Αρκαλοχώρι σημαίνει Αναγέννηση

Απόψεις

Η ομάδα μπάσκετ της περιοχής έγραψε ιστορία και ''φώναξε'' το πιο αισιόδοξο σύνθημα

Από το βράδυ της Τετάρτης, η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου πανηγυρίζει μια ιστορική επιτυχία. Οι ''πράσινοι'' επικράτησαν του Ρεθύμνου και το χωριό δεν... κοιμήθηκε, αυτή την φορά για καλό σκοπό. Οι παίκτες του Μύρωνα Παπαδάκη πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλητή και συνάμα την άνοδο στην Γ' Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα

Η «Αναγέννηση» προέκυψε το 2008, ύστερα από την απόσχιση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ο.Φ.Α, σε αντίθεση με την ποδοσφαιρική ομάδα, το καμάρι της περιοχής που είναι ο Ο.Φ.Α. Από φέτος και η Αναγέννηση... Oυσιαστικά ''χτίστηκε'' το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε 4 φορές, στον β' μόνο από το ''Ηράκλειο'' και έτσι ήρθε το 19-5 που έφερε το γκρουπ στην κορυφή. Μια ομάδα που απέκτησε έμπειρα παιδιά για την κατηγορία (Χαρωνίτης, Κριθινάκης, Μαραγκάκης, Σπυριδάκης), οι ανανεώσεις των Κολαρετάκη - Μπελεφάντη - Καλογεράκη ήταν σημαντικές, ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσαν και οι Κοκοσάλης, Δράγαζης, Αποστολάκης, Αλετράς, Σάντια, Μορφιαδάκης, άλλοι με περισσότερο άλλοι με λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Έπαιξαν χωρίς άγχος στους τελικούς και κατάφεραν κάτι που δεν είχαν αυτοσκοπό. Επιτυχημένη η σεζόν αν έμπαιναν απλά στην 4αδα.

3323232-1.jpg#asset:391871


Η οικογένεια Μαραγκάκη

Το καλοκαίρι η Αναγέννηση ενισχύθηκε με έμπειρα και ποιοτικά παιδιά ενώ ενώ οι διοικητικές προσθήκες του Αυγούστου (βλ. Σπυριδάκη) έδειξαν ότι η ομάδα κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Όμως, μια οικογένεια άκρως μπασκετική είναι εκείνη που ξεκάθαρα παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία της Αναγέννησης. Ο πρόεδρος Μανώλης Μαραγκάκης, έχει προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια που διοικεί την ομάδα. Ο μεγαλύτερος γιος του Μανώλη Μαραγκάκη, είναι άμεσος βοηθός του Μύρωνα Παπαδάκη ενώ είναι και διαιτητής. Το 3ο μέλος... Μαραγκάκη, ο Παντελής, ήρθε φέτος στην ομάδα. Ένα παιδί ''συστήθηκε'' μέσα από Ηράκλειο ΟΑΑ, έπαιξε ακόμα και στην Α1, στα 27 του επέστρεψε στην γενέτειρα του για να αγωνιστεί στην Αναγέννηση.

Ο ισχυρός σεισμός και το αισιόδοξο μήνυμα

Ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου άλλαξε τα πάντα. Φυσικά, πάνω από όλα η απώλεια της ανθρώπινης ζωής, τα χαλάσματα, η αλλαγή καθημερινότητας στην περιοχή. Τα πάντα διαφορετικά. Ακόμα και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ έγινε χώρος για κρεβάτια. Η ομάδα αναγκάστηκε να μετακομίζει σε άλλες έδρες, ενώ όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όλα αυτά δεν γίνεται να μην επηρεάσουν το γκρουπ.

Μια ομάδα που πέρασε πολλά, είχε μπασκετικούς ανθρώπους στις αποφάσεις, καλά αποδυτήρια και τελικά πέτυχε. Μεγάλη προσπάθεια και για τα παιδιά του Ρεθύμνου, αξίζουν συγχαρητήρια. Μια σειρά τελικών με μεγάλη αγωνία και γεμάτα γήπεδα και ένας σύλλογος που με το όνομα του και την επιτυχία του δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επόμενη ημέρα στην περιοχή και τους κατοίκους που έχουν ''τραβήξει'' πολλά τους τελευταίους μήνες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η φιέστα του Αρκαλοχωρίου: Η απονομή στους πρωταθλητές

«Ο σεισμός μας επηρέασε αλλά η Αναγέννηση είναι ο ορισμός της ομάδας»

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου: Το θαύμα των... σεισμόπληκτων!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.