Αυτά ζήτησε η UEFA για το Παγκρήτιο

12:44 | 13/12/2018

Tα έργα που πρέπει να γίνουν στο Παγκρήτιο για να υποδεχθεί την Εθνική ποδοσφαίρου. Αλλάζει η εικόνα του σταδίου.

Οπως πρώτο αποκάλυψε το Capitano.gr, που ανέδειξε εξ αρχής το όλο θέμα, άνθρωποι της ΕΠΟ και της UEFA βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Ηράκλειο για να επιθεωρήσουν το Παγκρήτιο όσον αφορά στο ζήτημα της έδρας της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στα προκριματικά του Euro 2020.

Οπως έχουμε τονίσει, το Παγκρήτιο είναι το νούμερο 1 φαβορί να γίνει το νέο «σπίτι» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και για να γίνει αυτό πρέπει να προχωρήσουν τα έργα που έχει ζητήσει η UEFA για να είναι το στάδιο εναρμονισμένο με τις (αυστηρές) επιταγές της.

Θυμίζουμε πως το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ελληνικής ομάδας στην προκριματική φάση είναι αυτό με την Ιταλία στις 8 Ιουνίου και στις 11 ακολουθεί το ματς με την Αρμενία, πάλι εντός έδρας.

Το στέγαστρο και τα νέα αποδυτήρια

Η UEFA λοιπόν... έβαλε δύσκολα στους επικεφαλής και συγκεκριμένα στον Δήμο Ηρακλείου αναφορικά με τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε το Παγκρήτιο να είναι κατάλληλο για να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες των προκριματικών. Εργα, βέβαια, για τα οποία ο Δήμος δεν έπεσε από τα σύννεφα, αφού υπήρχε η σχετική προεργασία, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι απαραίτητες διαδικασίες για να έρθουν προσφορές από εταιρείες που θα αναλάβουν τις σχετικές εργασίας.

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο είναι αυτό του στεγάστρου, στις θέσεις των επισήμων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Εκεί ακριβώς έχει πέσει το μεγαλύτερο βάρος, αφού πρόκειται και για το πιο δύσκολο έργο, για το οποίο ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη ένα συγκεκριμένο πλάνο ώστε να είναι έτοιμο και έχει αρχίσει η σχετική μελέτη.

Από εκεί και πέρα, εκτός των εργασιών που αφορούν τα βαψίματα εντός και εκτός σταδίου, σημαντικό είναι και το έργο που αφορά τα αποδυτήρια των ομάδων, εκεί όπου θα γίνει ολική ανακαίνιση, θα εκσυγχρονιστούν, θα τοποθετηθούν ειδικά, μπάκετ, καθίσματα στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και η εικόνα τους θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τώρα.

Επίσης, θα μπουν νέοι πάγκοι ομάδων, πάλι στα σύγχρονα πλαίσια με μοντέρνα καθίσματα, θα γίνουν απαραίτητες εργασίες στα δημοσιογραφικά θεωρεία για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των δημοσιογράφων από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ θα υπάρξει και αναβάθμιση των παροχών εισιτηρίων που αφορά τα εκδοτήρια και τα σχετικά γκισέ.

Σε αυτά προσθέστε και το ΒΑΚ, το οποίο θα γίνει το προπονητικό κέντρο της Εθνικής μας ομάδας τις περιόδους που θα δίνει στο Παγκρήτιο τους αγώνες για τα προκριματικά του Euro.

«Τρέχουν» σε ΕΠΟ και Δήμο

Μπορεί τα έργα να φαντάζουν (και είναι) απαιτητικά, αφού η UEFA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοια θέματα ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες (ομάδων, κόσμου, δημοσιογράφων), ωστόσο το καλό είναι ότι ο Δήμος Ηρακλείου, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΕΠΟ, έχει αρκετό χρόνο μπροστά του μέχρι τον Ιούνιο ώστε να προχωρήσει τα έργα για να είναι το Παγκρήτιο πανέτοιμο να υποδεχθεί την Εθνική μας ομάδα.

Ο Δήμος περιμένει και εγγράφως από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία όλα όσα πρέπει να γίνουν στο στάδιο, ενώ θυμίζουμε πως η ΕΠΟ πρέπει να δηλώσει έδρα για τα ευρωπαϊκά μέχρι τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει πως οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την νέα έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναμένεται να καθυστερήσουν και να γίνουν με το νέο έτος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.