Αυτά είναι τα ματς κλειδιά για την παραμονή

Απόψεις

Η 19η αγωνιστική της Superleague ανήκει στο παρελθόν και πλέον βγαίνει και τα... κομπιουτεράκια για την σωτηρία

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα η 19η αγωνιστική της Σούπερλιγκ με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να κερδίσει την Ξάνθη στο ''Θ.Βαρδινογιάννης'' και να παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 17 βαθμούς, έχοντας από κάτω τον Λεβαδειακό με 13 και τον καταδικασμένο Απόλλων Σμύρνης με 6.

Μετά το ατυχές αποτέλεσμα του Ομίλου κόντρα στην Ξάνθη (0-0) πολλοί λένε ότι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ασφυκτική, 11 αγώνες πριν το τέλος τους πρωταθλήματος, αφού φέτος η ζώνη του υποβιβασμού περιλαμβάνει 4 ομάδες. Η δική μου γνώμη είναι ότι οι δύο θέσεις που θα οδηγήσουν στη Football League είναι ...καπαρωμένες από Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακό άρα ψάχνουμε τους άλλους δύο που θα παλέψουν μέχρι τέλους για την αποφυγή. 

Για να εξηγήσω τη θέση μου για τον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει μόλις 13 βαθμούς με 11 ματς να απομένουν. Ο Λεβαδειακός έχει 5 ματς στην έδρα του με Παναιτωλικό, Λαμία, ΠΑΣ, Πανιώνιο και ΑΕΚ. Στην υπεραισιόδοξη (για του Βοιωτούς) περίπτωση θεωρήσουμε ότι θα κάνει το 5 στα 5 θα φτάσει στος 28 βαθμούς. Όμως η ιστορία έχει δείξει ότι σε πρωτάθλημα 16 ομάδων που υποβιβάζονται οι 4 το όριο παραμονής κυμαίνεται από 32 έως 34 βαθμούς. Ακόμα και μία νίκη, λοιπόν, να κάνει ο Λεβαδειακός εκτός έδρας θα φτάσει στους 31 βαθμούς που σημαίνει ότι δεν θα φτάσει το όριο. 

Οι άλλες ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τις υπόλοιπες δύο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό θα είναι ο ΟΦΗ (17 β.)ο ΠΑΣ (17 β.) , η Λαμία (20 β.), η ΑΕΛ (20 β.), ενώ κοντά σε αυτές τις θέσεις είναι ο Αστέρας Τρίπολης (21 β.) και ο Πανιώνιος(22 β.). 

Παρατηρώντας το πρόγραμμα του ΟΦΗ μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι 4 από τις 5 εντός έδρας αναμετρήσεις που απομένουν είναι με ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.  Στις 18/02 υποδέχεται την Λαμία, στις 03/03 την ΑΕΛ, στις 06/04 τον ΠΑΣ και μία αγωνιστική πριν το τέλος της σαιζόν παίζει με τον Αστέρα Τρίπολης. Η άλλη αναμέτρηση είναι με τον Λεβαδειακό στις 17/03 όπου αν τον νικήσει, λογικά τον στέλνει στα τάρταρα. 

Έχουμε δει τους ασπρόμαυρους να δυσκολεύονται πολύ στα εντός έδρας ματς όμως στους τελευταίους αγώνες δείχνουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και οι σημαντικές προσθήκες που έγιναν αναμένεται να ενισχύσουν την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, η έλευση των Βέρα και Ίσις εκτός από τον ενθουσιασμό, φέρνουν στον ΟΦΗ ένα κλίμα “αναγέννησης” και ώθησης για να έρθουν τα αποτελέσματα. Δεδομένων, λοιπόν, των προαναφερθέντων, ο Όμιλος είναι σε θέση να κάνει το 5 στα 5 και να συγκεντρώσει 15 βαθμούς από τα εντός. Έτσι με τους 17 που έχει θα φτάσει στους 32. Ταυτόχρονα, θα αφήνει πίσω του τους αντιπάλους στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. 

Όσον αφορά τα εκτός έδρας ματς του ΟΦΗ, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι στην χειρότερη περίπτωση δεν έχει βλέψεις να πάρει βαθμούς στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, στον Καραϊσκάκης κόντρα στον ΟΣΦΠ, στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟ. Όμως εκτός από αυτά τα ματς ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης που ήδη θεωρείται υποβιβασμένος και τους συνδιεκδικητές της θέσης για την Ευρώπη, Άρη και Ατρόμητο. 

Σε αυτά τα τρία ματς θεωρώ ότι ο ΟΦΗ θα πάρει το τρίποντο στην Ριζούπολη οπότε θα φτάσει στους 35 βαθμούς που λογικά τον φτάνουν για να σώσει τη χρονιά. Για τις άλλες δύο αναμετρήσεις, το αν ο ΟΦΗ θα καταφέρει να πάρει βαθμούς εξαρτάται και από το πόσο θα έχουν ανάγκη τη νίκη ο Άρης και ο Ατρόμητος. Αν ο Ατρόμητος (ως πιο πιθανός) έχει εξασφαλίσει την είσοδο στην πεντάδα τότε ο Όμιλος θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να  φύγει με βαθμούς απο το Περιστέρι. Άρα σε μια αισιόδοξη περίπτωση, οι βαθμοί που μπορεί να συγκεντρώσει η ομάδα του Βέρα είναι από 35 έως 38. Με αυτούς τους βαθμούς ο ΟΦΗ παραμένει εκτός ζώνης υποβιβασμού και βλέπει το μέλλον και το πρότζεκτ που άρχισε τον Οκτώβριο με μεγάλες βλέψεις. 

Στην χειρότερη περίπτωση που ο ΟΦΗ χάσει κάποιο ματς εντός έδρας ή δεν κερδίσει τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, θα κληθεί να κάνει ένα  μεγάλο διπλό σε μία έδρα εκ των ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, Άρη, ΠΑΟ, Ατρόμητο.

Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα έχουν μελετήσει παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση, γνωρίζουν ακριβώς πως να διαχειριστούν την κατάσταση, σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψουν και σε συνδυασμό με την συνεχή στήριξη του κόσμου, ο ΟΦΗ θα παραμείνει στην κατηγορία. 

Έτσι, θα έρθει γρηγορότερα η στιγμή που ο Γιάννης Σαμαράς θα δει το ''OFI Crete'' σε μια κλήρωση ευρωπαϊκών διοργανώσεων στη Νιόν. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.