Αποθέωση για το γήπεδο «στολίδι» της Κρήτης

SMS
08:35 | 11/10/2019

Το μεγάλο αφιέρωμα του BBC για τη διοργάνωση που «κλέβει» την παράσταση στην ποδοσφαιρική Κρήτη - δείτε νέες φωτογραφίες

Πόλο έλξης αποτελεί τις τελευταίες μέρες το εντυπωσιακό γήπεδο στην παραλία του Ρεθύμνου, στο οποίο θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μίνι ποδοσφαίρου.

Σαράντα χώρες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή mini ποδοσφαίρου 6×6 σε ένα υπερσύγχρονο, εντυπωσιακό στάδιο χωρητικότητας 4.000 θεατών που έχει στηθεί στην παραλία του Ρεθύμνου!

Η δημοφιλής βρετανική ιστοσελίδα BBC, με πλούσιο αφιέρωμα για την διοργάνωση, πλέκει το εγκώμιο των επικεφαλής και μιλά με τα καλύτερα λόγια για το γήπεδο που είναι στην παραλία και έχει εξαιρετική θέα. «Είναι τρομερό να βλέπεις ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα να βλέπεις τη θάλασσα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

γήπεδο μίνι Ρέθυμνο


Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στο ρόστερ της Εθνική μας ομάδας που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Η Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή της τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 και βετεράνο της Ελλάδας με 116 συμμετοχές», τονίζεται, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του «Κατσούρ»: «Ήθελα να παίξω ξανά με μία ομάδα και θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα». 

Θυμίζουμε ότι εκλεκτοί καλεσμένοι της διοργάνωσης είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και το συγκρότημα ONIRAMA που θα τραγουδήσουν στην τελετή έναρξης. Παράλληλα, το παρών θα δώσει και ο διεθνούς φήμης διαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος το 2016 σφύριξε τόσο τον τελικό του Champions League όσο και αυτόν του Euro. Ο Κλάτενμπεργκ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και πλέον είναι υπεύθυνος διαιτησίας στην Ομοσπονδία της Κίνας, ενώ στην προηγούμενη διοργάνωση, που έγινε στη Λισαβώνα, σφύριξε τον τελικό του Παγκοσμίου ανάμεσα στη Γερμανία και την Πολωνία.

«Είμαι ενθουσιασμένος για τη διοργάνωση στην Κρήτη. Το μίνι φούτμπολ μοιάζει με το futsal. Αν δείτε παίκτες παγκοσμίου επιπέδου, όπως ο Λιονέλ Μέσι, θα διαπιστώσετε ότι παίζουν futsal», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην διαιτητής στο BBC.

Ο Κλάτενμπεργκ δεν είναι ο μόνος γνωστός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που θα βρεθεί στο Ρέθυμνο. Εκεί θα είναι και ο Ρον Άτκισον, μία σπουδαία φυσιογνωμία στην Αγγλία και πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άστον Βίλα.

DJI_0181-A.jpg#asset:135813


Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης που αρχίζει το Σάββατο στο Ρέθυμνο έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα ρόστερ των Εθνικών ομάδων μπορούν να βρεθούν καθημερινοί άνθρωποι, όπως πωλητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ακόμα και δάσκαλοι! Φανταστείτε, για παράδειγμα, στον εαυτό σας να φοράει την φανέλα της Εθνικής και να μπαίνετε στο γήπεδο ακούγοντας τον Εθνικό ύμνο, έτοιμοι να αγωνιστείτε για την πατρίδα σας.

Τα παιχνίδια του Παγκοσμίου θα έχουν διάρκεια 40 λεπτών (δύο εικοσάλεπτα), ενώ υπάρχουν κάποιες διαφορές σε σχέση με το κανονικό ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα τα πέναλτι τα οποία εκτελούνται με το αμερικάνικο στιλ και όχι σαν απλή εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμο για το Παγκόσμιο, το γήπεδο «στολίδι» της Κρήτης

Το Παγκόσμιο της Κρήτης, ο Λουτσέσκου και η Λίλα

Αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου της Κρήτης

Με Κατσουράνη και τρεις Κρητικούς το ρόστερ της Εθνικής

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.