Ας σταματήσει η δικαιολογία για το κίνητρο!

Απόψεις

Ο ΟΦΗ του πρώτου ημιχρόνου με παίκτες να θυμίζουν πορεία συνταξιούχων αδικεί την πορεία του και το μέλλον του.

Αντίπαλος του ΟΦΗ το μεσημέρι του Σαββάτου στο "Γεντί Κουλέ" δεν ήταν ο Ιωνικός, αλλά ο ίδιος ο ΟΦΗ. Αυτόν κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κρητική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο για να ανατρέψει το απογοητευτικό έως εξοργιστικό 1-3. Ο Ιωνικός βρήκε και τα έκανε. Κάθε κατεβασιά και γκολ, ο Λενίς έκανε ό,τι ήθελε από την αριστερή πλευρά του ΟΦΗ, αν δεν ήταν ο Επασί το σκορ θα είχε πάρει... διαστημικές διαστάσεις, ο κόσμος δικαίως γκρίνιαζε και αποδοκίμαζε και για 45 λεπτά όλα συνέθεταν μία εικόνα εσωστρέφειας και πισωγυρίσματος.

Εκεί που ο ΟΦΗ γνώριζε την αποθέωση πριν από 15 μέρες, παρά την αρνητική κατάληξη και τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ, όλα ήρθαν στραβά κι ανάποδα. Για ένα ημίχρονο ο Όμιλος δεν μπήκε στο χορτάρι, τα σώματα των παικτών του Νιόπλια ήταν "φαντάσματα" και πολλές φορές έμοιαζαν... συγκρουόμενα, ο Ιωνικός έπαιζε χωρίς αντίπαλο και η απογοήτευση απλωνόταν επικίνδυνα σαν μαύρο σύννεφο πάνω από το γήπεδο. Κι αυτό το μαύρο σύννεφο δεν ήθελε και πολύ να γίνει καταιγίδα και να καταστρέψει μονομιάς ό,τι χτίστηκε ολάκερη τη σεζόν.

Το ότι ο κανονικός ΟΦΗ εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να έρθει η ανατροπή είναι ένα θετικό σημάδι αντίδρασης, αλλά δεν δικαιολογεί τίποτα από το χθεσινό. Αν μπορούσε ο Νιόπλιας θα έκανε τις αλλαγές από το 30', έκανε υπομονή (και τον σταυρό του) να πάει η ομάδα του στην ανάπαυλα με το αποτέλεσμα σε... φυσιολογικά επίπεδα, το πράγμα όμως ξέφυγε, το 1-3 προκάλεσε τριγμούς και οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να κάνουν μία... υπερβατική εμφάνιση μπας και σώσουν τα προσχήματα.

Το να σου στραβώσει ένα παιχνίδι συμβαίνει. Το να σου στραβώσει γιατί οι παίκτες θυμίζουν πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας, είναι από τα σπάνια. Δύο αλλαγές υπόθεση και ένα διαφορετικό σύστημα ήταν όλη η δουλειά για να βελτιωθεί το συγκρότημα του Νιόπλια και να πιέσει για την ανατροπή. Αυτή θα ερχόταν αν για παράδειγμα στις κεφαλιές του Μεγιάδο και του Διαμαντή στο β' μέρος ήταν ο Φελίπε, αλλά αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήταν πατίνι. Με τα "αν" δεν γίνεται δουλειά, ο ΟΦΗ δεν μπορεί να πηγαίνει στα υποθετικά σενάρια, αλλά πρέπει να κοιτάξει κατάματα τη σκληρή αλήθεια. Κι αυτή είναι ότι μπροστά του έχει 6 παιχνίδια-αγγαρείες σε μία ξενερωτική διαδικασία δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά είναι επιτακτικό να βρεθεί το κίνητρο για να μην κλείσει η σεζόν με αρνητικό πρόσημο.

Τι να το κάνουμε αν ο ΟΦΗ ήταν ομάδα πλέι οφ και στο φινάλε τερματίσει κάτω από τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό; Γιατί να μπει σε αυτή τη δίνη της γκρίνιας και του προβληματισμού, ενώ μπορεί με επαγγελματισμό να βγάλει εις πέρας τα παιχνίδια των πλέι άουτ δίχως να "λερώσει" την εικόνα του και δίχως να δίνει τροφή για πικρόχολα σχόλια, αλλά και σενάρια; Με την καθαρότητα του ΟΦΗ δεν μπορεί να παίξει κανείς, αλλά στο ποδόσφαιρο της καχυποψίας και των "χαλασμένων" μυαλών γιατί να δίνεις το δικαίωμα στους συνομωσιολόγους να "κάνουν πάρτι"; Δεν θέλει και πολύ να διαβρωθεί η εικόνα σου και άντε μετά να πείσεις τους "Κούγιες" αυτού του ποδοσφαίρου για το αντίθετο.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, οφείλει να παίξει για το όνομα, την φανέλα και την ιστορία του. Οφείλει να παίξει για τον κόσμο, οφείλει να τερματίσει πρώτος στα πλέι άουτ και να τελειώνει τη χρονιά όπως πρέπει. Κάθε τι διαφορετικό θα είναι αποτυχία και ας σταματήσουμε τα άλλοθι περί ξενερωμένων ποδοσφαιριστών που δεν έχουν κίνητρο. Επαγγελματίες είναι, πληρώνονται γι' αυτό, η δουλειά τους είναι, ας ψάξουν να βρουν μόνοι τους το κίνητρο, αλλά εικόνες σαν κι αυτή του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Ιωνικό πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με διπλό λουκέτο. Στην τελική, αν ο Νιόπλιας βλέπει αδιαφορία ας βάλει στα επόμενα παιχνίδια αυτούς που θα έχουν περισσότερα να δώσουν και θα έχουν μεγαλύτερη όρεξη.

Όσον αφορά στην εικόνα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που πήραν το ανάθεμα, δεν θα κριθούν από τα πλέι άουτ, η εικόνα έχει σχηματιστεί. Ο Σελίμοβιτς, για παράδειγμα, ακόμα και να πάθει Σέρχιο Ράμος στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι δύσκολο να αλλάξει την άποψη και το μέλλον του στον ΟΦΗ. Πάντως, για να λέμε και το σωστό, το Σάββατο ο ΟΦΗ του πρώτου μέρους είχε πολλούς Σελίμοβιτς στο χορτάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ιωνικός 2-3

Τα highlights του αγώνα

Οι δηλώσεις του Νιόπλια

Ας σοβαρευτεί γιατί θα χάσει περισσότερα απ' όσα θα κέρδιζε!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.