Αρχίζει απόψε η Ligue 1

09:37 | 11/08/2023

H σεζόν 2023/24 της Ligue 1 αρχίζει απόψε (11/8), καθώς η Νις και η Λιλ έρχονται αντιμέτωπες στην «Allianz Riviera» στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι το απόλυτο φαβορί για να διατηρήσει τον τίτλο παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η αναμόρφωση της ομάδας αυτό το καλοκαίρι με την υπογραφή του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος αντικατέστησε τον Κριστόφ Γκαλτιέ. Οι «πρωτευουσιάνοι» έχουν κατακτήσει τον τίτλο σε εννέα από τις τελευταίες 11 σεζόν και είναι αδύνατο να μην τοποθετηθούν με απόσταση στην πρώτη γραμμή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν τερμάτισε μόλις έναν βαθμό μπροστά από τη Λανς στην τελική κατάταξη την περασμένη σεζόν, αλλά η διαφορά θα είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη αυτή τη φορά.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν η πιο σημαντική αποχώρηση, με τον Αργεντινό παγκόσμιο πρωταθλητή να υπογράφει στην Ίντερ Μαϊάμι στη Major League Soccer.Ο Μάουρο Ικάρντι και ο Σέρχιο Ράμος εγκατέλειψαν τον σύλλογο, αλλά οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις θα μπορούσαν να μην έχουν έρθει ακόμη. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον σταρ επιθετικό Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος αρνήθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο πέρα από το επόμενο καλοκαίρι. Ο Γάλλος διεθνής που έχει αποφασίσει να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, παραμένει εκτός ομάδας.

Ερωτηματικό παραμένει ο Νεϊμάρ, ο οποίος προς το παρόν παραμένει στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν παρά τις φήμες που τον συνδέουν άλλοτε με τη Μπαρτσελόνα και άλλοτε με τη Σαουδική Αραβία. Ο Μανουέλ Ουγκάρτε είναι εξαιρετικό απόκτημα στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Λούκας Ερνάντες και Μίλαν Σκρίνιαρ θα ενισχύσουν τις αμυντικές τους επιλογές. Ο επιθετικός Γκονζάλο Ράμος, που έφτασε από τη Μπενφίκα, θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό που θα δημιουργούσε η αποχώρηση του Μπαπέ. Η άφιξη του Μάρκο Ασένσιο θα πρέπει να αποδειχθεί μια έξυπνη αγορά, ενώ ο Λι Κανκ-ιν είναι μια άλλη συναρπαστική προσθήκη. Με τον Ουσμάν Ντεμπελέ στα πρόθυρα της μεταγραφής από την Μπαρτσελόνα, οι γίγαντες της Ligue 1 συγκέντρωσαν μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα.

Η Μαρσέιγ, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, φαινόταν έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισχυρή πρόκληση για τον τίτλο την περασμένη σεζόν, αλλά υπέστη μια πτώση στη φόρμα για να τερματίσει τελικά στην τρίτη θέση.

Ανακάτεψε τη...τράπουλα αυτό το καλοκαίρι και ο προπονητής Μαρθελίνο τώρα φαίνεται να δημιουργεί μια πιο δυνατή ομάδα.

Η Μαρσέιγ έχει πληρώσει σημαντικά ποσά για να αποκτήσει τους Ντιαγέ, Σαρ, Λοντί, Μαλινόφσκι. Ο μέσος Κονντιγκμπία θα πρέπει να αποδειχθεί ένα έξυπνο απόκτημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει μία πρόκληση να απαντήσει μετά την αποτυχία στην Τσέλσι.

Για τους Μασσαλούς φαίνεται ένα καλό στοίχημα για να τερματίσει ως δευτεραθλήτρια πίσω από τη Παρί Σεν Ζερμέν.

Μέχρι τότε πάντως ,θα χρειαστεί να σηκωθεί τη ερχόμενη Τρίτη (15/8) από την ήττα της (1-0) στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό, εάν θέλει να συνεχίσει στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων, το Champions League.

Η Λανς έφτασε κοντά στην ανατροπή της Παρί Σεν Ζερμέν την περασμένη σεζόν, αλλά μπορεί να δυσκολευτεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσπάθειες αφού έχασε ορισμένους βασικούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι.

Ο επιθετικός Οπεντά υπέγραψε για τη Λειψία, ενώ ο μέσος Φοφανά ανέβηκε στο...σιδηρόδρομο της Σαουδικής Pro League.

Η Μονακό υποχώρησε από τις τρεις κορυφαίες θέσεις την περασμένη σεζόν (ήταν 6η) και είδε τον ισχυρό αμυντικό Άξελ Ντάσι να υπογράφει στην Τσέλσι της Premier League.

Ωστόσο, ο Μοχάμεντ Σαλισού θα πρέπει να αποδειχθεί χρήσιμος αντικαταστάτης, ενώ η προσθήκη του τερματοφύλακα Φίλιπ Κον ενισχύει ακόμη περισσότερο την αμυντική τους γραμμή.

Η Μονακό είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1 την περασμένη σεζόν και θα πρέπει να κάνει μια ισχυρή προσπάθεια για να εξασφαλίσει μία από τις θέσεις για την πρόκριση του Champions League.

Η Λιλ, η Ρεν και η Λιόν είναι άλλοι σύλλογοι με φιλοδοξίες για την πρώτη τριάδα, αλλά μπορεί να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή αυτή πρόκληση.

Η Νις θα μπορούσε να αναγκαστεί να μπει στη διαμάχη μετά τις καλές καλοκαιρινές αφίξεις.

Στην άλλη άκρη του βαθμολογικού πίνακα της Ligue 1, η Χάβρη και η Μετς που μόλις ανέβηκαν, μπορεί να δυσκολευτούν να αποφύγουν την άμεση επιστροφή στη δεύτερη κατηγορία.

Η απόφαση της Ligue να πέσει από τις 20 σε 18 ομάδες έχει δώσει στην κατηγορία μια πιο ανταγωνιστική εμφάνιση, και οι δύο τους φαίνονται έτοιμοι να δυσκολευτούν την επόμενη σεζόν.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη ligue 1:

  • Νις-Λιλ 11/8
  • Μαρσέιγ-Ρεμς 12/8
  • Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν 12/8
  • Μπρεστ-Λανς 13/8
  • Κλερμόν-Μονακό 13/8
  • Ναντ-Τουλούζ 13/8
  • Μοντπελιέ-Χάβρη 13/8
  • Ρεν-Μετς 13/8
  • Στρασβούργο-Λιόν 13/8
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.