Άσε με να κάνω λάθος

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πληρώνει τα λάθη του, αλλά μόνο έτσι θα γίνει καλύτερος.

Αυτό που συνέβη στο Περιστέρι δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον Όμιλο την τρέχουσα σεζόν. Ενδεχομένως δε θα έπρεπε να κερδίσει, αλλά σίγουρα την ήττα από τον Ατρόμητο δεν την άξιζε.

Και μοιάζει λίγο περίεργο το όλο «σκηνικό». Με τον ΟΦΗ, δηλαδή, να χάνει αλλεπάλληλα παιχνίδια στα οποία είναι ανώτερος από τους αντιπάλους τους.

Ακόμα, μάλιστα, και κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όπου οι αντίπαλοι είχαν σημαντικότερες ευκαιρίες από τον ηρακλειώτικο σύλλογο, αν «μιλούσε» το VAR τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και οι «ασπρόμαυροι» θα έπαιρναν θετικά αποτελέσματα.

Σημασία, ωστόσο, έχει πως η ομάδα του Γιώργου Σίμου έχει γνωρίσει 3 συνεχόμενες ήττες στην Super League 1 και δίνει την αίσθηση ότι χάνει… μόνη της, με τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ να μην ανταμείβονται για την προσπάθεια τους.

Η αντίθετη άποψη εν προκειμένω μπορεί να υποστηρίξει πως ν’ ανταμειφθούν από τη στιγμή που υποπίπτουν σε τόσα πολλά και σημαντικά λάθη;

Και στο Περιστέρι ο Όμιλος έκανε ουκ ολίγα και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να χάνει, επειδή επέτρεψε ο ίδιος στους «κυανόλευκους» να γίνουν επικίνδυνοι.

Χωρίς ν’ αποτελεί δικαιολογία,  ο ΟΦΗ έχει διαλέξει το δύσκολο δρόμο και είναι φυσικό και επόμενο να γίνονται λάθη. Και θα συνεχίσουν να γίνονται, αφού δεν είναι και εύκολο να προσεγγίζεις άμεσα στο μέγιστο βαθμό το πλάνο σου.

Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και ήταν δεδομένο εξ’ αρχής πως θα έρθουν και οι «στραβές».

Αν το σύνολο του Σίμου είχε επιλέξει να παίζει «μπαμ μπουμ», τότε θα είχαν αποφευχθεί πολλές από τις φετινές «ανορθογραφίες», αλλά ξεκάθαρα η εικόνα του Ομίλου θα ήταν πολύ διαφορετική. Για την ακρίβεια πολύ χειρότερη.

Το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που θέλει να «υπηρετήσει», το οποίο στηρίζεται στην κατοχή της μπάλας, έχει, βεβαίως, και τα… ζόρια του. Είναι λογικό οι «ασπρόμαυροι» να κάνουν λάθη ατομικά, αλλά και γενικά στο κομμάτι της τακτικής.

Και δεν είναι μόνο τα αμυντικά, όμως ό,τι δεν πάει σωστά στα μετόπισθεν, απλά φαίνεται πιο έντονα.

Όπως και να’ χει, ο ΟΦΗ καλείται να βγει βελτιωμένος απ’ αυτές τις συνεχόμενες ήττες και μέσα από το δικό του πλάνο να καταφέρει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-1: Δείτε τα highlights

Το δοκάρι του Σεμέντο

Το χέρι του Γούτα που δεν είδαν στο VAR

Δύο δοκάρια στην ίδια φάση για τον Ατρόμητο

Η γκολάρα του Ναμπί στο Περιστέρι

Κρητική «μαχαιριά»

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.