«Ασπρόμαυρα» χάλια και νέα ήττα

17:10 | 12/01/2020

Ο ΟΦΗ ήταν κατώτερος των περιστάσεων, έχασε 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης και γνώρισε την 7η σερί εκτός έδρας ήττα του.

Ο Όμιλος δεν έδειξε καθόλου καλό «πρόσωπο» και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Έμεινε, έτσι, στο μηδέν και «πέφτει» αρκετά πλέον στον πίνακα της γενικής κατάταξης.

Δεν μπόρεσε, μάλιστα, να… ξορκίσει το κακό με τα ματς μακριά από το «Γεντί Κουλέ», αφού για άλλη μια φορά οι «ασπρόμαυροι» εγκατέλειψαν με σκυμμένα κεφάλια το γήπεδο.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο, Στάικος και Νέιρα συνέθεσαν την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή, οι Βαζ και Σεμέντο αγωνίστηκαν στις πτέρυγες της επίθεσης και στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε ο Φιγκεϊρέντο.

Από το… πουθενά πίσω στο σκορ

Ο ΟΦΗ είχε στο ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα. Ο αντίπαλος, εξάλλου, έδειξε διάθεση να περιμένει στο μισό γήπεδο τους «ασπρόμαυρους». Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου, όμως, δεν κατάφεραν να παίξουν συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου.

Σταδιακά, εξάλλου, οι Πελοποννήσιοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και δυσκόλευαν την ανάπτυξη του Ομίλου.

Η εικόνα, βέβαια, της συνάντησης ήταν αποκαρδιωτική, αφού δεν υπήρχαν φάσεις, καθώς υπήρξε εκατέρωθεν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, του πρώτου μέρους ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί. Στο 39’ με κοντινή κεφαλιά του Κουτρουμπή και δύο λεπτά αργότερα με συρτό σουτ του Φιγκεϊρέντο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις ο Μαρκ Φερνάντεθ σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιαννούλη και ο Μπαράλες με πέναλτι σημείωσε το 1-0.

Χωρίς συγκέντρωση

Το σοκ ήταν μεγάλο για τον ΟΦΗ και φάνηκε να τον επηρεάζει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Μπήκε «νωθρά» και ο Αστέρας απείλησε στο 47’ με τον Μαρκ Φερνάντεθ και στο 50’ με τον Βαλιέντε.

Το σύνολο του Σίμου δεν έβγαζε αντίδραση, αφού τα εύκολα λάθη, όταν είχε την μπάλα στην κατοχή του, δεν του επέτρεπαν να βρει ρυθμό και ν’ απειλήσει. Στο κομμάτι της τακτικής, εξάλλου, οι «κυανοκίτρινοι» ήταν αρκετά καλοί και το ματς κυλούσε ιδανικά για εκείνους.

Ο ΟΦΗ ήταν κακός και δεν είχε καθόλου φαντασία στο παιχνίδι του. Συνέχισε να είναι «άχρωμος» επιθετικά και να μην έχει συγκέντρωση.

Και αφού γλίτωσε στο 82’ με σουτ του Λουίς Φερνάντεθ, απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 84’ με τον Σεμέντο. Τα πάντα, ωστόσο, τελείωσαν στο 89’, όταν ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι μέσω VAR, σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Ριέρα, και ο Μπαράλες διαμόρφωσε το 2-0.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Μουνάφο (73’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (67’ Ριέρα), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (83’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Μεγιάδο, Νέιρα (88’ Νάστος), Στάικος (81’ Μάνος), Σεμέντο, Βαζ (73’ Φερέιρα), Φιγκειρέντο.

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.