Κι όμως, ο αποκλεισμός είχε... κέρδη

Απόψεις

Ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από τον Εργοτέλη, όμως μπορεί να κρατήσει τη σωστή νοοτροπία του στο ματς.

Ο Όμιλος δε συνεχίζει στο Κύπελλο Ελλάδας και παρά το γεγονός πως δεν αποτελεί το βασικό του στόχο, το άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στον συντοπίτη φέρνει μια απογοήτευση, καθώς οι «ασπρόμαυροι» ήθελαν να φτάσουν όσο πιο μακριά γινόταν στη διοργάνωση.

Αν, πάντως, κάτι μπορούν να κρατήσουν στο ΟΦΗ από την αναμέτρηση της Πέμπτης (24/01) αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι. Ο ερχομός του Χάιμε Βέρα, αλλά ίσως και κάποιας ακόμη μεταγραφής, αλλάζουν τα δεδομένα στην ομάδα, ωστόσο είναι αλήθεια ότι οι παίκτες του ηρακλειώτικου συλλόγου για δεύτερο σερί αγώνα παρουσιάζουν την απαιτούμενη φιλοσοφία.

Κόντρα στον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα για 90 λεπτά και την Πέμπτη (24/01) απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» για 120 λεπτά ο ΟΦΗ είχε τη σωστή προσέγγιση. Τι κι αν αγωνίστηκε με πολλές απουσίες; Τι κι αν αντιμετώπισε μια ομάδα, που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής; Τι κι αν έμεινε από νωρίς με ποδοσφαιριστή λιγότερο στο χορτάρι;

Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο ν’ αμφισβητήσει την κυριαρχία του, όπως είχε γίνει στο πρώτο ματς, όπου το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου ήταν το «αφεντικό» στο γήπεδο στην επανάληψη. Και αν ο ΟΦΗ χρειάζεται να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του για να γίνει πιο παραγωγικός σε όλους τους τομείς, οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να διατηρήσουν το ίδιο προφίλ, το οποίο αφορά κυρίως στην πνευματική τους ετοιμότητα.

Μέσα από τον αποκλεισμό, έτσι, βγήκε και μια αισιόδοξη… νότα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, όμως ο ΟΦΗ έκανε μια σοβαρή προσπάθεια και είχε ένα συγκροτημένο πρόσωπο στη συνάντηση. Η έλευση, εξάλλου, των Βέρα-Ίσις ευνοεί την ομάδα του Ηρακλείου όχι μόνο να κρατήσει τα θετικά της στοιχεία, αλλά να τα ενισχύσει κιόλας. 

Υ.Γ.: Ένα μεγάλος κέρδος του Ομίλου από τη συνάντηση με τον Εργοτέλη ήταν και το «ζεστό» χειροκρότημα των φίλων του στο φινάλε, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

Υ.Γ.1: Για τον Μεγιάδο είναι μάλλον γνωστό… Απέναντι στον Εργοτέλη, ωστόσο, φάνηκε πως και ο υγιής Νέιρα ανεβάζει την ποιότητα του ΟΦΗ μεσοεπιθετικά. Εξαιρετική τεχνική, εκλεπτυσμένη σκέψη και όταν καταφέρει επιτέλους να βρει ρυθμό, μπορεί να δώσει άλλο «χρώμα» στον Όμιλο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.