Aυτά που ήξερες για τον Μπουτσάκη, να τα ξεχάσεις!

Απόψεις

Ο Γιάννης Χαμαλάκης γράφει στο Capitano.gr για τον έως τώρα MVP της πορείας του Εργοτέλη και για το πως ο Μπουτσάκης έγινε περισσότερο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας

Τέτοια εποχή ήταν πέρυσι, αποτύπωνα στο Capitano.gr την προσωπικότητα ενός ποδοσφαιριστή που κοσμεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στα μέρη μας. Η ταπεινότητα και η μετριοπάθεια δεν είναι χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τον μέσο Έλληνα ποδοσφαιριστή, στην περίπτωση όμως του Γιάννη Μπουτσάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά'. Ένας επαγγελματίας αθλητής που πέρα από την δεδομένη ποιότητα του εντός των τεσσάρων γραμμών, ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα του. Στα 9 έως τώρα παιχνίδια, ξεχωρίζει και στο γήπεδο.

Ο 27χρονος χαφ του Εργοτέλη δικαίως - μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του - μπορεί να αισθάνεται αδικημένος από αυτά που έχει καταφέρει στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε από τις περίφημες ακαδημίες του ΠΟΑ, έκανε το βήμα για Μαρτινέγκο μεριά, αυτή είναι η 4η του χρονιά με τα κιτρινόμαυρα και το πιθανότερο είναι να εξελιχθεί η καλύτερη.

Ο Εργοτέλης χωρίς πολλά λόγια και με το μεταγραφικό ''ταμείο'' του καλοκαιριού να μην δημιουργεί προϋποθέσεις πρωταθλητισμού, μπήκε στη ''μάχη'' του πρωταθλήματος. Έπειτα από 9 αγωνιστικές, είναι στην 2η θέση και με ένα ματς λιγότερο, μετρώντας έξι σερί ματς χωρίς ήττα.

Συνδέοντας τα παραπάνω, ένας από τους παίκτες που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα έως τώρα, αποτελώντας τον 'X Factor' της ομάδας, είναι ο Γιάννης Μπουτσάκης.

Οι αριθμοί του, τα μέτρα στο γήπεδο και ο... Γιακουμάκης

Την πρώτη του χρονιά στην ομάδα, ο Γιάννης έπαιξε 29 ματς, δεν σημείωσε κάποιο τέρμα όμως είχε 7 ασίστ, σε αρκετά από τα παιχνίδια αγωνίστηκε σαν βασικός. Στην 2η του είχε ένα γκολ και 4 ασίστ, σε μια σεζόν που ξεκίνησε βασικός αλλά στη συνέχεια, έρχονταν από τον πάγκο, ενώ πέρυσι έπαιξε 16 ματς, είχε 2 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος έχει παίξει ήδη 426 λεπτά, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια (ξεκίνησε στα 5/8) μετρώντας 2 γκολ και μια ασίστ. Και το βασικότερο είναι ότι, μαζί με τον Μπουρσέλη είναι οι πλέον επιδραστικοί στις νίκες του Εργοτέλη.

O Εργοτέλης αγωνίζεται φέτος με το ίδιο σύστημα που παίζει τα τελευταία χρόνια, 4-3-3. Όμως αυτό που έχει αλλάξει είναι το πιο έντονο πρέσινγκ στο γήπεδο και όσον αφορά τον Μπουτσάκη, ο ρόλος του είναι πιο ελεύθερος στους τρεις χαφ, δεν περιορίζεται σε ρόλο κεντρικού μέσου αλλά πολλές φορές οι κινήσεις του είναι πίσω από τον επιθετικό. Ο 27χρονος χαφ πατάει περισσότερες φορές την αντίπαλη περιοχή, παίζει σε πιο κοντά στο απέναντι μισό και παρά το γεγονός ότι οι ''κιτρινόμαυροι'' δεν είναι τόσο δημιουργικοί και παραγωγικοί όσο τα τελευταία χρόνια, με μεγάλο ποσοστό κατοχής, εκείνος ξεχωρίζει και επιθετικά σε μια - κάπως - διαφορετική θέση.

Κάπως έτσι, ο Μπουτσάκης παίρνει λίγη από την ''χρυσόσκονη'' του κολλητού του, Γιώργου Γιακουμάκη, δείχνοντας ότι μπορεί να γίνει όχι απλά ένας καλός ρολίστας, αλλά πρωταγωνιστής, σε μια ομάδα που ειδικεύεται να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.