Κρητική «μαχαιριά»

19:14 | 24/11/2019

Ο ΟΦΗ αδίκησε τον εαυτό του και έχασε 2-1 από τον Ατρόμητο στο 95’ με τέρμα του ηρακλειώτη Πέτρου Γιακουμάκη.

Ο Όμιλος γνώρισε την 3η σερί ήττα στο πρωτάθλημα, την οποία, πάντως, βάσει εικόνας του ματς δεν την άξιζε. Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του.

Το σοκ, μάλιστα, ήταν μεγάλο, αφού οι νικητές πήραν το «τρίποντο» στην τελευταία φάση της συνάντησης και με σκόρερ ένα κρητικόπουλο, που είχε περάσει σαν αλλαγή στον αγώνα.

Την εστία των φιλοξενούμενων υπερασπίστηκε ο Σωτηρίου και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Γιαννούλης, Κουτρουμπής και Γιαννούλης.

Οι Σακόρ και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Ναμπί ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης έπαιξαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Μάνος.

Εύκολα λάθη και κενά

Χειρότερα δε θα μπορούσε να ξεκινήσει το παιχνίδι για τους «ασπρόμαυρους». Ο ΟΦΗ μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3’ βρέθηκε να χάνει.

Ο Μανούσος γύρισε μέσα στην περιοχή του Σωτηρίου και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ. Παρά την «ψυχρολουσία», το σύνολο του Σίμου ανέλαβε άμεσα τα «ηνία» του ματς. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, έδειχναν διάθεση να περιμένουν στο μισό γήπεδο την ομάδα του Ηρακλείου.

Και ενώ ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή, δεν είχε ευκαιρίες. Μέχρι το 21’, βέβαια, καθώς σ’ εκείνο το λεπτό οι Νέιρα-Σεμέντο-Ναμπί συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με καταπληκτικό μακρινό σουτ ισοφάρισε.

Και παρόλο που ο Όμιλος είχε τον έλεγχο, τα πολλά αμυντικά κενά και τα εύκολα λάθη επέτρεπαν στο συγκρότημα των Κορακάκη-Οφρυδόπουλου ν’ απειλεί.

Στο 27’, μάλιστα, ο Ατρόμητος στάθηκε άτυχος, αφού είχε διπλό δοκάρι με τους Ενσικουλού και Ρόσα. Μετά το 35’, άλλωστε, οι «ασπρόμαυροι» δεν ήταν το ίδιο δραστήριοι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στο 41’, τώρα, ο Ατρόμητος είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Ανδρούτσο.

Καλύτερος, αλλά χαμένος

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα του και κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του. Στο 51’ είχε μια μεγάλη φάση για να προηγηθεί, καθώς ο Γούτας έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, έπειτα από εξαιρετικό πλασέ του Σεμέντο.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε τον πλήρη έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τις συνεργασίες του. Στο 56’ ο Γούτας βρήκε την μπάλα με το χέρι, ωστόσο θεωρήθηκε-μέσω VAR-ακούσιο.

Η ομάδα του Σίμου συνέχιζε να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της και στο 72’ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Σεμέντο με το… μυτάκι σταμάτησε στο δοκάρι. Η υπέροχη του ΟΦΗ στη συνέχεια ήταν άκαρπη μέχρι και το 93’, όταν ο Στάικος θα μπορούσε να «λυτρώσει» τον Όμιλο, με τον Μέγιερι ν’ αποκρούει δύσκολα.

Και ενώ τα πάντα έδειχνα ισοπαλία, στο 95’ ο Ενσικουλού σέντραρε συρτά και ο Γιακουμάκης με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 2-1.

Ατρόμητος (Κορακάκης-Οφρυδόπουλος): Μέγερι, Γούτας, Χαρίσης, Μπρίτο, Ανδρούτσος (72’ Βέλλιος), Μπαένα, Ενσικουλού, Μανούσος (85’ Ούμπιδες), Φονσέκα, Ρόσα (61’ Γιακουμάκης), Ρισβάνης.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Σακόρ, Νέιρα, Ναμπί (87’ Στάικος), Σεμέντο (94’ Φερέιρα), Τσιλιανίδης, Μάνος (65’ Φιγκεϊρέντο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δοκάρι του Σεμέντο

Το χέρι του Γούτα που δεν είδαν στο VAR

Δύο δοκάρια στην ίδια φάση για τον Ατρόμητο

Η γκολάρα του Ναμπί στο Περιστέρι

LIVE: Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-1 (Τελικό)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.