Αυτά κρατάει από το φιλικό με την Άντερλεχτ

10:09 | 18/07/2019

Τα στοιχεία που έδειξαν οι παίκτες, ο MVP και τα καλύτερα που έρχονται. Αποστολή Ολλανδία: Δημήτρης Πιτσουλάκης.

Είθισται να λένε ότι τα φιλικά, ειδικά τα πρώτα στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν δείχνουν κάτι παρά μόνο δοκιμές. Ο ΟΦΗ δεν ξεφεύγει από αυτό, ωστόσο το ματς κόντρα στην Άντερλεχτ το απόγευμα της Τετάρτης άφησε αρκετά πράγματα που αξίζει να ασχοληθούμε. Και η νίκη, σαν αποτέλεσμα, είναι το τελευταίο πράγμα από αυτά.

* Ο Γιώργος Σίμος ήρθε για να συνεχίσει αυτό που άρχισαν πέρυσι Βέρα-Ισις και συνέχισε εφέτος για το σύντομο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Σαμαράς. Το passing game, η κατοχή, η πίεση και οι κλεμμένες μπάλες. Ο προπονητής του ΟΦΗ, ο οποίος έκανε το -ανεπίσημο- ντεμπούτο του, είδε πολλά από αυτά.

* Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΦΗ καθαρή ευκαιρία στο ματς με την Άντερλεχτ έφαγε μόλις μία στο πρώτο ημίχρονο. Η άμυνα λειτούργησε άψογα και δεν αναφερόμαστε μόνο στους αμυντικούς, αλλά σε όλη την ομάδα, αφού η πίεση ερχόταν από όλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό, αυτό με την Μπέρσοτ, ο Όμιλος είχε πολλές περισσότερες κλεμμένες μπάλες και μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής.

* Στο μοναδικό διάστημα που ο ΟΦΗ δεν ήταν καλύτερος της βελγικής ομάδας ήταν μετά το 60'. Κάτι οι αλλαγές και κάτι η φυσιολογική, για την εποχή, κούραση, έφεραν την Άντερλεχτ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε. Μάλιστα, ήταν η ομάδα που έκανε δύο τελικές, απειλώντας για το 0-2.

* Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Σακόρ. Δεν είναι το γκολ που πέτυχε, αλλά η συνολική του παρουσία. «Έδεσε» με τον Μεγιάδο, ο οποίος συνεχίζει με τη... φόρα από πέρυσι, ήταν αρκετά δραστήριος, βοηθούσε στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ όποτε χρειαζόταν έβγαινε στην επίθεση σαν έξτρα παίκτης και όπως φαίνεται θα είναι μία σημαντική εσωτερική μεταγραφή του ΟΦΗ για τη νέα σεζόν.

* Τέλος, αυτό που έκανε εντύπωση και συζητήθηκε και από τους ανθρώπους της Άντερλεχτ, ήταν τα τρεξίματα του ΟΦΗ. Αν και η βελγική ομάδα είναι πιο μπροστά στην προετοιμασία και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, οι παίκτες του Σίμου «κατάπιαν» πολλά χιλιόμετρα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και έβγαλαν πολλή ένταση στο παιχνίδι τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άντερλεχτ-ΟΦΗ 0-1

Δείτε το live του φιλικού

Δείτε φωτογραφίες από το φιλικό

Αισιόδοξος ο Σϊμος

Η φωτογραφία του Νοικοκυράκη με τον Κομπανί

Δείτε την άφιξη του ΟΦΗ στο Βέλγιο

Οι μικροί του ΟΦΗ... τα δίνουν όλα

Ανεβαίνει και θυμίζει τα παλιά ο Μάνος

Οι κολλητοί Φερέιρα-Βαζ

Το οργανόγραμμα του ΟΦΗ: Ιδού η νέα εποχή

Όλα τα νέα από την προετοιμασία του ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.