Αρκετές δοκιμές ο ΟΦΗ, κέρδισαν τις εντυπώσεις τα Χανιά

20:32 | 09/09/2023

ΟΦΗ και Χανιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τα Χανιά να έχουν τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο ματς και δύο δοκάρια - αποχώρησαν τραυματίες οι Χριστογεώργος και Τοράλ

Με γκολ στο 88' τα Χανιά ισοφάρισαν σε 2-2 στο φιλικό που έγινε στο ''Γεντί Κουλέ'' ανάμεσα στον ΟΦΗ και στους ''μπλε''. Αρκετές αλλαγές για τον Νταμπράουσκας και ένας μάλλον νωθρός ΟΦΗ, πολύ καλό β' ημίχρονο για τα Χανιά με δύο γκολ και δύο δοκάρια.


O OΦΗ ξεκίνησε το φιλικό με σύστημα 3-5-2, τον Χριστογεώργο στο τέρμα, τους Λαμπρόπουλο, Πασαλίδη και Γιαννούλη στα στόπερ, οι Αμπάντα και Μαρινάκης αγωνίστηκαν στις πλευρές, οι Αποστολάκης - Μεγιάδο στα χαφ, μπροστά τους ο Νέιρα και οι Τοράλ - Μοσκέρα στην επίθεση.

Με όρεξη και διάθεση να απειλήσουν μπήκαν τα Χανιά στο ''Γεντί Κουλέ'', με κύριους εκφραστές τους Μανουσάκη και Μάναλη απείλησαν με σουτ εκτός περιοχής τον Χριστογεώργο.

Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΟΦΗ με αυτογκόλ του Σερβιλάκη στο 11' άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Μοσκέρα από τα αριστερά, ο Σερβιλάκης προ του Τοράλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ πήρε την κατοχή της μπάλας δημιούργησε προϋποθέσεις για φάσεις χωρίς τις κλασσικές ευκαιρίες

Στο 31' ο ΟΦΗ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σωτηρίου να παίρνει την θέση του Χριστογεώργου ο οποίος έπειτα από κόντρα με τον Μάναλη αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Στο 42' ο Ριέρα πήρε τη θέση του Τοράλ, ο οποίος αποχώρησε και αυτός με πρόβλημα τραυματισμού.

Στο 45' έπειτα από ένα λάθος του Μεγιάδο στον άξονα, οδήγησε τα Χανιά σε μια καλή ευκαιρία η οποία δεν ολοκληρώθηκε, με τον Μανουσάκη να γυρίζει εντός περιοχής από τα αριστερά όμως να μην βρίσκει συμπαίκτη του.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει την μπάλα, τον τραυματισμό του Αποστολάκη να αποδεικνύεται επιπόλαιος και τον Νέιρα να δημιουργεί την πρώτη φάση του β' μέρους. Ο Τσέλιος ήταν η μοναδική αλλαγή για τις δύο ομάδες.

Τα Χανιά ήταν αρκετά νωχελικά, δεν απειλόυσαν στο πρώτο διάστημα της επανάληψης, στο 58' ήρθε η πρώτη τελική έπειτα από το όμορφο σουτ του Μίλερ όμως ο Σωτηρίου ήταν στη σωστή θέση.

Στο 61' ο Μάναλης εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ και με σουτ από κοντά έκανε το 1-1. Ένα λεπτό αργότερα μπήκαν στο ματς Γκαγέγος - Ντίκο και Φελίπε. Ο ΟΦΗ ήθελε να γίνει πιο επιθετικός, όμως τα Χανιά έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μανουσάκη στο 68', από κοντά ο Μίλερ δεν κατάφερε να σκοράρει. Έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ, στη συνέχεια της φάσης, ο Μανουσάκης σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 71' πέρασαν στο ματς οι Σημαντηράκης, Λάρσον και Βούρος, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να κρατά στο ματς μέχρι το τέλος τους Αποστολάκη, Μαρινάκη και Πασαλίδη. Στο 77' έπειτα από πολύ όμορφη συνεργασία του Αποστολάκη και του Λάρσον, ο Ντίκο έγινε αποδέκτης και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ο ΟΦΗ απείλησε με Φελίπε και Ριέρα στο 80' και στο 81' αντίστοιχα. Στο 88' ο Σωτηρίου έπειτα από εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Κόλα έστειλε την μπάλα κόρνερ. Μάλιστα, στο 88' τα Χανιά έκαναν το 2-2 έπειτα από κεφαλιά του Ματάους. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2.

Oι συνθέσεις

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος (30’ Σωτηρίου), Μαρινάκης, Αμπάντα (71’ Λάρσον), Πασαλίδης, Λαμπρόπουλος (71’ Σημαντηράκης) , Γιαννούλης (71’ Βούρος), Μεγιάδο (62’ Γαγιέγος), Αποστολάκης (62’ Ντίκο), Τοράλ (44’ Ριέρα), Νέιρα, Μοσκέρα (62’ Φελίπε)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης (78’ Πενταράκης), Νίκολιτς (78’ Κατσούρι), Μπάτζιος, Μαζουλουξής (78’ Ματάους), Σερβιλάκης, Τσορνομάζ, Λεμονής (78’ Εντγκαρ), Μπουρσέλης (46’ Τσέλιος), Μανουσάκης (71’ Κόλα), Μιούλερ, Μάναλης (67’ Βουό)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.