Θέλει δουλειά πολλή...

17:03 | 03/02/2019

Καλός ο Βέρα, καλές και οι μεταγραφές, αλλά ο ΟΦΗ έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη και έχασε ακόμα μία ευκαιρία για την εντός έδρας νίκη που τόσο χρειαζόταν

Ο Όμιλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του, δεν επέστρεψε στις επιτυχίες και το έργο του, αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία, γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο. Το σύνολο του Βέρα δεν έκανε τις ευκαιρίες του γκολ και μοιραία «γκέλαρε» ξανά μέσα στο «Γεντί Κουλέ». Για να πετύχει, έτσι το στόχο του θέλει πλέον πολλή δουλειά... 

Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Δεληγιαννίδης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Γιαννούλης. Ο Νάστος και ο Μεγιάδο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Ναμπί ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Δεξιά στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ο Κοροβέσης, αριστερά ο Νέιρα και στην κορυφή ο Γιακουμάκης.

Καλύτερος, αλλά…

Ο ΟΦΗ επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό του. Ο αντίπαλος, εξάλλου, ήταν «σφιχτός» αμυντικά και οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή της μπάλας. Είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους. Δεν μπόρεσαν, βέβαια, να το κάνουν στο 5’ με τον Νέιρα, ενώ στο 16’ ο Γιακουμάκης είχε άλλη μία μεγάλη φάση. Στο επόμενο λεπτό, βέβαια, η Ξάνθη απείλησε με τον Μπρίτο.

Ο Όμιλος συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και με την τριπλέτα Ναμπί, Νέιρα και Κοροβέση να είναι αρκετά ορεξάτη, προσπαθούσε να βρει τρόπους για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των ακριτών. Στο 25’, μάλιστα, ο Γιακουμάκης θα μπορούσε και πάλι να σκοράρει, ωστόσο το ψηλοκρεμαστό πλασέ του ήταν άστοχο. Μετά το ημίωρο, πάντως, η ομάδα του Ράσταβατς ισορρόπησε και ο ΟΦΗ δεν ήταν το ίδιο δραστήριος.

Τον... έκοψε ο βοηθός

Στην επανάληψη η ομάδα του Βέρα δεν παρουσίασε θετική εικόνα και δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Ξάνθη ανέβασε την απόδοση του και στο 58’ ο Καντά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Με την είσοδο του Σακόρ, βέβαια, στην αναμέτρηση στο 61’, το κέντρο του ΟΦΗ πήρε… πνοή και οι «ασπρόμαυροι» παρουσίασαν σημάδια βελτίωσης. Θα μπορούσαν, μάλιστα, ν’ βρεθούν με αξιώσεις απέναντι από τον Ζίφκοβιτς, όμως ο α’ βοηθός, Μπουξμπάουμ, υπέδειξε λανθασμένα οφ σάιντ Γιακουμάκη (69’) και Ναμπί (71’).

Ο Βέρα έριξε και τον Βουό στη «μάχη» και τα έπαιξε όλα για όλα. Στο 76’, εξάλλου, ο Ντίνας δεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα… λουκούμι του Κοροβέση, αφού του σουτ του ήταν άστοχο. Στο 85’, επίσης, ο ηρακλειώτικος σύλλογος πλησίασε ξανά στο γκολ, ωστόσο ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Ναμπί.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Νάστος, Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (68’ Ντίνας), Δεληγιαννίδης, Μεγιάδο (61’ Σακόρ), Ναμπί, Κοροβέσης, Νέιρα (76’ Βουό), Ποτουρίδης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Αλμέιδα, Κάστρο, Καντά, Λισγάρας, Ντύρεσταμ, Μπρίτο (63’ Σαρπόνγκ), Μελισσόπουλος (59’ Μπαριέντος), Μελιόπουλος (53’ Καμαρά).

Θυμηθείτε το live του αγώνα

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.