας όσον αφορά τον σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας όχι τόσο αγωνιστικά αλλά περισσότερο στο μυαλό. Οι λόγοι της αποτυχίας να ανέβει η ομάδα τη δεύτερη χρονιά οφείλεται κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Το να ανέβεις μια κατηγορία στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο ρίσκο όσον αφορά το οικονομικό σκέλος γιατί δεν υπάρχει κοινή τηλεοπτική διαχείριση.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΤΟΥΤΖΑΡΗΣ-ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ.jpg#asset:215618


Πέρυσι ξεκινήσαμε και κάναμε συμβόλαια μέσα στον Ιούνιο με έσοδα 850.000 ευρώ. Καταλήξαμε τελικά να πάρουμε 200.000 ευρώ. Χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας μπορέσαμε να σηκώσουμε κεφάλι και να είμαστε σε μια αρκετά καλή κατάσταση.

Ο Εργοτέλης συνεχίζει το πλάνο του. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κ. Σάμι και σε εμάς. Θέλουμε να γίνουμε μέρος της ιστορίας του Εργοτέλη για να μας θυμούνται για καλό και όχι για κακό λόγο. Για τον κ. Σάμι ο Εργοτέλης είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει ένας ξένος επενδυτής σε αυτό το πρωτάθλημα και με αυτή τη συνέπεια. O Eργοτέλης δεν έχει το brand μιας δυνατής ομάδας, είμαστε φιλοξενούμενοι στο Παγκρήτιο και είμαστε αναλώσιμοι. Αυτό μπορεί να είναι κάπως αγχωτικό.

Δεν θα αλλάξει πολύ ο προγραμματισμός μας αν δεν πάρουμε και φέτος αδειοδότηση. Η αδειοδότηση δεν στηρίζεται μόνο στο οικονομικό κομμάτι κρίνεται και σε πολλές λεπτομέρειες. Για μια εκπρόθεσμη προσφυγή δεν πήραμε αδειοδότηση. Είτε έχεις μικρό είτε μεγάλο λάθος η ποινή είναι μια και τελειώνεις. Διαφωνω με το σύστημα της αδειοδότησης για τη Super League 2 γιατί δεν έχουμε τα ίδια οικονομικά έσοδα. Τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν πιο ελαστικά

Η νέα ομάδα θα είναι μια ομάδα με νέα πρόσωπα. Θα προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τα παιδιά που έφυγαν όπου οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν αξία μεγάλη για την ομάδα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό, δεν είναι το πρόβλημα μας αν θα βρούμε ικανούς παίκτες αλλά να μπορέσουμε να συνδέσουμε την αγωνιστική αξία τους με αυτό που έχουν στο κεφάλι τους για να δημιουργηθεί ένας στόχος.

Περί αποχωρήσεων και συμβολαίων

Ο Γιάννης Κοιλιάρας ζήτησε να πάει στον Ηρόδοτο, ο Μανώλης Ροβίθης θέλει να πάει αλλού και να αλλάξει περιβάλλον, ο Σπίριακ επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Μπαράτα ήθελε να λύσει το συμβόλαιο του γιατί είχε προβλήματα λόγω του θανάτου του πατέρα του. Ο Μανώλης Καλογεράκης που δεν θα ανανεώσει, επίσης και ο Προβιδάκης που δεν θα παραμείνει. Με τον Μπάτζιο είμαστε σε μια διαδικασία συζητήσεων περιμένοντας την απόφαση της αδειοδότησης όπως και την απάντηση του Ιατρούδη για το αν θα συνεχίσει ή όχι. Ο Έφορντ ήρθε και μας αποχαιρέτησε και είμαστε σίγουροι πως η επόμενη σεζόν θα τον βρει στην πρώτη κατηγορία. Αν έρθει πρόταση για παίκτη θα την συζητήσουμε και αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας θα το συζητήσουμε. Περισσότερο ενίσχυση θέλουμε στην άμυνα και την επίθεση. Στη μεσαία γραμμή γιατί Μπουρσέλης, Μαζουλουξής και Τζελέπης θα ανανεώσουν τα συμβόλαια τους. Έχει σημασία ότι έφυγαν αρκετά παιδιά αλλά αυτά συμβαίνουν στις ομάδες. Όταν ένας παίκτης δεν αισθάνεται καλά σε μία ομάδα τότε καλό είναι να μην μείνει σε αυτή. Εγώ, αλλά και οι υπόλοιποι θέλουμε το Ηρακλειώτικό στοιχείο στον Εργοτέλη. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Ένα ρόστερ σαν αυτό που είχαμε φέτος στον πρώτο γύρο. Θέλουμε την επόμενη τριετία να βάλουμε περισσότερα νέα παιδιά, να δημιουργήσουμε έναν κορμό με αθλητές από την ακαδημία μας. Θα είναι επιτυχία αν συμβάλουμε και εμείς να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά θα είναι μεγάλη επιτυχία αν δούμε στο τέλος της τριετίας τον Εργοτέλη να παίζει στην μεγάλη κατηγορία.

ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ-ΤΟΥΤΖΑΡΗΣ.jpg#asset:215619


Ταουσιάνης: «Ρόστερ με 25 ποδοσφαιριστές»

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Ταουσιάνης. Ο προπονητής του Εργοτέλη, ο οποίος συνεχίζει στον πάγκο και τη νέα σεζόν, τόνισε μεταξύ άλλων:

Μέλημα μας είναι να αναβαθμιστούμε οργανωτικά όσο μπορούμε και να βοηθήσουμε την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν σκέψεις να γίνει η προετοιμασία εκτός νησιού και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα ρόστερ εντός της φιλοσοφίας του Εργοτέλη. Να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό και να ψάξουμε την διάκριση. Με αυτό το ρόστερ που είχε η ομάδα, ενδεχομένως αν δεν είχαμε αντικειμενικές δυσκολίες ίσως μέσα από την εξέλιξη της δουλειάς μας να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε διακρίσεις. Ακόμα και σε αυτήν την χρονιά θα δείτε πόσοι παίκτες από τον Εργοτέλη θα απασχολήσουν ίσως και ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται.

Η δική μου πρόταση και κοινή σκέψη ήταν να παραμείνουν όλοι οι παίκτες. Ανάλογα από το τι θα γίνει θα δούμε τις επόμενες κινήσεις, το ρόστερ το υπολογίζουμε γύρω στους 25 ποδοσφαιριστές. Δεν θα καθορίσει τον σχεδιασμό μας ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί δεν ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» με Μπάτζιο

Τέλος από τον Εργοτέλη Ροβίθης, Κοιλιάρας και Μπάτζιος!

Το «αντίο» του Καλογεράκη στον Εργοτέλη

Διπλή αποχώρηση στον Εργοτέλη

Παρελθόν ο Καλογεράκης

Θέλει τον Ιατρούδη και το δείχνει

Τέλος και ο Προβυδάκης, επιβεβαίωση για Μπάτζιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.