Ποδοσφαιριστής, δάσκαλος, μα πάνω από όλα άνθρωπος

Special

Ο Γιάννης Μπουτσάκης του Εργοτέλη, αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που κοσμούν τα Ελληνικά γήπεδα και μια προσωπικότητα παράδειγμα προς μίμηση με τις εξωαγωνιστικές του ανησυχίες

Παίκτης γέννημα - θρέμμα των ακαδημιών του ΠΟΑ, ο Γιάννης Μπουτσάκης αποτελεί σίγουρα μια από τις πλέον συμπαθείς φυσιογνωμίες στα Ελληνικά γήπεδα. Ξεχώρισε στην ομάδα του Ατσαλένιου στις μικρότερες κατηγορίες, έκανε το βήμα - παραπάνω στον Εργοτέλη το καλοκαίρι του 2017 και τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια - κάτι παραπάνω από - αξιόπιστη λύση στα χαφ για τους ''κιτρινόμαυρους''.

Mάλιστα, εδώ και δύο χρόνια είναι και... επίσημα δάσκαλος, μιας και τον Μάρτιο του 2018 πήρε το πτυχίο του Δασκάλου, από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Ρεθύμνου.

"Θεωρώ πως ένας αθλητής πρέπει να έχει γνώσεις. Διότι πέρα από αθλητής, είναι και άνθρωπος. Ούτως ή άλλως, ποδοσφαιριστές θα είμαστε μέχρι τα 30-35. Στη συνέχεια έχουμε μία ζωή μπροστά μας και πρέπει να δούμε πώς θα τη ζήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι λάθος να λέγεται πως οι ποδοσφαιριστές είναι αγράμματοι, γιατί έτσι κι αλλιώς στον αθλητισμό μαθαίνεις πάρα πολλά που θα σου φανούν χρήσιμα και στην καθημερινότητά σου. Υπάρχουν πράγματα που μαθαίνεις μέσα απ' τον αθλητισμό, τα οποία δεν μπορούν να σου προσφέρουν τόσο εύκολα τα βιβλία. Συναναστρέφεσαι με διαφορετικές προσωπικότητες και αποκτάς εμπειρίες ζωής", είχε τονίσει ο 26χρονος χαφ,σε παλαιότερη συνέντευξη του στο Sport24.gr

IMG_4776.JPG#asset:175515


Ένας επαγγελματίας αθλητής που πέρα από την δεδομένη ποιότητα του εντός των τεσσάρων γραμμών, ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα του. Χαμηλών τόνων, ήρεμος, ένα ''φωτεινό παράδειγμα'' όπως τον είχε αποκαλέσει σε ανακοίνωση του ο ΠΟΑ.

Τα παραπάνω, είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Αυτό που παραμένει μέχρι σήμερα, σχεδόν εν κρυπτώ με την θέληση του ίδιου - από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω - είναι η ανιδιοτελής του προσφορά προς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσα από το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή.

koinoniko-frontistirio3.jpg#asset:175567


Ο Γιάννης Μπουτσάκης μπορεί να αποτελεί ενεργό μέλος του Εργοτέλη με καθημερινές προπονήσεις, όμως βρίσκει χρόνο για να βοηθάει εθελοντικά, μέσα από το αντικείμενο που έχει σπουδάσει. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν εθελοντής δάσκαλος ενισχυτικής διδασκαλίας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, περιμένοντας τον διορισμό του σε κάποιο σχολείο. Μέχρι πέρυσι έκανε δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, ενώ την εφετινή χρονιά συνεισφέρει με τις γνώσεις και τον χρόνο του στην βιβλιοθήκη του Φροντιστηρίου, η οποία βρίσκεται στον χώρο της Ενορίας.

Με πίστη στο Θεό, ο 26χρονος Ηρακλειώτης ποδοσφαιριστής μαζί με άλλους συμπολίτες μας με διαφορετικές ειδικότητες, συμμετέχουν σε μια πολύ αξιοπρεπή διαδικασία αγάπης και προσφοράς της Ενορίας, η οποία χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και βρίσκει όλο και περισσότερους μιμητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το… φωτεινό παράδειγμα του Μπουτσάκη

Ο πιο καλός ο.... δάσκαλος

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.